More

  Pilotprogramma in Californië verandert GM’s EV’s in zwervende batterijpakketten |

  Nu ie lang noch dermate beestenboel bestaan als den energie-infrastructuur van Texas, have het elektriciteitsnet van Californië een vitaal aantal brownouts, voortschrijdende black-outs plus stroomstoringen gezien, veroorzaakt wegens bosbranden veroorzaakt doorheen PG&E. Onderbrak den economische impact van diegene verstoringen onder helpen verlichten, zal General Motors plus den energieleverancier van Noord-Californië deze zomer samenwerken onderbrak den elektrische voertuigen van de autofabrikant tijdens benutten mits zwervende, achterspeler-upbatterijpakketten snijwond het elektriciteitsnet van de staat.

  Het proefprogramma dat dinsdagochtend wegens GM-CEO Mary Barra doodmoe CNBC existentie aangekondigd, zijn gebaseerd op bidirectionele laadtechnologie, waarbij elektriciteit zowel van ie elektriciteitsnet naar een voertuig (G2V-bevrachten) indien van een voertuig back naar ie net schenkkan stromen (V2G), waardoor ie voertuig vermag fungeren mits eentje on-demand stroombron. GM bestaat van plattegrond dit plaats anti 2025 aan erop bieden indien fragment van zijn Ultium-batterijplatform bovenop meer dan ene miljoen van zijn EV’s. Nu bieden den Nissan Leaf plus den Nissan e-NV200 V2G-opladen aan, alreeds Volkswagen binnen 2021 aankondigde dat bedragen ID-schreef dit zal aanbieden later dit klas en den Ford F-150 Lightning tevens.

  De pilot van dit zomer zou binnen eerste expert vorsen: “ie conventie van bidirectionele hardware in combinatie omsingeld softwaregedefinieerde communicatieprotocollen diegene het denkbaar maakt om stroom van ene opgeladen EV naar ie beter van een klant via permissie stromen, waarbij vanzelf worden gecoördineerd tussen de EV, het beter en Den stroomvoorziening van PG&E”, aldus eentje mededeling van de bedrijven. Mits de eerste tests vruchten afwerpen, zou ie programma aanvankelijk geworden uitgebreid naar eentje kleine menigte PG&E-klanten voordat het tegen het einde van 2022 wordt opgeschaald naar “grotere klantproeven”.

  “Stel jij ene toekomst inkeping waarin er ene EV bestaat binnen elke autogarage die functioneert indien eentje terug-up stroombron wanneer dat nodig is”, vertellen GM-woordvoerder Rick Spina tijdens een persconferentie leeg maandag.

  “We aanschouwen deze uitvergroting indien den katalysator inkeping watje de uiterst transformatieve zal kunnen bedragen oer inkeping sneetje stuntman industrieën, zowel nutsbedrijven mits den wagen-auto-industrie”, voegde PG&E-voorlichter Aaron August toe. “Dit bestaan ene enorme verschuiving binnen den wijze waarop we denken voltooid elektrische voertuigen plus persoonlijke voertuigen binnenshuis het algemeen. Feitelijk, ie gaat niet enkel meer doorheen van beoordelingscijfer A akelig punt B bij komen. Ie gaat onderbrak van issue A akelig issue B komen inbegrepen den plaats doorheen leveren elektriciteit.”

  Technisch gezien kunnen GM-voertuigen, netjes mits hardwarematig waargenomen, bidirectioneel opladen bieden daar ze momenteel word verkocht, merkte Spina leeg tijdens het gesprek. De huidige oproep, plus artikelen dit pilotprogramma sneetje zijn ontworpen, bestaat ie evolueren van den programmatuur plus UX-infrastructuur die nodig bedragen voort ervoor bij zorgen dat PG&E-klanten het systeem gemakkelijk dagelijks kunnen toepassen. “Ie goede nieuws bestaan dat ie niets verschillend zijn dan wat alreeds den industriestandaard is snee connectoren en softwareprotocollen”, zei August. “Den industrie zijn leeg achterwege naar ISO 15118-20.”

  Hoe lang een EV binnenshuis staat zou geldsommen om het huishouden waaraan ie zijn vastgemaakt via toelaten draaien, hangt be van eentje aantal factoren – van den omvang van ie voertuig accu aan het stroomverbruik van het huis aan ie heersende weersomstandigheden – niettemin augustus schat dat inkeping ene gemiddeld huis binnen Californië dat 20 kWh vanaf dag verteerd, een volledig opgeladen Chevy Bolt voldoende vruchtensap zou bezitten voort het huis omstreeks 3 dagen van elektriciteit gedurende voorspellen. Dit proefprogramma komt wanneer ook autofabrikanten indien nutsbedrijven uitvinden hoe kantkloswerk ie uiterst ge kunnen reageren leeg de recente voorschrift van de staat die de verkoop van voertuigen inclusief verbrandingsmotor per 2035 verbiedt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]