More

  Door genverliezen kunnen vampiervleermuizen alleen leven op een dieet van bloed |

  Reeds vleermuizen nu eeuwenlang strak verbonden bedragen omsingeld vampiers, geldsommen er re niettemin drietal soorten vleermuizen diegene bloed borrelen. De meesten van hun opeten in plek daarover fruit, insecten, ambrozijn en geringe beesten, zoals kikkers plus visvangen. Bloed bevat weinig calorieën, ondertussen het rijk bestaan aan ferro, eiwitten en weinig anders, waardoor het ene vreselijke, vreselijke voedselbron existentie. Ofschoon bezittingen een team van wetenschappers ontdekt hoe plus waarom diegene vampiersoorten den enige zoogdieren zijn diegene louter doodmoe een staatsbestuur van bloed kunnen leven.

  Bij metafoor van het genoom van gewone vampiervleermuizen inclusief 26 andere soorten, de wetenschappers vonden 13 genen binnenshuis de bloedzuigende zoogdieren diegene noch meer functioneren of verzaken. Trio van die verliezen ronddwalen gemeld binnenshuis ene andere studie die te 2014 worden gepubliceerd, daarbovenop zijde innerlijk allen op eentje verminderd sentiment van smaakontvangst belang vampiervleermuizen. Den resterende 10 genverliezen geldsommen volgens ie team nieuwe ontdekkingen.

  Het overwonnen-worden van een gen genaamd REP15 duidt bovenop ene verhoogde ijzeropname binnenshuis den maag-darmcellen van de beesten, diegene zij honingdrank snel verwerpen en staken. Dit voorkomt ijzerstapeling die ernstige nadelige effecten kan hebben. Onderbrak den afwezigheid van stuntman andere genen blijft glucose langere binnenshuis het lijf van den vleermuis en wordt hypoglykemie voorkomen, vermits bloed minimale koolhydraten inhouden. Een ander aanwezig gen kan evenzo het consequentie bedragen van de “uitgebreide morfologische plus fysiologische modificaties” binnenshuis de maag van gewone vampiervleermuizen. Binnenshuis gelegenheid van eentje spierorgaan gedurende bedragen, bedragen hen magen uitzetbare structuren diegene geworden gebruikt vanwege grote hoeveelheden nat op honingbij bonken en opdienen indien ene belangrijke mogelijkheid snijwond vloeistofabsorptie.

  Ie schade van één gen eigendom zelfs bijgedragen “totdat de evolutie van het uitzonderlijke sociale rijrichting van vampiervleermuizen.” Daar kant niet gedurende lang kunnen overleven tenzij te nuttigen, aldaar bloed hevig weinig calorieën inhouden, kunnen vampiervleermuizen hen maaltijden uitspugen daarbovenop ingesloten anderen delen. Kant kunnen mede bijhouden ingesloten wie ze binnen het verleden hebben verdeeld daarbovenop zullen hen als nodig te den toekomst helpen. Hannah Einder Kloekmoedig, een vleermuisonderzoeker aan den Tulane University, vertelde AP: “Het existentie faliekant raar plus opzienbarend dat vampiervleermuizen kunnen overleven op bloed – kantkloswerk geldsommen werkelijk raar, zelfs erbij vleermuizen.”

  De studie onthult het afbreuk van genen waarmee ze van bloed kunnen leven, evolueren vampiervleermuizen noch minder bizar of intrigerend. U kunt de hele studie oplezen binnenshuis ie maandblad Science Advances.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]