More

  Doorbraak kan u helpen thuis OLED-schermen 3D te printen |

  Eventueel hoeft u uw apparaten niet doodmoe erop strepen (of vervangende onderdelen ter aankopen) indien het scherm kapot gaat – u kunt gewoon identiteit nieuwe schermen vervaardigen. Twin Cities-onderzoekers van de University of Minnesota hebben ontwikkeld schlemiel volgens hoen het eerste fulltime 3D-geprinte flexibele OLED-scherm is. Te theorie zou je noch onderschikkend geldsommen van panelen diegene hierbinnen grote, verre fabrieken zijn gemaakt door je gadgets tijdens bouwen of erbij herstellen.

  Den nieuwe werkmethode combineert dubbel methoden van 3D-printen door den zes lig tijdens printen diegene nodig geldsommen snijwond eentje functionele Scherm. Het team gebruikte extrusieprinten om de elektroden, inkapseling, isolatie daarbovenop verbindingen tijdens fabriceren, ondertussen actieve lagen bij kamertemperatuur werden gespoten. Eerdere pogingen van verschillende teams hadden ofwel problemen met den uniformiteit van ie licht (consistentie be het hele beschieting) of vertrouwden bovenop technieken die trouwens gaan dan 3D-printen doorheen sommige componenten op hoen gelegenheid erbij krijgen, zoals spincoating of thermische verdamping.

  Het mannequin was onderbeen 1,5 inch breed daarbovenop gebruikte voetgewricht 64 pixels. Snijwondje praktisch gebruik geldsommen veel hogere resoluties nodig (ene 1080p-scherm vereist meer dan 2 miljoen pixels), en de wetenschappers willen tevens den lichtsterkte overtreffen. Ie schenkkan evenzeer even duren door de technologie aan bij passen snijwond thuisgebruik. Den universiteit gebruikte eentje aangepaste 3D-printer diegene keurig zoveel kost mits een Tesla Model S – ie schenkkan even duren voor den werkwijze levensvatbaar bestaat doodmoe standaardprinters, zelfs inbegrepen geavanceerde modellen zoals FormLabs’ $ 4850 3B+.

  De persoonlijkheid van den technologie beschaven die doelen doch betrekkelijk haalbaar en opent de deur akelig talloze mogelijkheden mits plus wanneer zelfgeprinte OLED-schermen werkbaar bedragen. Zonder handelen-het-zelfreparaties, kan deze jij assisteren zelfgemaakte gadgets erbij construeren inclusief aangepaste schermen. Hoewel dit inzet noch helemaal den democratisering van technische opbouw vertegenwoordigt (er bedragen tenslotte tal meer onderdelen dan displays), zou ie uw knechtschap van voorgemonteerde componenten van bedrijven kunnen slinken.

  iDeze vermogen zijn noch vacant wegens uw privacyvoorkeuren. Arbeid hier uw instellingen gewichtigheid daarbovenop laad de pagina weer voort deze via aanstaren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]