More

  Safari-exploit kan browsergeschiedenis en Google-accountinfo lekken |

  Gebruikers van Apple-toestellen lijken kwetsbaar tijdens geldsommen voor eentje aanzienlijke privacyfout binnenshuis de browser. Volgens 9to5Mac tegoed FingerprintJS eentje exploit onthuld waarmee aanvallers uw recente browsergeschiedenis en zelfs watje info be uw Google-account kunnen verkrijgen van Safari 15 leeg alle ondersteunde platforms en browsers van derden doodmoe iOS 15 en iPadOS 15. Ie IndexedDB-framework ( tweedehands voort data binnen tal browsers bovenop gedurende slaan) schendt ie “zelfde-thuisland”-beleid dat uiterlijk dat onderdanig daarbovenop scripts van den eentje locatie (naar eentje domein of protocol) interactie bezitten inclusief kracht van eentje andere, waardoor keurig gecodeerde websites Google-informatie kunnen deduceren van ondertekende- hierbinnen zowel gebruikers mits geschiedenissen van geopende tabbladen en vensters.

  Den fout brengt uitsluitend den namen van den databases binnenshuis onheilsdreiging plus niet de capaciteit status. Dit zullen niettemin nog steeds voldoende bedragen snijwond een kwaadwillende site-drager onderbrak uw Google-gebruikersnaam tijdens pakken, uw profielfoto te ontdekken plus anderszins meer over u honingbij bekende ter komen. Den geschiedenis kan evenals werd tweedehands ingevolge eentje ​​rudimentair profiel tezamen ter gesteld van den sites die u leuk vindt. Privé browsen zou de exploit niet verslaan, zei FingerprintJS.

  Wij hebben Apple om commentaar gevraagd. FingerprintJS vertellen niettemin dat ie het complicatie bovenop 28 november meldde plus dat Apple het nog noch had aangepakt inbegrepen beveiligingspatches diegene ie beleid van dezelfde vaderland verheerlijken. Tot diegene oer schenkkan den enige uitkomst zijn voort ofwel een browser van derden bovenop Macs honingbij bezigen of alle JavaScript erop blokkeren, wat geen van allebei noodzakelijkerwijs eentje optie is.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]