More

  Apple wordt de eerste streamer die een Oscar voor Beste Film wint met ‘CODA’ |

  Drietal schooljaar plus drietal dagen nadat het voor ie aanvankelijk worden onthuld, eigendom Apple TV+ ingesloten CODA den allereerste Best Picture Oscar gewonnen voor een streamingdienst. Den filmrolletje won alsook eentje historische zegepraal snee Lieve Mannelijke Bijrol, overmits Troy Kotsur de eerste dove mannelijke acteur worden die ene Oscar won. Maker daarbovenop regisseur Sian Heder won eveneens snee Lieve bewerkte werkplan.

  De speelfilm, omsingeld een grotendeels dove cast, volgen Ruby (gespeeld om Emilia Jones), een middelbare leerling diegene het leven leidt als het enige horende lul van eentje dove geslacht in Gloucester, Massachusetts. “Dit existentie eentje heel vitaal oogwenk snijwond de dovengemeenschap. Ie bestaan ene heel groot minuut inkeping de gehandicaptengemeenschap”, vertellen Heder binnen ene backstage ALFABET-interview, erop ene ASL-tolk, naar Variety meldde. “Marlee Matlin won 35 jaar geleden ene Oscar daarbovenop er existentie niet zoveel veranderd te Hollywood, dus ik wil den Academie danken voor ie verklappen van die variatie. Laat deze de eerste zijn van vele, vele films diegene ge dit prachtige landbewoners komen. “

  Apple betaalde $ 25 miljoen snijwond de distributierechten voor de speelfilm, diegene eentje beperkte bioscoopoplage have vervaardigd plus nou worden gestreamd doodmoe Apple TV+. Ie versloeg Netflix’s The Power of the Dog, eentje andere favoriet te diegene categorie.

  Argeloos een recordaantal van 27 nominaties ging Netflix nochtans niet inclusief lege handen weg. Jane Campion won eentje historische Oscar snijwond beste regisseur snijwond The Power of the Dog en worden ermee legitimatiebewijs de derde vrouw die de eerbewijs won. (Chloé Zhao won vorig schooljaar den prijs snijwondje Nomadland, ondertussen Katheryn Bigelow voordien won voor The Hurt Locker.) The Power of the Dog werd genomineerd inkeping 12 Oscars, waaronder in den categorieën Lieve Filmster plus Lieve Mannelijke Bijrol/Actrice, niettemin Campion inderdaad de enige winnaar.

  Greig Fraser wint dit jaar de Oscar voor opnieuw Oscar voor beste cinematografieB Dune, gelijktijdig uitgebracht te den VS op HBO Max daarbovenop te de cinema, won maar liefst zes Academy Awards. Ie record goed de zege van Greig Fraser boterham Beste Cinematografie, live gepresenteerd gedurende den uitzending (hierboven). De andere lauweren van de filmrolletje werden maar vantevoren aan den ceremonie inkeping het aanvankelijk binnenshuis de geschiedenis van de Oscar uitgereikt, iets schlemiel wegens verschillende aanwezigen, waaronder Steven Spielberg, worden afgekeurd. Zijkant omvatten overwinningen snijwond Best Production Design (Patrice Vermette, Zsuzsanna Sipod), Best Speelfilm Editing (Joe Walker), Best Rumoer (Mac Ruth, Mark Mangini, Theo Green, Doug Hemphill, Ron Bartlett), Best Visual Effects (Paul Lambert) plus Liefste originele score (Hans Zimmer).

  Dune telt echter niet als ene streaming-release, chic dientengevolge min indien Disney’s Encanto, dat de eerbewijs snijwond uitgelezene animatiefilm bezitting gewonnen. Over ie algemeen deden ie streamen van films het kwalijker dan vorig schooljaar, omsingeld kwartet standbeelden binnen metafoor met doorzijgen bij de Oscar-ceremonies te 2021.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]