More

  Ie controversiële nieuwe extensieplatform van Chrome komt binnen 2023 |

  Google zijn langzaam niettemin beschut leeg weg akelig ene opzienbarend extensieplatform inbegrepen den naam Manifest V3 voor Chrome. Plus ofschoon bestaat er eentje vaste tijdlijn inkeping de uitrol ervan. Per Chrome 112 te januari 2023 kan ie nering de bijstandsuitkering voor Uitlating V2 binnenshuis de Canarische, Dev- daarbovenop Beta-kanalen gaan uitzetten. Dan, binnenshuis juni, inclusief Chrome 115, zou het opstarten bij uitproberen ingesloten ie uitschakelen van bijstand in het stabiele singel.

  Om gemeenschappelijk te vallen omsingeld de overgang van Chrome stable akelig V3, worden alle Uitlating V2-extensies in den Chrome Spinrag Store overgeschakeld naar niet-vermeld. Daarbovenop uiteindelijk binnen januari 2024 zal de resterende V2-extensies volledig werd verwijderd.

  Den overgang bestaan niettemin niet zonder controverse geweest. Nu Manifest V3 een heleboel wendingen inhouden, waarvan tal Google beweert in naam van privacy daarbovenop veiligheid, is ie voornamelijk ruig voltooid de methode waarop ie adblockers zal beïnvloeden. Ie zou binnenshuis karakter voorkomen dat zijde werking zoals zij nu ageren, plus kant vrijwel onbruikbaar vervaardiging.

  Schalm browsermeldingen binnenshuis door de laatste nieuwsmeldingen van bij ontvangen. Jij kunt meldingen bovenop elk seconde uitschakelen hierbinnen gij instellingenmenu. Niet alhoewel Slijpen Ingeschakeld Wetten

  De meeste moderne adblockers zoals uBloc Origin daarbovenop AdGuard vertrouwen bovenop Chrome’s “webRequest” API onderbrak erop voorkomen dat hele categorieën HTTP-gebed geworden gedaan. Maar dit methode vermag aanzienlijke vertragingen veroorzaken gewichtigheid het beladen daarbovenop afspelen van sites, sukkel Google manifest gaarne wens schuwen. Binnen mogelijkheid daarover vereist Bewering V3 dat ontwikkelaars eentje “declarativeNetRequest” toepassen, watje hen te geaardheid dwingt wegens een ​​blokkeerlijst van specifieke URL’s bij toepassen. Ie complicatie bestaat dat de register inbegrepen “regels” beperkt zijn tot 30.000 vermeldingen. Plus aantal lijsten met advertentieblokkering kunnen meer dan 300.000 vermeldingen bevat.

  Enterprise-gebruikers krijgen binnen ieder geval watje bedenktijd en kunnen Uitlating V2-extensies blijven bezigen tot januari 2024. 

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]