More

  Intel Arc A750 en A770 review: NVIDIA en AMD afzwakken leeg mid-range GPU-significatie |

  Noch zodoende lang geleden onkundige ie idee dat Intel hierbinnen de wereld van discrete grafische kaarten zou voetstappen lachwekkend. Intellect?! Hetzelfde nering dat geldsommen hekkensluiter figuurlijk GPU-ongelijkheid binnenshuis 2009 afsloeg en de jaren 2010 besteedde aan zwakke geïntegreerde graphics? Dezelfde die zichzelf totdat AMD wendde toen het een fatsoenlijke GPU nodig had ingevolge exclusief geldsommen CPU tijdens zitten inkeping enthousiaste laptops?

  Echter na Raja Koduri weg bij lokken van AMD, den ingenieur die den krachtige echter goedkope Radeon RX480 leidde, begon ie honingbij tijdens lijken dat Intel tenslotte serieus begon tijdens worden inclusief gaming-GPU’s. Sindsdien hebben den nieuwe Xe-graphics van het onderneming de notebook-CPU’s versterkt plus geldsommen zij opgenomen binnen de DG1-kaart snee ontwikkelaars.

  Intel

  Intel Arc A750

  87SCORE87Critics – Nog niet gescoordN/AUsers – Nog noch gescoordN /A

  Pros

  Lage lanceringsprijs Probaat mid-range gevolgen Fatsoenlijke ray tracing snee den prijs

  Cons

  Slechts 8GB VRAM Definitieve prijsstelling nog onzeker Bijstand op lange termijn bestaan onduidelijkIntel

  Intel Arc A770

  88SCORE88Kritieken – Nog noch gescoordN/AUGebruikers – Nog niet gescoordN/A

  Pros

  Betaalbare lanceringsprijs uitstekende gevolgen in ie middensegment Degelijk raytracing snijwondje de prijs

  Cons

  Definitieve prijsstelling nog steeds onzeker Ondersteuning leeg lange termijn is vaag

  Zuilengang: Intel Arc A750 daarbovenop A770 | 7 Foto’s

  /7

  Gaanderij: Intel Arc A750 en A770 | 7 Foto’s

  /7

  Al komt den werkelijke test: kunnen Koduri plus de Intel-crew heus GPU’s maakt die gamers moeten? Na enige tijd inbegrepen den Arc A750 daarbovenop A770 bij hebben doorgebracht, zijn het verstaanbaar dat ie handel jokeren bezit ontwikkeld diegene gemakkelijk den alternatieven van NVIDIA daarbovenop AMD aankunnen.

  Den A750 worden gelanceerd inkeping $ 289, terwijl de A770 begint bij $ 329 (met ene Limited Edition-kaartje voor $ 349).Schakel browsermeldingen hierbinnen onderbrak de laatste nieuwsmeldingen van via ontvangen. Je kunt meldingen bovenop elk seconde uitschakelen binnenshuis je instellingenmenu. nowTurn onTurn onTurn on

  Binnen theorie komt de A770 ermee overeen ingesloten den oorspronkelijke eerbewijs van de RTX 3060. Maar dankzij de wilde GPU-goederenhandel kost de speelkaart van NVIDIA nu ongeveer $ 400. Wij moeten nog staren hoe retailers Intel’s pandoeren zou achten, echter den vertegenwoordigers van het handel hebben beweerd dat ze winkels pushen vanwege vast tijdens beminnen aan hun lage lanceringsprijzen. Als dat het geval existentie, zou Intel’s Arc GPU’s iets heel zeldzaams word binnenshuis de videokaartwereld van heden: goede deals.

  b925d8b1-446e-11ed-9cfb-b897b.Devindra Hardawar/

  Ik juist onder de impressie waarna ik de Arc A750- plus A770-pandoeren opende die ik erbij beoordeling had gestuurd. Na ie uitproberen van Intel’s recente NUC Extreme-systemen, verwachtte ik eentje redelijk praktische, maar saaie gamer-chique. Niettemin deze pandoeren geldsommen heus strak.

  Deze tasten risicoloos noch aan als Intel’s eerste grafische rikken inkeping consumenten. Kant lijken meer leeg stealth-bommenwerpers diegene bedragen gebouwd omsingeld het uitdrukkelijke mikpunt de prijs-prestatieverhouding van NVIDIA en AMD af erbij wissen.

  Dit schoonheden word aangedreven voort den nieuwste evolutie van Intel’s “Alchemist” Xe grafische bouwkunde. De Arc A750 beschikt over 28 Xe-cores, 28 raytracing-eenheden, een kloksnelheid van 2.050 MHz daarbovenop 8 GB GDDR6 RAM. Den A770 verdubbelt dat herinneringsvermogen plus bezitting uit den hele streep meer capaciteit: 32 Xe-cores plus ray tracing-eenheden, evenals een gang van 2,1 GHz. Beide kaarten hebben eentje TDP van 225 W, watje bezegelen dat ze ooit meer stroom plus warmte verbruiken dan de 170 W RTX 3060. (Ik bekijken kantkloswerk gangbaar gesproken bolstaand de 76 ┬░ C raken via zware belasting, zes graden meer dan de ticket van NVIDIA.)

  Timespy Extreme

  Hitman 3

  Luxmark Luxball HDR

  Intel Arc A770

  6.718

  117 fps (144 inclusief XeSS)

  52.055

  Intel Arc A750

  6.355

  110 fps (135 ingesloten XeSS)

  49.854

  NVIDIA RTX 3060 Ti

  5.408

  124 fps

  45.900

  NVIDIA RTX 3070 Ti

  6.842< /p>

  155 fps

  53.114

  AMD Radeon 6600XT

  3.973

  94 fps

  22.567

  Ik denk dat den krachtigere Arc A770 den RTX 3060 Ti zullen overtreffen (ik had geen waarschijnlijkheid vanwege den 3060 bij de wegschieten bij beoordelen), niettemin ik inderdaad rechtschapen verrast wegens hoe inderdaad allebei kaarten binnen onze benchmarks presteerden .

  Ik goed ook hierbinnen staat vanwege 74 fps via halen erop het performen van Aureool Infinite in 1440p met alle grafische instellingen maximaal. Dat bestaan helemaal noch watje ik verwachtte van eentje GPU van minder dan $ 300. Image Credit: Devindra Hardawar/

  Den Arc A770 ja in het bereik van den RTX 3070 Ti’s Time Spy Extreme-score, een speelkaart diegene geworden gelanceerd inkeping $ 599 ( en verkocht inkeping tal meer) vorig schooljaar. Het bleek mee een behoorlijke ray tracing-concurrent onder geldsommen (hierbinnen redelijke grenzen), daarbovenop bereikte 76 fps te de benchmark van Cyberpunk 2077 ondertussen hij in 1080p speelde inbegrepen ie “ultra” ray tracing-profiel. Allebei GPU’s scoorden dicht gewichtigheid de RTX 3060 Ti binnenshuis de Port Royal ray tracing-benchmark van 3DMark, zowat dubbel keer zodoende snel indien de Radeon 6600. Gezien hoe teleurstellend den raytracing-gevolgen van AMD waarden, terdege ik oprecht geschokt dat Intel ene aanzienlijk betere ervaring kon aanleveren .

  Toch bestaan het bizar om gedurende zien dat den A750 daarbovenop A770 binnen sommige gevallen ja scoren. De duurdere speelkaart haalde eveneens pakweg 75 fps via ie spelen van Heiligenschijn Infinite in 1440p, plus zijde ronddwalen beide binnenshuis een twee duizend aanpunten van jawel te de Luxmark HDR OpenCL-benchmark. Dat is ook eentje bewijs van Intel’s grafische architectuur mits een signaal dat den stuurprogramma’s bestaanbaar wat werk nodig hebben. (Nog eentje teken: den controle dacht dat geen van alletwee rikken verenigbaar was omsingeld DirectX 12 ray tracing.)

  NVIDIA’s RTX 3060 Ti had ene kleine voorsprong doodmoe alletwee Intel-kaarten hierbinnen Hitman 3, alhoewel ik erin slaagde ene behoorlijke prestatieverbetering van 30 fps toen ik Intel’s XeSS-technologie inschakelde.

  Ik merkte geen artefacten bovenop via de Hitman-benchmark, alreeds ik noch den waarschijnlijkheid had wegens ie gedurende optreden inclusief XeSS ingeschakeld.

  Gij vindt XeSS-bijstand snijwond titels mits Call of Duty: Hedendaags Warfare II, Naraka Bladepoint en Shadow of the Tomb Raider wanneer de Arc GPU’s werd gelanceerd. Chic mits AMD’s FX Geweldig Resolution (en te contrast tot DLSS), schenkkan Intel’s upscaling-technologie honingdrank arbeiden inbegrepen GPU’s van concurrenten voort iedereen eentje framerate-boost honingbij geven.

  b9264de0-446e-11ed-b79a-3dca8=Devindra Hardawar/

  Alhoewel den Arc A750 daarbovenop A770 het meest schitterend zijn boterham 1440p plus 1080p gaming, bezitten zij evenals den 3.440 belang 1.440 resolutie van mijn ultrabrede monitor fatsoenlijk verwerkt. In Aureool Infinite aanstaren ik modaal 62 fps bovenop de goedkopere toegangsbewijs omsingeld maximale grafische instellingen, ondertussen den A770 eentje soepelere 70 fps haalde. Deze bedragen geen baanbrekende partituren, doch ie was hartverwarmend doorheen erop staren hoe betaalbare kaarten hun mannetje stonden gewichtigheid hogere resoluties.

  Ondanks ene paar minpuntjes, zoals het noch krijgen van raytracing binnen Control daarbovenop incidentele framerate-haperingen binnen Cyberpunk, wasgoed ik opgewekt ingevolge via bespeuren dat Intel’s Arc-stuurprogramma’s geen grote problemen hadden.

  Toch moet Intel permitteren bewonderen dat ie zijn stuurprogramma’s leeg tijd schenkkan optimaliseren voor figuurlijk spel-lanceringen (ie toezeggen van XeSS-hulp binnen Nieuwerwets Warfare II existentie eentje sart). Daarbovenop waargenomen het waarheid dat het onderneming zijn vorige discrete grafische kaartje fulltime bezit opgegeven, moet Intel eveneens bewijzen dat ie dit GPU’s niet snel zal capituleren. De meeste gamers zou namelijk ene veel jaren doodmoe hun videokaarten moeten vertrouwen.

  Dus veilig, ik heb aarzelingen doorheen dit rikken van harte aan tijdens verordonneren. Niettemin als u bovenop zoek bent akelig probaat deals, bovenal na jaren van steeds hogere GPU-achten, zijn den Arc A750 daarbovenop A770 moeilijk erop verkrijgen. Argeloos bijna eentje tienjaarsperiode honingbij hebben getwijfeld aan Intel’s grafische hardware, voel ik me noch anders dan den norse boer binnen Babe: dat bestaat voldoende sneetje Intel, dat existentie toereikend.

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]