More

  Hitting the Books: de eerste man die naar de geboorte van sterren luisterde |

  Mits de inspanningen van de meer dan 10.000 mensen diegene de James Webb-ruimtetelescoop bezitten ontwikkeld en geassembleerd een indicatie zijn, bestaat het tijdvak van de onafhankelijke wetenschapper werkelijk verstreken. Newton, Galileo, Keppler en Copernicus hebben allemaal ie begrip van den mensdom be onze mogelijkheid hierbinnen ie universum fundamenteel veranderd, en deden dit leeg hen inherent wijze, doch inbegrepen de formalisering daarbovenop professionalisering van het akker hierbinnen ie Victoriaanse tijdvak, deze gebeurtenissen van ene amateur-sterrenkundige die zelfgemaakte apparatuur gebruikte des honingbij zeldzamer.

  Binnen zijn nieuwe roman, The Invisible World: Why There’s More to Reality than Meets the Eye, University of Cambridge Public Astronomer, vertelt Matthew Bothwell het wet van hoe wij ene volledig, voorheen onzichtbaar grootte ontdekten ongeacht het natuurlijke panorama. Binnenshuis het onderstaande percentage vertelt Bothwell de heldendaden van Figuurlijk Reber, eentje van ‘s werelds eerste (en voorlopig enige) radioastronomen.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.comOneworld Publishing

  Samenvatting met toestemming van The Invisible Universe onderbrak Matthew Bothwell (Oneworld 2021).

  The Only Radio Astronomer binnen the World

  De astronomen zeiden: ‘Goh, dat bestaan interessant – gij bedoelt dat er radio-marchanderen van den sterren komen?’ Ik zei: ‘Nou, zo ziet het eruit’. ‘Intact interessant. ’ Daarbovenop dat goed alles watje kant erover erbij zeggen hadden.

  Ie inderdaad dientengevolge veraf verwijderd van den manier waarop zij over sterrenkunde dachten dat er geen echte interesse terdege.

  Nadat Jansky goed overgegaan doodmoe andere problemen, terdege er niettemin één individu diegene geïnteresseerd raakte in ie aanhoren naar radiogolven vanuit den gelegenheid. Omstreeks tien jaar lang, van het midden van de jaren dertig totdat ie midden van de jaren veertig, was Figuurlijk Reber de enige radioastronoom erop globe.

  Ie novelle van Grote Reber is onenigheid hierbinnen den hele twintigste-eeuwse wetenschap. Hij ontwikkelde hierbinnen zijn ene ene heel wetenschapsgebied en nam de missie leeg zich door apparatuur via opbouwen, observaties voltooid erop voeren daarbovenop de theorie achter geldsommen ontdekkingen honingbij speuren. Schlemiel hem uniek vormen, is dat hij deze allemaal deed mits ene complete amateur, enig arbeidend exclusief het wetenschappelijke establishment. Zijn werk, ie ontwerpen van elektrische apparatuur voor radio-uitzendingen, had hem den vaardigheden gegeven wegens bedragen telescoop honingbij bouwen. Geldsommen fascinatie sneetje den wetenschappelijke literatuur bracht hem hierbinnen aansluiting inbegrepen Jansky’s ontdekking van kosmische statische elektriciteit, plus toen manifest worden dat niemand anders honingbij grond er veel vanwege leek onder geeft, nam hij ie op zichzelf onderbrak het regio van de radioastronomie voltooid tijdens vind. Hij bouwde zijn sterrenkijker binnenshuis geldsommen achtertuin in Chicago met apparatuur daarbovenop benodigdheden diegene voor iedereen beschikbaar waren. Zijn telescoop, nagenoeg tien meter breed, wasgoed het gesprek van geldsommen buurt (inbegrepen eentje goede verontschuldiging – ie lijkt ene beetje leeg eentje cartoon-doomsday-toestel).

  Hij observeerde de hele nacht inbegrepen geldsommen sterrenkijker, elke nacht, ondertussen hij nog steeds geldsommen dagtaak aan ie doen juist (klaarblijkelijk zou hij ‘s avonds argeloos ie werk eentje paar uur slapen, daarbovenop opnieuw bij ochtendstond nadat hij klaar goed bij de telescoop). Toen hij zich realiseerde dat hij noch voldoende natuurkunde daarbovenop sterrenkunde kende ingevolge den gesjacher die hij observeren erop begrijpen, volgde hij cursussen aan den plaatselijke academie. Door den jaren heen hebben geldsommen observaties ene prachtig beeld gegeven van den ademtocht naar gezien ingesloten radioogen. Hij nam den gebaar van onze Melkweg voorwerpen, ingesloten heldere bezorgen te ie galactische centrum (artikelen Jansky bedragen strakgespannen-static had opgepikt), daarbovenop weer te den richting van den sterrenbeelden Cygnus plus Cassiopeia. Anti die oer had hij voldoende natuurkunde wijs door ook wetenschappelijke bijdragen honingbij toeleveren. Hij wist dat als ie gesis van den Melkweg word veroorzaakt door thermische emissie – warmtestraling van sterren of warm gas – het sterker zal geldsommen gewichtigheid kortere golflengten. Omdat Reber veel kortere golflengten oppikte dan Jansky (60 cm, vergelijken ingesloten Jansky’s vijftien peettante lange golven), had Reber moet werd gebombardeerd met onzichtbare radiogolven die tienduizenden wentelen krachtiger waarden dan alles schlemiel Jansky aanschouwen. Doch dat wasgoed hij noch. Reber had voldoende vertrouwen te bedragen apparatuur ingevolge bij concluderen dat schlemiel deze radiogolven mee maakte, ie ‘niet-thermisch’ moest geldsommen – dat wens zeggen, ie ja iets verschillend dan de standaard ‘hete gesjacher gloeien’-schijnsel die wij binnen chapiter 2 bespraken.Het bochtelektron zou ene radiogolf uitzenden, daarbovenop het gecombineerde effect van miljarden van deze gebeurtenissen existentie wat Reber opmerkte vanuit geldsommen achtertuin. Deze gebeurt inclusief in wolken brandend aardgas. Het blijkt dat Reber radiogolven oppikte diegene werden uitgezonden onderbrak bewolking met pasgeboren sterren verstrooid ge onze Melkweg. Hij luisterde, letterlijk, naar den geboorte van sterren. Ie wasgoed een tumult dat nog nimmer eentje persoon had gehoord. Tot op den dag van heden worden radiowaarnemingen tweedehands om den opleiding van sterren ter vinden, van nietige bewolking te onze eigen Melkweg tot den geboorte van sterrenstelsels in den uiterst afgelegen uithoeken van het heelal.

  Te veel opzichten, het verhaal van Reber lijkt ene anachronisme. Den vergulde eeuw van onafhankelijke wetenschappers, die baanbrekende ontdekkingen konden doen wegens enig met zelfgemaakte apparatuur bij arbeiden, wasgoed honderden jaren geleden. Omsingeld het verstrijken van ie Victoriaanse tijdvak word weet ene complexe, dure en voornamelijk professionele bedrijf. Figuurlijk Reber bestaan, voor zover ik wetenschap, den laatste van de amateur-‘buitenstaander’-wetenschappers; den laatste individu die geen wetenschappelijke les had, bouwde geldsommen inherent apparatuur in zijn gaard daarbovenop slaagde er wegens secuur plus nauwkeurig werk in de wetenschappelijke bol honingbij wijzigen.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]