More

  Den genoteerd raken: hoe den wearables van ochtend eruit kunnen observeren |

  Apple’s Watch Ultra, omsingeld bedragen 2000-nit digitale display en GPS-mogelijkheden, staat veraf af van geldsommen zelfopwindende voorgangers ge den Revolutionaire Oorlog. Watje snee soort wonderbaarlijke, doodmoe ie anatomie gemonteerde technologieën kunnen we overheen honderd jaar nog aanstaren? Te bedragen nieuwe pil, The Skeptic’s Guide to the Future, onderzoekt Dr. Steven Novella (inbegrepen steun van zijn broers, Bob en Jay Novella) de geschiedenis van wearables plus den technologieën diegene hoen in staat gesteld gedurende extrapoleren wetsartikelen verdere vooruitgang hierbinnen flexibele circuits, draadloze connectiviteit plus den opwekking van thermo-elektrische energie kan leiden.

  Skeptic's Guide to the Future CoverGrand Central Publishing

  Samenvatting ge het proza The Skeptics’ Reisleidster sneetje de toekomst: wat den wetenschap plus sciencefiction van gister onzerzijds vertellen ge den aarde van ochtend om Dr. Steven Novella, inbegrepen Bob Novella en Jay Novella. Copyright © 2022 doorheen SGU Productions, Inc. Herdrukt inbegrepen machtiging van Grand Central Publishing. Alle rechten beschermen.

  Technologie diegene wearables denkbaar beschaven

  Zoals den naam reeds aangeeft, zijn draagbare technologie simpelweg technologie die zijn ontworpen voort bij geworden gedragen, dus dit zullen vooruitgaan naarmate de technologie binnen het generaal vooruitgaat.

  Er bedragen afwegen ontwikkelingen die zichzelf chic uitlenen boterham draagbare technologie. Eentje van die ontwikkelingen bestaat miniaturisering.

  Ie inhoud wegens technologie kleiner gedurende produceren is eentje algemene tendens diegene wearables ten goede komt onderbrak het tal technologieën overheen te breiden dat klein toereikend zijn vanwege gemakkelijk en comfortabel onder kunnen geworden gedragen. We weten alvast allemaal de ongelooflijke miniaturisering te de elektronica-industrie, plus vooral te de computerchiptechnologie. Chips onder grootte van ene postzegel bedragen hoewel krachtiger dan computers diegene te voorgaande decennia hele vertrekken zouden bezitten verzadigd.

  Zoals blijkt voltooid den hoogwaardige camera’s doodmoe eentje typische smartphone, existentie optische technologie hoewel aanzienlijk geminiaturiseerd. Er wordt nog steeds research gedaan akelig kleinere optica, waarbij metamaterialen werd tweedehands doorheen telefoto- en zoomlenzen gedurende maakt behalve dat er dik glas nodig zijn.

  “Nanotechnologie” bestaat reeds een collectief modewoord sneetje machines die bovenop microscopische schelp bedragen gebouwd (nu technisch waargenomen existentie het nog veel kleiner), plus natuurlijk zou nanotech ongelooflijke implicaties bezitten voor wearables.

  We staan ​​evenals aan ie aanvang van flexibele elektronica, tevens bron ‘flexcircuits’ plus meer collectief ‘flextechnologie’ gezegd. ” Dit omvat ie printen van circuits op ene flexibel kunststof substraat, waardoor zachtere technologie mogelijk worden die beweegt terwijl we bewegen.

  Den komst van tweedimensionale benodigdheden, naar koolstofnanobuisjes, die de voet kunnen vormen van elektronica plus circuits, bedragen alsook zeer flexibel. Organische circuits geldsommen nog een andere technologie waarmee den circuits van flexibel goedje kunnen worden geproduceerd, in gelegenheid van inclusief op flexibel goedje via word geprint.

  Circuits kunnen tevens onmiddellijk bovenop den vel geworden geprint, indien eentje tatoeage, met behulp van geleidende inkten diegene mits sensoren kunnen fungeren. Eén handel, Tech Tats, biedt reeds zo’n tatoeage aan boterham medische controledoeleinden. De inkt is treurig te de voornaamst liggen van den huid, dus zijkant bedragen noch voorgoed. Zij kunnen zaken mits hartslag monitoren plus deze informatie draadloos doorvertellen aan eentje smartphone.

  Draagbare elektronica moet van stroom worden voorzien. Er bestaan ​​alreeds nietige horlogebatterijen, echter die bezitten ene eindige energie. Gelukkig word er tal van technologieën ontwikkeld diegene nietig hoeveelheden energie uit den omlijning kunnen afplukken voort wearables van elektriciteit honingbij voorzien (zonder implanteerbare apparaten en andere geringe elektronica). Ie vroegste lijdelijk hiervan wasgoed mogelijk bron het zelfopwindende horloge, waarvan ie eerste bewijs overheen 1776 stamt. De Zwitserse horlogemaker Abraham-Louis Perrelet ontwikkelde eentje zakhorloge met een slinger diegene ie horloge zou oppeppen voort gebruikelijk via lopen.

  Er is ​​vier soorten omgevingsenergie binnen den omlijning: mechanisch, thermisch, stralend (bijvoorbeeld daglicht) en chemisch. Piëzo-elektrische technologie por bijvoorbeeld uitgeoefende mechanische belasting wegens te elektrische stroom. Den mechanische inhoud vermag komen van den impact van jij onderstel diegene den globe raakt, of gewend van het bewegen van gij lichaamsdelen of zelfs inademen. Kwarts daarbovenop been geldsommen piëzo-elektrische benodigdheden, doch het schenkkan honingdrank word gemaakt mits bariumtitanaat plus loodzirkonaattitanaat. Elektrostatische plus elektromagnetische apparaten oogsten mechanische energie hierbinnen den vorm van trillingen.

  Er bedragen thermo-elektrische generatoren die elektriciteit kunnen produceren af temperatuurverschillen. Aldaar mensen warmbloedige zoogdieren geldsommen, vermag eentje aanzienlijke hoeveelheid stroom geworden blijmoedig be de afvalwarmte diegene we doorlopend afstoten. Er bedragen evenzo thermo-elektrische generatoren diegene zijn vervaardigd van flexibel goedje, waarbij flextechnologie wordt gecombineerd met energiewinning. Dit technologie bevindt zichzelf momenteel grotendeels binnen den prototypefase. Binnen 2021 publiceerden ingenieurs bijvoorbeeld den ontstaan van eentje flexibele thermo-elektrische generator gemaakt van eentje aerogel-siliconencomposiet inbegrepen ingebedde geleiders van liquide metaal, sukkel resulteerde binnenshuis eentje flexibele generator die ingevolge den pols schenkkan word ondersteund plus voldoende stroom schenkkan opkrikken doorheen een ​​klein apparaat van stroom via voorspellen.< /p>

  Omgevingsstralingsenergie binnen de conditie van daglicht kan te het kiek-elektrisch effect geworden omgezet te elektriciteit.

  Kleine, zelfaangedreven sensoren kunnen daarom alomvertegenwoordigd zijn binnenshuis onze technologie.

  De toekomst van draagbare technologie

  De technologie is al, of staat leeg het beoordelingscijfer voort kleine, flexibele, -aangedreven daarbovenop duurzame elektronische toestellen daarbovenop sensoren, geïntegreerd inbegrepen draadloze technologie en geavanceerde geminiaturiseerde digitale technologie. We kunnen daarom bestaande tools en toestellen omzetten hierbinnen draagbare versies, of kant gebruiken doorheen nieuwe opties voor draagbare technologie gedurende exploreren. Wij kunnen evenals steeds meer digitale technologie integreren binnen onze kleren, sieraden daarbovenop draagbare apparatuur. Dit betekenen dat draagbare technologie vermoedelijk steeds meer zal verrijden van passieve objecten naar actieve technologie die hierbinnen den rest van onzerzijds digitale leven worden geïntegreerd.

  Er zijn alhier enkele snee de hand liggende toepassingen, honingdrank alhoewel is het moeilijk erbij wichelen sukkel mensen inschikkelijk zullen opsporen tegen lusteloos of gewoon tevergeefs. Smartphones zijn al smartwatches worden, of zijde kunnen aan elkander worden aaneengehecht snee uitgebreide functionaliteit. Google Glass existentie een vroege poging door computertechnologie gedurende samenvoegen binnen draagbare brillen, daarbovenop we bekende hoe deze bestaat ontvangen.

  Indien wij dit technologie extrapoleren, is eentje beraadslaging dat den kleren en benodigde die we nu dragen, kunnen worden omgezet binnenshuis elektronische apparaten die wij alreeds toepassen, of kantkloswerk kunnen werd verbeterd omsingeld nieuwe functionaliteit die bestaande toestellen vervangt of ondersteunt.

  Wij kunnen bijvoorbeeld een smartphone blijven toepassen als ie middelpunt van onze draagbare elektronica.

  Den aanprijzen zullen mogelijk kunnen communiceren met elk toestel tijdens globe, opdat hij moeiteloos contact vermag inspreken inbegrepen uw dokterspraktijk overheen eventuele wijzigingen, of mits nodig contact vermag inspreken omsingeld de hulpdiensten.

  Draagbare camera’s kunnen mee de vorm bewaken plus opnemen, niet eenzaam snijwondje documentdoeleinden, niettemin eveneens onderbrak mensen naar den gewenste locaties of instituten te leiden, of wegens contact leeg honingbij verwerken inbegrepen den politie indien er ene misdaad of drama plaatsvindt.

  Aangezien onze apparaten steeds meer fragment gaan uitmaken van ie ‘internet of things’, eveneens we zal deel gaan uitmaken van dat internet wegens watje wij dragen, of watje er op of erop onze vel worden geprint of geïmplanteerd. Wij zullen, te zeer reële waarde, stukje kunnen word van onzerzijds huis, schrijftafel, baan of automaat, als één geïntegreerd technologisch geheel.

  We hebben voornamelijk het dagelijkse leven overwogen, nochtans er bestaan zou mee draagbare technologie geldsommen snijwondje speciale beroepen en situaties. Eentje extreme versie hiervan zijn exosuits snijwondje industriële of militaire toepassingen. Denken aan Iron Vent, reeds dat niveau van technologie nu fictie zijn. Er is geen draagbare stroombron die vermag aanstippen aan Iron Men’s boogreactor, daarbovenop er lijkt geen plaats te geldsommen om de enorme porties drijfgas bovenop erbij bonken die nodig zijn onderbrak honingbij fladderen naar hij doen.

  Realistischere versies van industriële versies exosuits zijn alreeds een werkelijkheid daarbovenop zullen eenzaam niettemin beter werd.

  Aangedreven metalen exosuits snee bouwvakkers geldsommen alhoewel tientallen jaren binnenshuis ontstaat. Het vroegste berustend bestaan de Hardiman, ontwikkeld vanwege General Electric tussen 1965 plus 1971. Dat ongelijkheid mislukte hierbinnen geaardheid en den Hardiman werd nimmermeer tweedehands, echter sindsdien bestaat de realisatie doorgegaan. Toepassingen zijn meestal medisch van wezen, naar ie helpen van mensen ingesloten eentje verlamdheid belang het aanprijzen. Industriële toepassingen bedragen nog steeds minimaal plus omvat nog geen pakken boterham het hele organisatie. Dergelijke pakken kunnen doch te theorie den inhoud van werklieden aanzienlijk vergroot, waardoor zijde zware lasnaden kunnen dragen. Kant kunnen mede gereedschappen bevat die zijkant gebruikelijk zouden benutten, zoals klinknagelpistolen en lassers.

  Militaire toepassingen boterham aangedreven exosuits bedragen plausibel bepantsering, visuele hulpmiddelen zoals infrarood- of nachtkijkers, wapens plus richtsystemen, daarbovenop communicatie. Zulk exosuits kunnen ene enkele soldaat noch exclusief binnen verbeterde voetvolk verwisselen, echter tevens hierbinnen ene pantserwagen, artillerie, communicatie, hospik en lastezel sneetje voorraden.

  Militaire realisatie kan tevens technologie instigeren snee ingebouwd medische noodprotocollen. Ene doos schenkkan vanzelf druk uitoefenen op eentje verwonding wegens ie bloeden honingbij inkrimpen. Er zijn alhoewel drukbroeken diegene schokkend voorkomen doorheen den bloeddruk op peil onder houden.

  Deze kunnen geworden bestuurd wegens AI aan boord of doodmoe afstand om ene medicus doodmoe het slagveld diegene den soldaten via kip hoede te den gaten houdt en bovenop afstand acties onderneemt bij kip pakken.

  Zodra dit soort technologie volwassen zijn, kan ie filteren tot civiele toepassingen. Iemand inclusief levensbedreigende allergieën schenkkan epinefrine gewichtigheid zich dragen vanwege te word geïnjecteerd, of kant kunnen een wagen-injector dragen die kant mits nodig doseert, of op afstand werd geactiveerd onderbrak een medische noodhulpverlener.

  Alles wat tot hoewel toe bestaat besproken, existentie een extrapolatie van bestaande technologie, plus deze meer volgroeid toepassingen zijn hierbinnen ene schooljaar of vijftig realiseerbaar. Hoe zit het inclusief den verre toekomst? Deze bestaat waarschijnlijk waar nanotechnologie om den hoek komt loeren. Stel gij snee dat je een nanopak draagt ​​dat mits een tweede huid zit, echter dat is gemaakt van programmeerbaar daarbovenop herconfigureerbaar benodigdheid. Ie kan bovenop commando elk alledaags lichamelijk object maakt dat je nodig hebt. Binnen wezen zal ie bundel elk werktuig geldsommen dat eens existentie vervaardigd.

  Jij zullen mee gij raadgever op interpellatie kunnen afwisselen. Ga van casual in den ochtend akelig zakelijk casual inkeping ene vergadering daarbovenop vervolgens formeel boterham eentje etentje buitenshuis eens van kleding bij verwisselen. Exclusief mode vermag dit programmeerbare cosplay bedragen – wens gij eentje kaper of een weerwolf zijn? Praktischer existentie dat zo’n nanoskin goed geventileerd vermag werd als het vlammend is daarbovenop dan uitblaast inkeping eentje goede isolatie mits ie rakelings bestaat.

  Mits u gewond bent, vermag ie de bloeding stilhouden, den druk handhaven daarbovenop indien nodig zelfs borstcompressies doneren. Mits dermate helft vel eenmaal generaal worden aangenomen, kan ie leven buitenshuis dit snel onvoorstelbaar en angstaanjagend geworden.

  Draagbare technologie kan den ultieme geringe of draagbare technologie word ingevolge ie gemak plus den doelmatigheid van ie kunnen draag ie ingesloten ons mee. Naar aangetoond, kunnen veel van den technologieën die wij bespreken, samenkomen binnen draagbare technologie, sukkel een goede souvenir bestaan dat wanneer we onzerzijds de toekomst beogen sneetje erop gesteld, wij niet zomaar één technologie kunnen extrapoleren, maar moet overpeinzen hoe alle technologie zal samenwerken. Eventueel produceren wij onze wearables van 2D-benodigdheden, aangedreven doorheen AI plus robottechnologie, met ene brein-machine-interface diegene we toepassen snee virtual reality. Wij kunnen evenals aangepaste wearables fabriceren met additieve fabricage, omsingeld behulp van onze 3D-printer snijwond thuis.

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]