More

  Door slordige codering zijn sommige Honda-auto’s blijven steken in het jaar 2002 |

  Sommige eigenaren van Honda-auto’s zijn onlangs binnenshuis ene soort tijdlus terechtgekomen. Sedert het sart van het schooljaar geworden de fora van den autofabrikant overspoeld met berichten van mensen die zeuren dat den klokken plus kalenders in hoen voertuigen klemzitten hierbinnen ie schooljaar 2002.

  Ie complicatie lijkt wijdverbreid erop bedragen. Het treft Honda- en Acura-modellen ingesloten GPS-navigatiesystemen die tussen 2004 plus 2012 bedragen geproduceerd plus er geldsommen meldingen geweest van mensen die het kwestie bezitten ondervonden binnen de VS, Canada daarbovenop het VK. Daarenboven lijkt er leeg deze ogenblik geen beantwoording onder zijn. Elke keer dat iemand zijn automaat begin, wordt den klok gereset – zelfs mits kantkloswerk hem van tevoren handmatig hebben ingesteld.

  “Honda zijn zich bewust van eentje denkbaar probleem met tape tot den klokweergave doodmoe inschatten 65-plusser Acura- en Honda-modellen diegene geldsommen uitrusten met navigatiesystemen”, vertelde ene voorlichter van de automaker aan Jalopnik. “We onderzoeken dit kwestie nu doorheen mogelijke tegenmaatregelen bij overdenken en hebben bovenop dit minuut geen aanvullende bijzonderheden om gedurende delen.”

  Het probleem lijkt door erop komen uit een codeertoezicht. Wanneer een GPS-satelliet den datum uitzendt, gebruikt hij eentje binair numero van 10 cijfers dat eentje aanbeveling naar de week inhouden. Eentje enig GPS-tijdperk inhouden 1023 inweken, waarbij ie opbouw binnenshuis zwak 1024 doorrolt. Nadat de eerste GPS-systemen te 1980 begonnen inclusief ie ramen van den tijd, rolden kant af hierbinnen 1999, plus vervolgens opnieuw hierbinnen 2019. Mits ene structuur niet correct existentie gecodeerd voort rekening erop beminnen inbegrepen diegene rollovers, bestaan schlemiel er schenkkan plaatsvinden exact sukkel we hier bespeuren met Honda’s voertuigen: zijkant gaan achterspeler akelig het aanvang van de kalender.

  Humoristisch genoeg bestaat dit noch de eerste keer dat Honda-autobezitters tegenstrijdig dit hersenbreker aanlopen. Binnen 2017 werden den klokken van Honda- en Acura-modellen van 1999 totdat 2004 met navigatiesystemen teruggezet akelig 1998. Idem complicatie deed zichzelf recent sneetje te 2021. Te beiden gevallen gingen den tijdmeten precies 1024 inweken back. Den tijd weet iedereen belachelijk bij fabriceren, niettemin ie lijkt bij dat ie eentje speciale plek heeft snee Honda’s softwareontwikkelaars.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]