More

  NASA’s James Webb Space Telescope heeft met succes zijn 70-voet zonnescherm ingezet |

  Den James Webb-ruimtetelescoop tegoed een van de meest uitdagende taken af die betrokken zijn bij geldsommen missie door de diepten van onzerzijds inhoud gedurende onderzocht. Deze zwak bezittingen NASA met succesnummer ie 70-voet parasol van JWST ingezet. Ie structuur existentie essentieel sneetje de werking van den telescoop. Het zorgt ervoor dat bedragen instrumenten noch heter geworden dan 380 graden Fahrenheit, zodat ze ternauwernood voldoende zijn onderbrak ie infraroodlicht ter bespeuren dat Webb moeten volgen.

  Deze bestaan het: wij hebben zojuist eentje van de meest uitdagende fasen van onze reis akelig #UnfoldTheUniverse afgerond.

  Met alle vijf lag van ie markies spannen over, circa 75% van onze 344 single-point storingen geldsommen verholpen! pic.twitter.com/P9jJhu7bJX

  — NASA Webb Telescope (@NASAWebb) 4 januari 2022

  NASA begon trio dagen argeloos den succesvolle lancering van de sterrenkijker leeg 25 december ingesloten den plaatsing van den zonnekap. Ie hele ontvouwingsproces nam ie grootste percentage van acht dagen in beslag, omsingeld eentje pauze van één dag voor ie schrijftafel door den krachtsystemen daarbovenop spanmotoren van Webb ter optimaliseren. Mits je kijkt naar alle betrokken componenten, is het gemakkelijk gedurende begrijpen waarom NASA zegt dat het procedure dientengevolge uitdagend wasgoed. Binnenshuis totaal omvatte het uitleggen en opspannen van den zonnekap 139 ontgrendelmechanismen, 70 scharnierconstructies, acht motoren, omstreeks 400 katrollen en ongeveer ene kwart mijl bekabeling. Als ene van die componenten faalde, hadden kant het hele ongelijkheid achterspeler kunnen draaien.

  Binnenshuis ie lieve geval zullen ie een nieuwe vertraging zijn geweest te ene lange reeks tegenslagen. Argeloos eentje herontwerp binnen 2005 verklaarde NASA den JWST gereed in 2016, echter fabricagecomplicaties vertraagden de montage totdat 2019. De pandemie van het coronavirus leidde vervolgens totdat verdere vertragingen gewichtigheid ie versturen en uittesten van de sterrenkijker. Er existentie nog meer arbeid aan den winkel voordat wetenschappers Webb kunnen gebruiken wegens nikker gaten en andere hemellichamen bij bestuderen. Hierbinnen de komende vijf daarbovenop eentje halve maand moet NASA den secundaire spiegel van de sterrenkijker verwedden en den optica balanceren. Argeloos dat alles krijgt den bodem de mogelijkheid om den eerste beeldhouwwerken te zag diegene nodig zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]