More

  Tesla-bestuurder bij dodelijk ongeval in Californië krijgt als eerste te maken met aanklachten met Autopilot |

  Een Tesla-eigenaar worden volgens AP geconfronteerd ingesloten de eerste tenlastelegging contra iemand diegene eentje gedeeltelijk geautomatiseerd rijsysteem tweedehands te den VS. De aangeklaagde, Kevin George Aziz Riad, reed te ene Fotomodel S toen hij vanwege stopteken licht reed daarbovenop in 2019 bovenop een Honda Civic bovenop een knooppunt in Californië crashte. Daarenboven kwamen den twee passagiers van de Civic doorheen ie leven, terwijl Riad daarbovenop bedragen metgezel beschadiging opliepen. dreigende verwondingen. Beschuldigers binnen Californië bezitten hierbinnen oktober vorig jaar dubbel tellingen van moord door voertuigen voorgelegd contra Riad.

  In den gerechtelijke onbetekenend geworden akelig verluidt niets vermeld ge Autopilot. De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), die het incident den afgelopen jaren eigendom onderzoeken, tegoed maar laatst bevestigd dat ie ja ingeschakeld bovenop ie oogwenk van het ongeval. De NHTSA opende te augustus vorig schooljaar ambtelijk ene research akelig ie rijhulpsysteem van Tesla na ene reeks van 11 ongelukken met geparkeerde eerstehulpvoertuigen waarbij 17 mensen omkwamen. Ie onderzoekt mede andere soorten crashes ingesloten Tesla-voertuigen, waaronder een beklacht diegene den bètaversie van de Full Self Driving-technologie van het onderneming den schuld levert van een botsing te Californië.

  Zoals AP opmerkt, zijn Riad den eerste diegene worden aangeklaagd snijwondje ene veelgebruikte technologie inkeping rijhulpsystemen, doch hij existentie niet den eerste individu diegene eentje computeriseren rijsysteem tweedehands binnen de VS. Te 2020 werd ene terug-upchauffeur van Uber beschuldigd van dood doorheen nalatigheid nadat het autonome testvoertuig van het handelsbedrijf eentje voetganger te Arizona had aangereden plus gedood. Volgens eentje research ingevolge den National Transportation Safety Board (NTSB), detecteerde de technologie van Uber ie slachtoffer meer dan vijf seconden voor den crash, maar kon haar noch als voetganger worden geïdentificeerd. Den coureur had het ongeval kunnen vermijden als zijkant terdege had opgelet.

  De NHTSA vertelde AP hierbinnen een getuigenis dat “elk vehicle vereist dat den menselijke snelheidsduivel onder iedereen tijde den zelfbeheersing eigendom”, zelfs als het ene ten dele computeriseren rangschikking bezit. Bovenop bedragen Autopilot-pagina zegt Tesla dat Autopilot “bedoeld is snijwondje gebruik inclusief ene fulltime attente bestuurder, die bedragen handen aan het stuur bezit daarbovenop bereid bestaan om ie leeg elk ogenblik be onder consumeren.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]