More

  Meta wil een universele taalvertaler bouwen |

  Erbij eentje Inside the Lab: Building for the metaverse with AI livestream-evenement op woensdag, gaf Meta-CEO Mark Zuckerberg niet exclusief eentje tentoonstelling voltooid den niet-knipperende toekomstvisie van geldsommen handelsbedrijf, de Metaverse genaamd. Hij onthulde alsmede dat den onderzoeksafdeling van Meta werkt aan een wereldomvattend spraakvertaalsysteem dat den interacties van gebruikers inbegrepen AI te ie digitale volume van het concern zullen kunnen stroomlijnen.

  “Ie figuurlijk mikpunt hier is ingevolge een ​​wereldwijd prototype te opbouw dat bekende voltooid alle modaliteiten kan integreren… alle informatie die worden gedocumenteerd wegens rijke sensoren,” zei Zuckerberg. “Dit zou eentje enorme schelp van voorspellingen, beslissingen plus mensenleven denkbaar vervaardiging, evenzo geheel nieuwe architecturen, trainingsmethoden en algoritmen diegene kunnen eigenmaken van ene gigantisch en verscheiden scala aan verschillende inputs.”

  Zuckerberg merkte op dat Facebook heeft er continu naar gestreefd technologieën erop evolueren waarmee meer mensen be den hele aarde toegang bezitten totdat internet en existentie ervan overtuigd dat deze inspanningen zichzelf eveneens zal vertalen akelig de Metaverse.

  “Dit wordt bovenal belangrijk wanneer mensen beginnen ter teleporteren uit virtuele werelden plus afpingelen gaan geoefend inclusief mensen inclusief verschillende achtergronden,” vervolgde hij. “Alreeds bezitten we den kans vanwege het internet honingbij verbeteren en eentje nieuwe vlag onder storten waar wij iedereen met elkander kunnen vertalen, ongeacht welke taal wij verdedigen of waar we vandaan komen. Daarbovenop indien we dit juist doen, bestaan deze enkelvoudig één lijdzaam hoe AI vermag assisteren mensen leeg wereldschaal gemeenschappelijk erbij brengen.”

  Meta’s grondplan bestaat tweedelig. Ten eerste ontwikkelt Meta No Language Left Behind, een vertaalsysteem dat “elke taal schenkkan eigenmaken, zelfs indien er noch veel kopij beschikbaar is wegens van erop leren”, aldus Zuckerberg. “We creëren eentje enkel fotomodel dat honderden talen vermag communiceren met ultramoderne resultaten plus den meeste taalparen – alles van Oostenrijks totdat Oeganda totdat Urdu.”

  Ten helft wil Meta maak ene AI Babelfish. “Het doel hier bestaat onmiddellijke spraak-akelig-spraakvertaling in alle talen, zelfs den meest gesproken talen; den plek vanwege met allen te elke taal bij communiceren”, beloofde Zuckerberg. “Dat zijn ene superkracht wetsartikelen mensen snee steevast van hebben gedroomd daarbovenop AI zal die te onze levens toeleveren.”

  Deze zijn grote beweringen van een bedrijf wiens door machines gegenereerde domein noch verder reikt dan den gordellijn , Facebook-cum-Meta heeft ene lange en brede staat van dienst op ie gebied van AI-ontstaat. Ge reeds binnenshuis ie afgelopen jaar bezitting het onderneming opmars aangekondigd doodmoe ie streek van prestige-gecontroleerde leertechnieken, natuurlijke taalverwerking, multimodaal lesgeven, bovenop kopij gebaseerde mensenleven, AI’s onbegrip van sociale normen, plus zelfs eentje supercomputer gebouwd vanwege honingbij helpen bij het onderzoek akelig machine learning.

  Het onderneming wordt nog steeds geconfronteerd met de figuurlijk barrageopstakels van gegevensschaarste. “Machine vertaalsystemen (MT) voor tekstvertalingen geldsommen meestal afhankelijk van ie onderwijzen van miljoenen zinnen inclusief geannoteerde data”, lijn Facebook AI Onderzoek te ene blogpost van woensdag. “Hierdoor bedragen er MT-systemen ontwikkeld die hierbinnen staat zijn ingevolge hoogwaardige vertalingen te vervaardiging snee slechts de handvol talen diegene het rag domineren.”

  Vertalen tussen twee talen diegene geen Engels bedragen, existentie nog uitdagender, volgens aan het TROUWHARTIG-team. De meeste MT-systemen zullen eerst één taal akelig geschrevene inwisselen plus die vervolgens naar den tweede taal vertalen voor den kopij weer akelig spraak worden omgezet. Dit vertraagt ​​ie vertaalproces plus creëert een honingbij figuurlijk verslaving van ie auteurschap woord, waardoor de effectiviteit van dit systemen snijwond bovenal mondelinge talen wordt invalide. Directe spraak-naar-spraaksystemen, naar wetsartikelen Meta aan werkt, zouden op diegene methode niet worden gehinderd, wat resulteert binnen ene sneller, efficiënter vertaalproces.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]