More

  Steam is officieel beschikbaar op een handvol Chromebooks |

  Een waterig geleden kondigde Google enigszins nieuw aan dat Steam hierbinnen ene zeer vroege alfa-testindeling akelig Chromebooks zal komen – doch afgeschreven van ene statement hiervan erbij de Games Developer Summit-keynote van ie bedrijf, ronddwalen er geen kleinigheden gedurende krijgen. Waargenomen de enigszins verrassende portie animo eromheen, ontwikkelen Google de zaken alreeds ene ietsje officiëler voort gebruiksaanwijzing vrij erbij geeft voltooid hoe Steam binnenshuis Chrome OS kan worden tweedehands. Ie handel geleverd alsook finesse be ondersteunde hardware, games diegene zullen moet werken en bugs diegene je kunt vooruitzien.

  Onderbrak gedurende beginnen heb je ene gedragen apparaat nodig, plus het geldsommen nochtans een handvol Chromebooks. Google zegt dat jij ene toestel nodig hebt inclusief Intel Iris Xe Graphics, 11e generatie Core i5- of i7-processors daarbovenop minstens 8 GB ARIES. Google vertellen specifiek dat configuraties ingesloten ene Intel i3-processor of 4 GB RAM niet word ondersteund. Snee de alpha worden eenzaam den volgende toestellen ondersteund:

  ● Acer Chromebook 514 (CB514-1W)

  ● Acer Chromebook 515 (CB515-1W)

  ● Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W)

  ● ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500)

  ● ASUS Chromebook CX9 (CX9400)

  ● HP Pro c640 G2 Chromebook

  ● Lenovo 5i-14 Chromebook

  Ervan uitgaande dat u ondersteunde hardware have, zegt Google dat u uw Chromebook moet omschakelen akelig ie Dev-singel, en waarschuwt dat u deze niet zou moeten handelen doet deze met hardware voorwerpen u inkeping dagelijks gebruik doodmoe vertrouwt. Van daaruit moeten gij eentje specifieke vaan in Chrome wetten daarbovenop eentje paar opdrachten typen binnen de Crosh-terminal van Chrome OS. Google zegt dat jij hier de volledige routebeschrijving kunt menen.

  Mits je Steam eenmaal hebt geïnstalleerd, is er een verrassend figuurlijk menigte games diegene Google eigendom geprobeerd daarbovenop poneert testers sneetje om ie alsook bij pogen. Het bestaan niet verwonderend dat ie tal Valve-titels bevatten, zoals Portal 2, Dota 2, Team Fortress 2 plus Half-Life 2. Andere games diegene Google voorstelt onderbrak erbij trachten, geldsommen Celeste, The Witcher 3: Ruw Hunt (i7 daarbovenop 16 GB RAM vereist snee diegene ene, omsingeld afbeeldingen ingesteld leeg medium of lager), Hades, Cuphead, TEKKEN 7, Fallout 4 en meer.

  Google merkt op dat Steam vaandel eentje Linux-versie van jij geselecteerde game installeert plus uitvoert, ervan uitgaande dat deze vacant bestaat (daarom word alhier zoveel Valve-games gedragen). Niettemin den Steam Play-compatibiliteitstool betekenen dat gij ook andere games kunt pogen; ie maakt gebruik van de Proton-software waarmee sommige bovenop Windows gebaseerde games bovenop Linux kunnen word uitgevoerd. Natuurlijk geldsommen er geen garanties dat deze zal functioneren, doch het bestaat het pogen waard mits er eentje afwegen titel bestaan diegene jij hierbinnen Chrome OS wilt proberen.

  Reeds ik erover nadenk, “er geldsommen geen garanties dat dit zou arbeiden” fust de sfeer van den blogpost van Google inderdaad gezamenlijk. Het concern bezittingen aantal moeite gedaan vanwege leeg onder merken dat deze een alfa-release bestaan; tussen het minder stabiele aard van ie Dev-stadsgracht binnenshuis het generaal en den alfastatus van Steam, zegt Google dat “alles vermag breken” plus dat “jij crashes, prestatieregressies en nimmer eerder vertoonde bugs zult tegenkomen.”

  Deze is dus niet daadwerkelijk ene release snijwondje bangeriken, niettemin het goede dagboek existentie dat ie ergst eenvoudig bestaat ingevolge Chrome OS terug honingbij inleggen naar de oorspronkelijke staat, plus de meeste van gij instellingen plus voorkeuren geldsommen iedereen binnen den cloud bewaard. Mits je eentje van de weinige ondersteunde Chromebooks hebt plus ie ene mogelijkheid wilt geven, kun gij dat al ageren, doch zorg ervoor dat je ene back-up hebt gemaakt van lokale bestanden doodmoe je toestel voordat gij den knoop doorhakt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]