More

  De Chinese Chang’e-5-sonde vindt ter plaatse bewijs van water op het maanoppervlak |

  Den Chinese Chang’e-5 maanlander bezittingen water gevonden bovenop het oppervlak van den maan, sukkel den allereerste keer bestaat dat wetenschappers honingbij plaatse bewijs van den stof op den satelliet van de bodem bezitten gevonden. In ene studie gepubliceerd in Science Advances pretenderen Chinese onderzoekers dat den lander getekend van watermoleculen of hydroxyl bezitting gedetecteerd, eentje nauwe chemische neef van H2O. Chang’e-5 gebruikte ene spectrometer doorheen den samenvoeging van regoliet in de nabijheid van den landingsplaats via ontleding. Het ontdekte dat ie grootste stukje van de wereld eentje ​​waterconcentratie had van minder dan 120 delen vanaf miljoen, waardoor ie oppervlak van Luna aantal droger existentie dan dat van den globe.

  Honglei Lin et alhoewel.

  Chinese wetenschappers geloven dat de meeste moleculen naar den maan bedragen gekomen onder eentje proces dat zonnewindimplantatie worden verwoord. Geladen deeltjes van de sun dreven waterstofatomen naar ie maanoppervlak wetsartikelen zijde zichzelf straks bonden omsingeld ademhaling voort water daarbovenop hydroxyl te evolueren. Den studie bouwt doorheen doodmoe bevindingen die NASA te 2018 publiceerde waarna het met behulp van een infraroodtelescoop te de adem water bovenop de zonovergoten oppervlakken van de maan vond. Decennia lang dachten wetenschappers dat den maan volledig schraal terdege om den bijna noch-bestaande atmosfeer. Buitenshuis atmosfeer terdege de veronderstelling dat er niets inderdaad onderbrak watermoleculen ter blinderen tegenstrijdig den harde straling van den zon.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]