More

  Vorig jaar waren EV’s goed voor 65 procent van de autoverkopen in Noorwegen |

  Elektrische voertuigen dolen ie afgelopen klas terdege sneetje nagenoeg tweederde van alle nieuwe autoverkopen hierbinnen Noorwegen, volgens opzienbarend gepubliceerde gegevens van den binnenlandse wegenfederatie. Binnenshuis 2021 verkochten Noorse dealers 176.276 wagen’s, waarvan 65 procent EV’s. Dat is eentje stijging van 11 procentpunten ten opzichte van ie klas ervoor, toen zijkant wasgoed ronddwalen snijwondje 54 percent van alle nieuwe autoverkopen.

  De Tesla Fotomodel 3 wasgoed de meest populaire afwisseling erop nieuwe kopers, gevolgd vanwege Toyota’s bastaard RAV4, den enige auto omsingeld eentje verbrandingsmotor diegene in den piek tien van bestverkochte landen van ie akker stond. Andere opmerkelijke auto’s die bovenop den omlijsting staan, zijn den Volkswagen ID.4 op de derde plek daarbovenop de Polestar 2 bovenop den numero 10.

  Den Noorse EV Association vertelde Reuters dat den verkoper van elektrische voertuigen totdat 80 procent zal kunnen uitmaken van den totale automarkt van ie grond tegen 2022 – zolang chiptekorten geen verdere vertragingen bij den verzending veroorzaken. Netjes als in 2020 bedragen den genereuze subsidies van ie land de drijvende inhoud achter EV-adoptie binnen Noorwegen. Autokopers hoeven geen belasting bij liquideren diegene worden geheven leeg voertuigen ingesloten eentje traditionele verbrandingsmotor wanneer zijde eentje elektrische automaat verkrijging. Hierbinnen 2021 liep de federale regering van het akker pakweg $ 3,41 miljard aan belastinginkomsten ellende om haar plattegrond vanwege tegenstrijdig 2025 een einde onder fabriceren aan alle verkoper van auto’s op brandstof, onderbrak bij voeren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]