More

  De Russische invasie van Oekraïne heeft een historisch computermuseum verwoest |

  Voorheen dit waterig geworden Club 8-bit, ene van Oekraïnes grootste particuliere computermusea, verwoest ter het beleg van Mariupol. Kotaku ontdekte het dagboek van het evenement nadat den houder, Dmitry Cherepanov, op Facebook ie loot van Club 8-bit deelde.

  Er existentie gemeld dat het Mariupol Pc Museum hierbinnen Oekraïne, ene particuliere compilatie van meer dan 500 items van retro computers, consoles en technologie ge den jaren 1950 tot het aanvang van de jaren 2000, een verzameling nagenoeg 20 klas hierbinnen de maak, bestaat vernietigd vanwege ene raketten . pic.twitter.com/7xKi3yYjth

  — Heerser Arse! 💙🇺🇦💛 (@Lord_Arse) 23 lentemaand 2022

  “Dat existentie ie, ie Mariupol computermuseum is er noch meer”, vertellen hij doodmoe 21 lentemaand. “Alles watje overblijft van de collectie diegene ik hoewel 15 schooljaar verzamelen, zijn enkelvoudig fragmenten van herinneringen bovenop den FB-bladzijde, website plus zender van ie museum.”

  Den collectie van Club 8-bit omvatte meer dan 500 stukjes computergeschiedenis, inbegrepen items diegene teruggaan totdat den jaren vijftig. Gizmodo bezocht het museum hierbinnen 2018 plus beschreef het destijds indien “ene van de grootste en coolste collecties” computers be ie Sovjettijdperk die overal erbij bol ter traceren bedragen. Ie kostte Cherepanov meer dan tien schooljaar voort tal van den pc’s diegene hierbinnen Club 8-bit worden tentoongesteld, te verzamelen plus honingbij repareren. Watje den doodslaan van ie museum nog schrijnender beschaven, is dat het eentje gedeelde geschiedenis tussen het Oekraïense daarbovenop ie Russische werkvolk documenteert.

  Gelukkig leeft Cherepanov, echter naar tal inwoners van Mariupol bezitting hij geldsommen huis verloren. Mits je Cherepanov wilt steunen, eigendom hij ene PayPal-rekening aangebroken waarin hij donaties accepteert door hem plus andere Oekraïners via assisteren diegene bedragen getroffen wegens de Russische invasie van Oekraïne. Sedert het begin van de oorlog zijn zowat 10 miljoen mensen ontheemd geraakt voort het conflict, waardoor ie de snelst groeiende vluchtelingencrisis bestaat sinds den Helft Wereldoorlog.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]