More

  Uber’s ex-beveiligingschef word verwijderen bevonden aan het verdoezelen van een groot datalek te 2016 |

  Joseph Sullivan, diegene vroeger de veiligheidschef van Uber juist, zijn veroordeeld inkeping federale aanklachten door ie maskeren van een datalek in 2016 boterham den autoriteiten. Volgens The New York Times bezit eentje jury binnenshuis eentje federale toonbank hierbinnen San Francisco Sullivan schuldig bevonden aan het hinderen van het lopende research van den FTC akelig Uber destijds snijwondje eentje andere aantasting die plaatsvond te 2014. Hij werd ook verwijderen bevonden aan ie actief bekleden van eentje delict snijwond den autoriteiten . De zaak van Sullivan, waarvan wordt aangenomen dat ie de eerste keer bestaan dat een directeur strafrechtelijk wordt vervolgd inkeping een hack, draait om hoe de voormalige directeur omging inbegrepen de slechte acteurs diegene den Amazon-server van Uber infiltreerden daarbovenop $ 100.000 van het bedrijf eisten.

  Den winkelzaak hackers namen aansluiting doodmoe ingesloten Uber kortstondig nadat Sullivan eentje verklaring aflegde gewichtigheid de FTC inkeping ie onderzoek akelig het cyberbeveiligingsincident van 2014. Zijde vertelden hem dat zijkant eentje beveiligingslek hadden gevonden waardoor ze de persoonlijke data van 600.000 politici plus aangevuld informatie be 57 miljoen chauffeurs plus passagiers konden downloaden. Naar The Washington Postbode meldt, word straks onthuld dat de hackers ene digitale sleutel hadden gevonden die ze gebruikten ingevolge hierbinnen het Amazon-account van Uber gedurende komen. Omdat vonden kant ene noch-versleutelde achterspeler-upverzameling van persoonlijke gegevens uit passagiers daarbovenop bestuurders.

  Sullivan weeskind hen bovenop ie bug bounty-programma van het bedrijf, dat ene maximale uitbetaling van $ 10.000 had. Den hackers wilden nochtans tenminste $ 100.000 plus dreigden de data diegene zijde hadden gestolen kalmpjes ter doneren indien Uber noch zullen liquideren. De voormalig beveiligingschef betaalde hun ie bedrag dat zijde eisten hierbinnen bitcoin daarbovenop deed het voorkomen alsof kant waren betaald tijdens het bug bounty-programma – een actie die naar verluidt worden gesanctioneerd ingevolge de toenmalige Uber-topman Travis Kalanick. Hij spoorde kantkloswerk evenzeer doodmoe daarbovenop liet kant geheimhoudingsovereenkomsten ondertekenen.

  Schakel browsermeldingen in onderbrak de laatste nieuwsmeldingen van via ontvangen. Jij kunt meldingen op elk moment uitzetten binnenshuis jij instellingenmenu. beweerde dat Sullivan vond dat de gebruikersgegevens van Uber beschut waarden nadat de hackers een NDA hadden ondertekend. “Meneer Sullivan geloofde dat den data van kip klanten zeker waren en dat dit noch ene incident goed dat moest werd gemeld. Er goed geen doofpotaffaire plus er juist geen beletsel”, zei bedragen pleiter David Angeli. Nochtans de aanklagers waarden ie aldaar niet alsmede ooit daarbovenop beschouwden geldsommen conventie van NDA’s mits ene methode onderbrak ie incident bij verdoezelen. Verder benadrukten kant dat het incident noch in aanmerking had toestemmen komen snijwondje een uitbetaling gedurende het bug bounty-planning, dat bedoeld bestaat door vriendelijke beveiligingsonderzoekers te belonen, waarna de slechteriken dreigden persoonlijke data van gebruikers relaxed gedurende geeft indien kant noch betaald kregen de bedrag dat zij wilden.

  Uiteindelijk inderdaad de jury ie met den beschuldigers eens dat Sullivan den FTC op de hoogte had moeten stellen van ie datalek. Pas waarna Dara Khosrowshahi den functie van CEO overnam, worden de FTC doodmoe den hoogte aangerukt van ie evenement. Ene straf is nog niet uitgesproken, echter Sullivan riskeert reeds vijf jaar gevangenisstraf voor obstructie plus tot drietal schooljaar snijwond ie noch melden van een misdrijf.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]