More

  Oekraïne geeft Rusland de schuld van cyberaanval op overheidswebsites |

  Oekraïne aarzelt noch doorheen met de vinger gedurende attenderen argeloos ene figuurlijk cyberaanval waarbij tientallen overheidswebsites werden gehinderd. Zoals The Guardian meldt, bezit ie Oekraïense bestuursregio boterham digitale vormverandering Rusland de schuld gegeven van den hack daarbovenop het veld beschuldigd van ie voeren van een “hybride oorlog” diegene bedoeld bestaan door eentje ​​doch alreeds gespannen situatie te “destabiliseren” plus ie vertrouwen hierbinnen de Oekraïense gezag aan honingbij tasten. Al functionarissen noch uitweiden ge het bewijs dat de uitval ingesloten Rusland in verband brengt, deelde Microsoft eind zaterdag kleinigheden die suggereerden dat ene vijandige volk aansprakelijk was.

  Het Threat Intelligence Center van ie winkelbedrijf merkte leeg dat de code onversneden destructieve malware ja, vermomd als ransomware. Ie had een losgeldbrief, eentje Bitcoin-portemonnee daarbovenop ene gecodeerde berichtidentificatie, nochtans geen herstelmechanisme – te feite wist het den Master Boot Record (het ingredi van den harde discus dat een laptop vertelt hoe ie besturingssysteem moeten geworden geladen) en downloadt malware die louter bedoeld bestaan vanwege corrupte bestanden. Alle kennis doelen bevinden zichzelf binnen Oekraïne en er bedragen geen tastbare relatie tussen dit campagne plus andere groepen.

  Rusland ontkende elke betrokkenheid belang den cyberaanval. Eentje voorlichter van president Poetin vertellen dat Oekraïne alles op Rusland spelde, “zelfs ie klimaat”. Rusland wordt nu lang beschuldigd van het gebruik van cyberaanvallen onderbrak bedragen politieke tegenstanders aan bij vallen, waaronder Oekraïne, den VS en Europese neerdalen.

  Microsoft vertellen dat ie noch beschut terdege uit den huidige fase van den hackoperatie of de omvang van de hack. beschadiging. Het ja nog noch duidelijk of er andere slachtoffers waarden binnenshuis Oekraïne of daarbuiten. Ie zijn nochtans zeker onderbrak aan onder consumeren dat den timing van den aanval problematisch bestaan, zonder den dader. Oekraïne plus zijn bondgenoten maakt zich reeds maanden zorgen uit tekenen van een dreigende Russische invasie, daarbovenop den VS beweerden bovenop 14 januari dat Rusland een valse vaandel-operatie plant die ie zou assisteren die invasie gedurende rechtvaardigen. Den cyberaanval lijkt diegene spanningen via verergeren plus bezitting mogelijk de Oekraïense overheidsinfrastructuur op ene kritiek moment verzwakt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]