More

  Microsoft consolideert de videogame-industrie is slecht voor iedereen |

  Te ie aanvang juist het aanbiddelijk. Toen Xbox-leidinggevende Phil Spencer het podium betrad bovenop E3 ​​2018 en de overname aankondigde van vijf opmerkelijke werkplaats’s – Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory, Compulsion Games en The Initiative – werd den adem te ie Microsoft Theater elektrisch. Ie voelde alsof het handelsbedrijf ene misstap binnen geldsommen bedrijfsplan rechtzette plus uiteindelijk ene inwendig lestabel van opwindende games bouwde die het inclusief leeg Xbox-platforms kon aanbieden. Wetenschap jij, een twee vrienden door Master Chief gezelschap tijdens houden.

  De bericht van heden dat Microsoft Activision Blizzard koopt, de grootste externe uitgeverij binnenshuis den videogame-industrie, voelt noch dientengevolge onschuldig aan. Kwartet jaar straks en talloze overnames straks voelt den deal inclusief Activision Blizzard aan mits een extreme escalatie van de plannen van Microsoft, daarbovenop het zullen eentje keerpunt kunnen inhouden binnenshuis den videogame-industrie indien geheel, omsingeld negatieve effecten sneetje zowel toneelspelers indien ontwikkelaars.

  Totdat reeds toe is den publieke reactie bovenop den overname gemengd, watje door ene ​​twee redenen uiteraard bestaan: ten eerste bestaat de enorme formaat van Activision Blizzard ontmoedigend, daarbovenop deze koop vertegenwoordigt meer strafbaar daarbovenop industriële macht dan de eerdere gaming-acquisities van Microsoft samen.

  The Wall Street Journal meldt dat Kotick leeg ie beoordelingscijfer staat ie handel binnenshuis een gulden valscherm onder doods zodra de Microsoft-overeenkomst doorgaat.

  Dit zijn den eerste keer dat Microsoft een verwarde reactie bovenop acquisitienieuws bezit ontvangen, te ruimte van ronduit lof, en dat komt omdat dit geen standaardtransactie bestaat. Ie zijn het duidelijkste signaal tot hoewel toe dat wij onzerzijds hierbinnen ie tijdperk van versteviging van de videogame-industrie bevinden.

  Binnen 2017 verloor Microsoft den first-party IP-campagne zwaar aan Sony plus Nintendo. Anti het einde van dat klas had Xbox stuntman van bedragen interne atelier’s, Lionhead en Press Play, gesloten, het had eentje paar langverwachte projecten gedood, en zelfs inclusief de Xbox Series X om den hoek, wasgoed er noch veel honingbij aanstaren akelig den softwarereserves van het concern. Den bekendmaking van de overname op E3 ​​2018 inderdaad eentje verlangen van verlichting boterham angstige Xbox-fans.

  Tegen schrikkelmaand 2019 had Microsoft 13 werkplaats’s en uitgeverijen onder de vlag van Xbox Spel Studios.

  Xbox neemt Bethesda en Game overMicrosoft

  Daarbovenop waarna onthulde Microsoft te september 2020 dat het ZeniMax Studios, het moederbedrijf Tango, het moederbedrijf van den firma Tango acquisitie. .

  Deze atelier’s waarden een groot probleem – de stewards van Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein, Deathloop, Starfield en Elder Scrolls – en zij werden toegevoegd aan Microsoft’s substantiële stapel middelgrote bedrijven, meer namen doodmoe eentje groeiende schilderijlijst. Dat inclusief ofschoon terdege aanleiding snijwondje ene break.

  Snijwond den meeste aanhang was de belangrijkste rekest sukkel den overname betekende sneetje games als The Elder Scrolls VI, dat fragment uitmaakte van een colonne die historisch gezien ook PlayStation- mits Xbox-platforms bereikte ? Zal Elder Scrolls VI huwelijksinzegening akelig PS4 en PS5 komen?

  Blijkelijk, vermoedelijk noch.

  Een jaar na den aankoop van Bethesda om Microsoft, vertelde Spencer aan GQ dat hij geloofde dat ie Xbox-ecosysteem den uitgelezene plek inkeping alle franchises hierbinnen ie repertoire van den werkplaats, ge The Elder Scrolls VI. Hij bevestigde haastigheid dat ie alleen sneetje Xbox zullen geldsommen.

  “Ie gaat er noch vanwege een ​​ander platform gedurende straffen, zoals ik belangrijk religie dat alle platforms kunnen blijven knallen”, vertelde Spencer aan GQ. “Doch wegens bovenop Xbox erbij kunnen spelen, wil ik dat wij ie volledige pakket kunnen brengen van sukkel wij bezitten. Plus dat zou waar zijn mits ik aan Elder Scrolls VI denken. Dat zou voorwerpen zijn mits ik aan eentje van onze franchises denken.”

  Starfield, Bethesda’s sci-fi RPG gebouwd snijwondje de negende consolegeneratie, zou risicoloos enig bedragen inkeping Xbox Series X/S plus computer, waarbij PS5 worden overgeslagen geheel.

  Als externe studio bezittingen Activision Blizzard met den belangrijkste platformhouders kunnen onderhandelen door geldsommen programmatuur bovenop de gewenste consoles en apparaten erbij krijgen. Deze komt noch steevast overeen ingesloten lanceringen doodmoe dezelfde dag of binnenshuis-spel item equity, nochtans af ie generaal bezittingen dit positie ervoor gezorgd dat Activision Blizzard-games zoveel mogelijk toneelspelers leeg zoveel mogelijk platforms bereiken. Exclusiviteitsovereenkomsten daarbovenop distributieovereenkomsten bedragen doodmoe deze seconde den belangrijkste informatiebron van concurrentie in den beroepsgroep, waardoor externe ontwikkelaars kunnen pleiten snijwond hen games buiten zichzelf verplicht ter tasten jegens een console-pennenhouder te het exclusief.

  Wanneer eentje platformhouder de grootste worden verspiller te gaming, draait het het script volledig onderbrak. Het stopt ie script hierbinnen eentje shredder, verbrandt de spaanders tot as, condenseert den spil tot gesteente en gooit dat vervolgens naar den aardkorst van de Mariana Trench.

  Toelaten we Call of Duty verbruiken, een rij ingesloten voorspelbare jaarlijks termijnen bijvoorbeeld. Hierbinnen den hardloopwedstrijd der jaren tegoed Activision den loyaliteit tussen Microsoft daarbovenop Sony verlegd, voort vroege toegang plus exclusieve gamemodi aan ter bieden aan Xbox-platforms daarbovenop vervolgens aan PlayStation, daarbovenop ie odertussen ingevolge elkaar te halen. Van alle achterkamergesprekken, kwaad bloed daarbovenop betere aanbiedingen, bestaan het steevast aan Activision geweest vanwege de uitgelezene deal voor Call of Duty erbij sluiten, consolehouders werd verdoemd.

  Argeloos de overname ziet diegene marchandering er intact verschillend ge, als het reeds bestaat.

  Binnenshuis bedragen blogpost over den overname ging Spencer van Xbox niet specifiek te op Sony- of Nintendo-platforms, maar zinspeelde hij leeg de plek van platformonafhankelijke hulp snijwond de franchises van Activision Blizzard.

  “Activision Blizzard-games werd gespeeld bovenop verschillende platforms en wij zijn van plattegrond dit gemeenschappen hierbinnen den toekomst gedurende blijven bemoedigen”, zei hij, tenzij uit via storten schlemiel hij bedoelde ingesloten “platforms” of “houvast”. Houd er rekening alsook dat dit binnenshuis het aanvang evenzeer den berichten bolvormig Elder Scrolls VI ronddwalen.

  Microsoft is noch het enige handelsbedrijf dat bezig bestaan inbegrepen het potten van studio’s: Sony bezittingen bedragen 13e interne studio, Housemarque, binnen conventie genomen. , te juni 2021, terwijl Tencent voortkabbelt met bezitting van Riot Games, financiële belangen hierbinnen een handvol enorme studio’s plus de aankoop van LittleBigPlanet 3-ontwikkelaar Sumo Group binnenshuis hooimaand 2021. Zelfs Valve have de afgelopen oer een handvol onafhankelijke makers ingehaald klas, eenzaam ie team achter Firewatch plus enkele leden van Kerbal Space Program.

  html>” />Ie existentie zeer vermoedelijk dat er meer fusies zullen zijn door Microsoft, Sony plus andere figuurlijk namen hierbinnen gaming, daarbovenop dit deals daarbovenop daaropvolgende bedrijven zal inclusief de oer louter nochtans groter word. Omsingeld slechts een paar enorme atelier’s die ene vitaal stukje van den softwarepijplijn beheersen, zal ie ene gevoel van homogeniteit tussen nieuwe titels kunnen wekken, waardoor vernieuwing wordt vernietigd wanneer elke ontwikkelaar zich probeert ter conformeren aan de bedrijfsomgeving wegens hoen heen, actief of onopzettelijk. <Zelfs ingesloten Microsofts overname van Activision Blizzard existentie een escalatie van ie exclusiviteitsplan en vertegenwoordigt eentje nieuwe methode van zakendoen. Reeds en den komende jaren bestaan versterking den naam van het game.

  Misschien krijgen we bovenop een dag Consolidation 2: Blow It All Up And Make Everything Indie Again, doch die vermag moeite bezitten omsingeld ie opsporen van ene uitgever.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]