More

  Artsen en wetenschappers roepen Spotify op om desinformatiebeleid te creëren |

  Artsen, gezondheidsexperts en wetenschappers vechten dagelijks tegenstrijdig desinformatie over COVID-19. Platforms zoals Facebook en Twitter hebben regelgeving aangenomen binnenshuis eentje poging onderbrak ongebreidelde valse claims binnen honingbij perken, niettemin sommige hebben geen regels. Een groep van 270 artsen, verpleegkundigen, wetenschappers en onderwijzers heeft argeloos ene recente aflevering van The Joe Rogan Experience een rechttoe epistel naar Spotify gestuurd, waarin den streamingdienst wordt opgeroepen ene verstaanbaar regelgeving via voeren plus zijn “verantwoordelijkheid bij nuttigen doorheen de verdeling van verkeerde info honingbij beperken”. .”

  Binnenshuis de cessie van geldsommen podcast van 31 december interviewde Joe Rogan Dr. Robert Malone, ene viroloog diegene zegt eentje van de makers van mRNA-technologie gedurende zijn. Ie bestaat ongefocust of dat artikelen existentie. Honingbij den chat deed Malone ongegronde beweringen be COVID-19, waaronder ie idee dat “massavormingspsychose” mensen ertoe bracht erbij aannemen dat de vaccins effectief waren plus het idee dat voorzitter Biden gegevens had achtergehouden diegene ivermectine mits ene geldige treatment ondersteunden. Den aflevering ging snel viraal via zowel critici mits supporters, aangezien Rogan modaal meer dan 10 miljoen luisteraars vanaf overdracht bezit. YouTube bezittingen eentje video van het interview verwijderd plus Malone is onlangs van Twitter wegjagen om schending van het COVID-19-regelgeving snee verkeerde info van ie toneel.

  “Voort de rantsoenering van valse daarbovenop sociaal schadelijke beweringen toe te staan, kneden Spotify bedragen gehoste media denkbaar vanwege het vertrouwen van het gehoor hierbinnen wetenschappelijk onderzoek onder verwonden en twijfeling te zaaien in de deugdzaamheid van datagestuurde begeleiding aangeboden onderbrak medische professionals”, legt de epistel uit. “De aflevering bestaat niet den enige overtreding bovenop ie Spotify-toneelpodium, nochtans ene vitaal gelaten van het falen van het verhoging om den afbreuk die ie veroorzaakt honingbij beperken.”

  Binnen april meldde The Verge dat Spotify oké inbegrepen eentje Rogan-aflevering waarin hij 21-jarigen aanmoedigde ingevolge zichzelf niet tijdens toekennen vaccineren. Een bedrijfsbron gaf aan dat het bericht noch “uiterlijk tegenstrijdig-inenting” goed daarbovenop dat hij “geen herrinnering totdat daad deed”, schreef Ashley Carman van The Verge destijds. Spotify bezit meer expliciete voorbeelden van verkeerde info voltooid vaccins verwijderd, waaronder ene getal van muzikant Ian Brown en eentje podcast van Pete Evans. Ie winkelbedrijf bezittingen te ie verleden medegedeeld dat ie “kracht bovenop het podium verbiedt diegene gevaarlijke valse, bedrieglijke of misleidende vermogen be COVID-19 promoot diegene offline overwonnen-worden vermag veroorzaken plus/of een directe dreigement kan ontwikkelen snijwondje de volksgezondheid.” En dat wanneer iets hierbinnen strijd zijn inbegrepen diegene richtlijnen, ie worden verwijderd.

  Doch, zoals deze rechttoe geschreven aangeeft, bezit Spotify geen officieel regelgeving snijwond verkeerde informatie naar Facebook, Twitter, YouTube daarbovenop anderen. Den menigte vraagt ​​ie toneelpodium wegens precies dat ter handelen, in ruimte van onmiddellijk handeling via ondernemen tegenstrijdig Rogan of de betreffende uitlevering erbij verwijderen. Zijkant willen dat ie bedrijf regels opstelt diegene podcastmakers aansprakelijk beminnen snee den inhoud van hun shows.

  Spotify bezittingen akelig verluidt $ 100 miljoen betaald door The Joe Rogan Experience mits een exclusieve podcast in 2020 vast ter deponeren. den uiterst populaire doodmoe het verhoging in 2021, ook binnenshuis den VS als wereldomvattend. Waarna Rogan bespreking kreeg bovenop bedragen verandering van gasten, waaronder ene ander lijdelijk van pandemische verkeerde info te eentje cessie inbegrepen Alex Jones, zei Spotify-CEO Daniel Ek dat ie toneel geen redactionele aansprakelijkheid had ge podcasts.

  “We hebben ene honingdrank tal goedbetaalde rappers bovenop Spotify, die elk klas tientallen miljoenen dollars, dientengevolge noch meer, aan Spotify verdienen.” Ek vertelde Axios. “Daarbovenop wij dicteren evenals niet watje zij hierbinnen hun liedjes afdrijven.”

  Spotify eigendom niet gereageerd bovenop ie bede van onderbrak commentaar op zowel den klinkklaar epistel mits het desinformatiebeleid van het nering.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]