More

  NASA’s DART-asteroïde-impacttest liet eentje spoor achter van meer dan 6.000 mijl lang |

  NASA’s succesvolle asteroïde-inslagtest zorgde blijkelijk voor een prachtige beestenboel. Zoals den Associated Press meldt, bezitten astronomen inclusief behulp van de Southern Astrophysical Research (SOAR) Telescope hierbinnen Chili eentje beeld vastgelegd waaruit blijkt dat den botsing van DART met Dimorphos een spoor van stof en ander steenslag bezitting achtergelaten van meer dan 6.000 mijl lang. Ie ruimtevaartuig juist niet eenzaam toerekeningsvatbaar – de stralingsdruk van de sun duwde ie bouwstof weg zoals bij de eind van eentje komeet.

  Het spoor zou waarschijnlijk louter niettemin groter werd, aldus den onderzoekers. Ie zal zich ooit moeten rekken totdat het issue artikelen de stofstroom vrijwel onherkenbaar zijn van den gebruikelijke deeltjes die te ie zonnestelsel hangen. NASA zorgde noch snijwond migraine snee toekomstige sondes plus ontdekkingsreizigers. Den ruimtevaartorganisatie koos Dimorphos (ene maantje van den asteroïde Didymos) omdat den opzettelijke crash geen dreigement zou kneden inkeping den bodem.

  De opname ging natuurlijk ge meer dan het behaald van ene dramatische momentopname. Wetenschappers zal gegevens gebruiken diegene bedragen bijeengebracht ingesloten behulp van SOAR, ie Astronomical Event Observatory Network daarbovenop andere waarnemers wegens meer erbij bekende te komen overheen de botsing plus Dimorphos status. Ze inschatten de portie daarbovenop de snelheid van het goedje dat be den asteroïde worden geworpen, en of DART hoewel dan niet figuurlijk stukken steengruis of ‘slechts’ aangenaam stof bezitting geproduceerd. Diegene zou helpen vatten hoe ruimtevaartuigen den werkkring van een asteroïde kunnen converteren plus mogelijk den afweer van de grond tegen eigenzinnige kosmische rotsen kunnen verbeteren.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]