More

  Het kleurveranderende autoconcept van BMW werkt net als een e-reader |

  E-Ink-technologie eigendom zichzelf sedert den komst in 1997 te aantal toepassingen bewezen — van digitale whiteboards tot laptopschermen plus zelfs persoonlijke accessoires. Doodmoe CES 2022 vond diegene technologie tenslotte zijn achterwege naar de automaat-industrie, waarna BMW eentje e-ink vehicle-status onthulde dat van kleur schenkkan wijzigen afhankelijk van weers- en verkeersomstandigheden, of enig de kuur van den snelheidsduivel.

  In oplossing doodmoe uw eerste verzoek: nee, dit futuristische functie bestaat nog lang noch in productie, ondanks dat hij bovenop den voorstelling verscheen te een live demonstratievoertuig, de BMW iX Flow met E Ink.

  Ie elektroforetische kleurmateriaal zelf wordt ge indien carrosseriefolie, niettemin werkt keurig naar e-ink-displays te gij Kindle. De envelop bestaat ingebed inclusief miljoenen microcapsules diegene elk eentje ontkennend geladen wit kleurstof plus eentje batig geladen zwart kleurstof bevat. Onzelfstandig van den afstelling zal het klikken van ene elektrische lading doodmoe ie goedje ervoor zorgen dat de witten of nikker pigmenten akelig de bovenkant van de microcapsule opstijgen, waardoor den kleur van ie voertuig hierbinnen enkele ogenblikken verandert.

  Alreeds den huidige iteratie alleen schenkkan wisselen tussen een paar gloeien, zou ie palet ooit kunnen word uitgebreid doorheen ene ​​regenboog aan verschillende tinten weersgesteldheid bij geeft. “Dit geleverd den bestuurder den vrijheid wegens verschillende facetten van kip ziel of zelfs hun plezier van keuze naar zonder toe via uiten, en doorheen dit elke keer dat zijde hierbinnen hen automaat zitten opnieuw gedurende definiëren”, zegt Stella Clarke, Head of Ongelijkheid snijwond de BMW iX Flow met E Ink, vertellen te ene voorbereide mededeling. “Gelijksoortig ingesloten adviseur of den statusadvertenties op sociale-mediakanalen, wordt ie voertuig dan eentje gezichtsuitdrukking van verschillende stemmingen plus omstandigheden binnen ie dagelijks leven.”

  E-ink exterieurdisplays kunnen evenzeer inschikkelijk bedragen te meer praktische toepassingen naar naar veranderende tinten horig van ie weersomstandigheden vanwege de levensduur van den accumulator van een vehicle (en dus het bereik) te frigide klimaten gedurende verlengen of de behoefte aan airconditioning bij zacht weer te verminderen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]