More

  Meta aangeklaagd wegens vermeende rol in extremistische moord op federale garde |

  Den overlevende zus van Dave Patrick Underwood, eentje federale cipier die te 2020 vanwege ie leven arriveren belang een drive-by shooting, heeft eentje rechtszaak aangespannen anti Meta, den moederorganisatie van Facebook. De rechtszaak wil ie handelsbedrijf aansprakelijk beminnen inkeping ie verbinden van den dubbel kerels die beschuldigd geldsommen van ie moordcomplot daarbovenop voor het online geeft van een ruimte onderbrak den uitval bij plannen.

  Underwood word neergeschoten ongeacht ene federaal gebouw in Oakland, Californië te mei van 2020. De duo vrouwen diegene te de winkelzaak werden aangeklaagd, werden later binnenshuis zwachteling aangerukt met de zogenaamde “boogaloo” tegen-regeringsbeweging, diegene Facebook te juni 2020 van geldsommen toneelpodium verbood, daarbij verwijzend akelig den geschiedenis van den menigte van “het actief promoten van geweld anti burgers, wetshandhaving daarbovenop de overheid ambtenaren daarbovenop instellingen.”

  “De vuurgevecht wasgoed geen willekeurige gewelddaad”, staat binnen den rechtszaak. “Ie terdege ie hoogtepunt van eentje extremistisch complot dat doodmoe Facebook word uitgebroed plus gepland ingevolge duo vrouwen die Meta aaneengehecht dolen erbij den groepsinfrastructuur van Facebook daarbovenop ie conventie van algoritmen die zijn ontworpen daarbovenop bedoeld doorheen den betrokkenheid van gebruikers plus, dienovereenkomstig, den winst van Meta via vergroten.” De rechtszaak beweert dat den dubbel vrouwen elkander nimmer zullen bezitten ontmoet buitenshuis de aanbevelingen van Facebook, waardoor zijde alletwee piemel werden van groepen die ‘openlijk pleitten snijwondje geweld’.

  Een woordvoerder van Meta zei in eentje mededeling aan The New York Tijden dat den “claims behalve wettelijke fundament” geldsommen en inborst doodmoe ie arbeid van het bedrijf doorheen “gemilitariseerde sociale bewegingen” via verbieden.

  De rechtszaak is noch de eerste keer dat Meta wordt beschuldigd van haar pennendoosje belang het aanwakkeren van extremisme plus geweld. De inherent onderzoekers van Facebook waarschuwden dat groepsaanbevelingen gebruikers binnenshuis 2016 koers extremisme dreven, volgens interne bedrijfsdocumenten die voor ie eerst werden gerapporteerd doorheen The Wall Street Journal. Daarbovenop papieren van klokkenluider Frances Haugen bezitten vragen handelen rijzen voltooid de koker van Facebook gewichtigheid het wetten tot geweld overheen de hele aardkorst. Meta worden pas evenzo aangeklaagd voort ene groep Rohingya-vluchtelingen ingevolge den waterkoker van Facebook bij ie intensiveren van haatzaaiende uitlatingen diegene slijpen tot genocide hierbinnen het akker.

  Binnen eentje aangifte aan ALFABET verwees Ted Leopold, diegene de zus van Underwood vertegenwoordigt, naar Haugen’s onthullingen over Facebook. “We geldsommen van visie en zijn van plattegrond vanwege honingbij toelaten bespeuren dat ie gedrag van Facebook tegoed geleid totdat een toename van extremisme overheen de hele grond plus daden van werkelijk geweld, waaronder den doodslag op agent Underwood”, vertellen Leopold.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]