More

  Theranos-oprichter Elizabeth Holmes is schuldig bevonden aan oplichting van investeerders |

  Elizabeth Homes, den voormalig CEO plus stichter van Theranos, zijn schuldig bevonden aan beschuldigingen van draadfraude en samenzwering doorheen draadfraude honingbij plegen. Holmes riskeert totdat 20 jaar gevangenisstraf sneetje het oplichten van investeerders binnen haar startup sneetje bloedonderzoek. Ie vonnis komt argeloos eentje maandenlange rechtszaak daarbovenop meer dan trio schooljaar nadat ze snijwond het eerst werd aangeklaagd plus gedwongen overheen ​​erbij stappen indien CEO te 2018.

  Van de 11 totale aanklachten werd Holmes schuldig bevonden aan vier: complot door investeerders doodmoe gedurende verwijderen en trio tellingen van draadfraude tegenstrijdig individuele investeerders. Kant geworden noch weghalen bevonden aan kwartet reserve aanklachten, waaronder eentje telling van complot door patiënten leeg erbij afzonderen, dubbel tellingen van fraude tegenstrijdig investeerders en eentje telling van draadfraude indien consequentie van advertenties die Theranos in Arizona had verricht. De beoordeler inderdaad vastgelopen op drie andere tellingen van draadfraude en keerde geen visie achterspeler be diegene aanklachten.

  Erbij het proces probeerden den advocaten van Holmes haar voltooid te verven mits eentje jonge plus onervaren ondernemer. “Elizabeth Holmes eigendom zichzelf 15 schooljaar lang tot bovenop ie been gewerkt wegens laboratoriumtesten betaalbaarder ter maken”, vertellen eentje van den advocaten van Holmes binnenshuis den openingspleidooien. “Zijde tegoed gefaald… niettemin mislukken existentie geen misdrijf.”

  Holmes, diegene gedurende het procedure getuigde, vertellen dat zijkant noch van grondplan ja het publiek of investeerders onder misleiden, en dat zijkant het raad had gekregen ingevolge den “onderneming van ie bedrijf” erop afschermen. geheimen.” Naar The New York Times opmerkte, “bracht zijkant eentje groot percentage van haar verklaring doorheen met ie argument dat anderen bij Theranos aansprakelijk dolen inkeping den tekortkomingen van het handel.”

  De aanklager beweerde dat Holmes op de hoogte juist van ernstige onjuistheden hierbinnen de technologie van het bedrijf plus verborgen den problemen van investeerders.

  Op het hoogtepunt werd Theranos gewaardeerd leeg meer dan $ 9 miljard, en had eentje raadgeving van bestuur gevuld met voormalig hoge regeringsfunctionarissen, waaronder dubbel voormalig staatssecretarissen, Henry Kissinger plus George Shultz. Holmes, diegene be Stanford juist gestopt onderbrak het concern te beginnen, verscheen regelmatig doodmoe den covers van bladen en werd vaak vergelijken omsingeld Steve Jobs daarbovenop andere iconische oprichters. (Holmes prestige inderdaad naar verluidt verkikkerd bovenop Jobs en nam zijn kenmerkende neger coltruien aan.)

  Voormalig Wall Street Journal-correspondent John Carreyrou goed den eerste die hierbinnen 2015 referaat uitbracht over problemen omsingeld den technologie van Theranos en bedragen berichtgeving leidde tot meerdere onderzocht plus rechtszaken diegene ooit resulteerden binnen strafrechtelijke vervolging sneetje Holmes plus voormalig COO Ramesh “Sunny” Balwani. Doodmoe de tribune getuigde Holmes dat haar romantische tape inclusief Balwani beledigend terdege geweest. Balwani’s proces begint hierbinnen schrikkelmaand.

  Er bestaan geen afwijking aan popcultuurafbeeldingen van Holmes. Na Carreyrou’s succes, Bad Blood, wasgoed er eentje HBO-documentaire plus verschillende podcasts voltooid den opkomst en uiteindelijke teloorgang van Theranos. Hulu zou binnen lentemaand ene nieuwe miniserie overheen den saga overbrengen, met Amanda Seyfried binnen de hoofdrol als Holmes.

  Na ie oordeel zei de rechter binnenshuis de winkel dat Holmes voorlopig op borgtocht kalmpjes mogen blijven, alhoewel ene nieuwe hoorzitting “om elke afwisseling hierbinnen den voorwaarden van Holmes’ ongebondenheid gedurende doorspreken” reeds volgende week zullen kunnen komen, volgens aan Mercury News-commentator Ethan Baron. Beschuldigers vroegen evenals ingevolge de voorwaarden inkeping de borgtocht van Holmes gedurende inwisselen, schlemiel zou vorderen dat zijkant “geld of bezittingen zullen doodschieten, binnen gelegenheid van louter haar autogram, wegens haar borgtocht van $ 500.000 onder bevruchten.”

  Den rechter verklaarde evenzo ene geringe geding bovenop den trio draads fraude kosten diegene de jury te eentje impasse hadden achtergelaten. Het nietig geding laat den plaats van eentje opzienbarend proces frank, al den aanklagers niet bezitten verwoord of kant eentje dergelijk handeling zouden voortzetten.

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]