More

  Italië geeft gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI een boete van 20 miljoen euro |

  Den Italiaanse waakhond boterham gegevensprivacy zei dat ie het controversiële gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI een boete zou opleggen door het overtreden van de EU-wetgeving. Over eentje research voort Garante, den Italiaanse gegevensbeschermingsautoriteit, bleek dat de database van het handelsbedrijf ingesloten 10 miljard afbeeldingen van gezichten die van Italianen daarbovenop inwoners van Italië bevatten. Het in New York City gevestigde winkelbedrijf krijgt een boete van € 20 miljoen en zou mede alle gezichtsbiometrie van Italiaanse staatsburgers moet lichten.

  Deze bestaat niet de eerste keer dat ie belegerde technologiebedrijf snee gezichtsherkenning worden geconfronteerd inbegrepen juridische effecten. Den Britse gegevensbeschermingsautoriteit heeft het bedrijf binnen november vorig jaar een boete van £ 17 miljoen opgelegd nadat het ontdekte dat zijn praktijken – waaronder het verzamelen van selfies van mensen buitenshuis kip goedkeuring van bewakingscamerabeelden of mugshots – den nationale wetten inzake gegevensbescherming ontheiligen. Ie handelsbedrijf zijn ook wederrechtelijk binnen Zweden, Frankrijk plus Australië.

  Den opgestapelde boetes zal eentje flinke klap bedragen sneetje het reeds vijf jaar oude nering, waarbij den $ 30 miljoen diegene het hierbinnen bedragen hekkensluiter financieringsronde have opgehaald, volledig worden weggevaagd . Nochtans Clearview AI lijkt nog nochtans keurig erop par. Het bedrijf liggen op schema voort zijn biometrische database erbij patenteren, die gezichten scant bovenop openbare internetgegevens daarbovenop diegene wegens wetshandhavingsinstanties voltooid de hele grond worden tweedehands, waaronder politiediensten in de Verenigde Staten en ene tal federale instanties. Eentje veel democraten bezitting er belang federale agentschappen op aangedrongen kip contracten inbegrepen Clearview AI erop beëindigen, daar kant gesteld dat de tool eentje ernstige dreigement vormt inkeping de privacy van gewone gemeenschap. In een brief aan ie Department of Homeland Security bezitten senatoren Ed Markey en Jeff Merkley plus vertegenwoordigers Pramila Jayapal plus Ayanna Pressley den regelgevers aangespoord vanwege het conventie van den sleutel stop te stortregenen.

  “Clearview AI schraapt akelig verluidt miljarden foto ’s van sociale-mediasites zonder goedkeuring van of sommatie aan de afgebeelde personen. In combinatie omsingeld den gezichtsherkenningsmogelijkheden van ie bedrijf, zijn dit lieverd aan persoonlijke info te staat ingevolge de verwachting van Amerikanen dat zijkant zich kunnen tegenstribbelen, verzamelen of normaal in ie publiek verschijnen tenzij geïdentificeerd onder worden, belangrijk erbij weerleggen”, schreven de auteurs van den geschreven.

  Ondanks ie verlies van een vitaal tal gezichtsherkenningsgegevens ge hele neerdalen, bezittingen Clearview AI een plattegrond ingevolge deze schooljaar snel over tijdens breiden. Ie nering vertelde investeerders dat het bovenop schema liggen onderbrak binnen eentje jaar 100 miljard foto’s van gezichten hierbinnen bedragen databank erbij bezitten, meldde The Washington Postbode. In zijn pitchdeck zei het onderneming dat het hoopt eentje reserve $ 50 miljoen van investeerders onder krijgen vanwege nog meer gezichtsherkenningstools erop opbouw daarbovenop bedragen lobby-inspanningen leeg ter voeren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]