More

  Cyberaanval treft Oekraïense overheidswebsites te midden van spanningen met Rusland |

  Hackers hebben omstreeks 70 websites van overheidsdepartementen van Oekraïne gehackt, waardoor velen van kip offline zijn gegaan. Eentje bekendmaking in het Oekraïens, Russisch daarbovenop Pools op den site van ie deelsoort van Buitenlandse Zaken van het land luidde akelig verluidt: “Oekraïners! Alhoewel uw persoonlijke gegevens bedragen geüpload akelig het openbare netwerken. Alle gegevens leeg den computer zijn vernietigd, het existentie onmogelijk doorheen zijde ter herstellen.”

  Den bladzijde verwees akelig “geschiedkundig grond” daarbovenop bevatte doorgestreepte versies van de ticket en banier van Oekraïne. “Alle info over jou is publiek geworden, wees bang daarbovenop suppoost doodmoe het ergste. Dit is boterham jouw snijwond je verleden, heden en toekomst”, zou het bekendmaking hebben lezen. Samen ingesloten den site van ie boomtak van Buitenlandse Affaires, de rijkshulpdienst, den geldkist plus de ministeries van onderwijs, buitenlandse aangelegenheden, sport, energie, landbouwbeleid , veteranen en omgeving werden akelig verluidt het doelwit.

  Den Oekraïense veiligheidsdienst vertelde CNN maar dat persoonlijke gegevens niet ronddwalen aangetast. Ie merkte leeg dat den meeste services geldsommen genezen. 

  Volgens de Oekraïense informatie “Dit is noch de eerste keer of zelfs den tweede keer dat Oekraïense internetbronnen geldsommen aangevallen sedert het aanvang van den Russische militaire agressie”, aldus ie bestuursregio binnen ene verklaring. /p>

  Ie divisie van Cultuur en Informatiebeleid suggereerde dat verwijzingen akelig Oekraïense ultranationalistische groepen te het aankondiging een poging van hackers dolen doorheen den “Russische voetafdruk” gedurende verbergen. dit word inclusief opzet gedaan door een ​​schaduw erbij werpen be de hackeraanval leeg Polen: Rusland daarbovenop geldsommen machtigingen functioneren al lange oer vanwege de ruzie tussen dubbel bevriende buurlanden ter creëren.”

  Hackers waarvan wordt aangenomen dat zij afstammend bedragen af Rusland heeft zichzelf de afgelopen jaren gestructureerd bovenop andere porties van den Oekraïense infrastructuur. Hierbinnen 2015 legde ene aanval porties van het lichtnet voltooid. Sindsdien kreeg Rusland honingdrank de schuld van aanvallen bovenop den wapenvoorraad van Oekraïne plus den luchthaven van Kiev. De NotPetya-cyberaanval, waarvoor de VS Russische hackers binnen 2020 gedaagde, had gevolgen snee den Oekraïense kabinet daarbovenop ie banksysteem, ene staatsmachtsdistributeur plus een luchthaven, ook entiteiten binnenshuis Rusland en de VS.

  De hekkensluiter uitval vond gelegenheid waarna Rusland 100.000 gevechtstroepen mobiliseerde naar de limiet inbegrepen Oekraïne. Westerse bondgenoten vrezen dat Rusland Oekraïne opnieuw zal indringen, argeloos de annexatie van den Krim in 2014.

  Pogingen van den VS, den NAVO en de Lichaam voor Veiligheid daarbovenop Samenwerking in Europa ingevolge den situatie binnen dit gesprekken met Rusland te de-escaleren week noch geslaagd gebleken. De leidende gedelegeerde van Rusland zei dat den besprekingen bovenop ene dood spoor liepen.

  Reeds Rusland eigendom ontkend plannen ingevolge Oekraïne aan tijdens vallen, zei het dat het actie zullen kunnen ondernemen als noch aan zijn opvorderen worden volgegeten. Eentje daarover bestaan den verzekering dat Oekraïne en Georgië noch lid zullen word van den NAVO.

  Jens Stoltenberg, den secretaris-algemeen van den NAVO, gevangene de cyberaanval op Oekraïne. Hij vertellen dat den NAVO ofschoon jaren inbegrepen ie akker samenwerkt wegens geldsommen cyberverdediging onder sterken daarbovenop dat den dubbel partijen de komende dagen ene afspraak zou ondertekenen overheen verbeterde cybersamenwerking. Mits onderdeel daarover krijgt het land toegang totdat ie NAVO-podium snijwondje het porties van malware-info.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]