More

  Bloedarmoede kan ruimtereizen naar Mars een uitdaging maken, vindt studie |

  Ene verfrissend Canadees onderzoek bezit uitgewezen dat “ruimtebloedarmoede” veroorzaakt voort gewichtloosheid geen tijdelijk complicatie bestaat, naar eens worden gedacht, zo meldt de CBC. “Zolang je in de gelegenheid bent, vernietig jij meer bloedcellen dan je aanmaakt”, vertellen Guy Trudel van den Academie van Ottawa, diegene eentje 14-astronautenstudie leidde diegene word uitgevoerd onderbrak den Canadian Space Agency (CSA).

  Normaal gesproken vernietigt daarbovenop vervangt het anatomie twee miljoen rode bloedcellen vanaf oogwenk. Overheen de nieuwe studie bleek niettemin dat de lichamen van de astronauten honingbij missies van zes maanden drie miljoen rode bloedcellen vanaf oogwenk vernietigden. “We dachten dat we wisten van bloedarmoede te den ruimte, nochtans dat wisten wij niet”, zei Trudel.

  Een fulltime klas argeloos terugkeer naar de aardkorst vanuit het ISS, dolen de rode bloedcellen van de astronauten niet achterspeler bovenop ie niveau van snijwondje den vlucht graderingen, volgens de studie in Nature. “Als jij bovenop weg bent akelig Intonatie plus… den produktie van rode bloedcellen noch kunt bijhouden”, “vermag gij hierbinnen ernstige problemen komen”, vertellen Trudel. Dat zullen niet per se problemen veroorzaken binnen eentje omgeving uitgezonderd zwaartekracht, nochtans zou ene complicatie kunnen werd zodra astronauten bovenop Stembuiging doordringen of wanneer kant terugkeren naar den grond.

  Anemie bestaat eentje primair effect van zwerven akelig den plek.

  Den onderzoekers zeiden dat bloedarmoede zelfs eentje kwestie zullen kunnen geldsommen inkeping ruimtetoerisme, mits den potentiële reizigers risico adviseren op bloedarmoede. De studie merkte evenzo op dat “de huidige tegenmaatregelen anti verplaatsing en voeding van den geavanceerde ruimtevaart hemolyse plus bloedarmoede argeloos de loop noch hebben voorkomen” belang de geteste astronauten.

  Ie onderzoek, snee ie eerst aangekondigd binnenshuis 2016, is gebaseerd doodmoe gegevens die zijn verzameld tijdens de missies van Toer 10 en 11 aan halskraag van ie International Space Station (ISS) hierbinnen 2004 daarbovenop 2005. Bloedarmoede worden gedefinieerd indien eentje handicap aan rode bloedcellen of hemoglobine hierbinnen ie bloed, een aandoening diegene vermag leiden tot bleekheid en uitputting daarbovenop ie volharding en vermogen vermag beïnvloeden.

  Den studie vertellen noch hoe dergelijk problemen direct konden worden opgelost, nochtans suggereerde dat artsen zich zullen verzamelen bovenop bloedarmoedegerelateerde problemen bij ie testen van kandidaten. “Medische screening van toekomstige astronauten daarbovenop ruimtetoeristen kan baat bezitten belang eentje preflight-profilering van globine-genen daarbovenop modifiers”, aldus den studie. Het suggereerde tevens dat monitoring na den afdaling relatie moeten hebben op aandoeningen diegene werd beïnvloed doorheen bloedarmoede daarbovenop hemolyse.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]