More

  Verenigde Staten verlengen ISS-operaties tot 2030 |

  De Verenigde Staten breiden hun operaties aan scheepsdek van het internationale ruimtestation ISS overheen tot 2030, bevestigt NASA vrijdag binnen een blogpost. “Het internationale ruimtestation is eentje baken van vreedzame internationale wetenschappelijke coalitie daarbovenop eigendom via meer dan 20 schooljaar enorme wetenschappelijke, educatieve plus technologische ontwikkelingen teruggestuurd diegene de mensdom ten goede komen”, zei NASA-administrateur Bill Nelson hierbinnen eentje verklaring. 

  Alreeds er nimmermeer twijfel overheen bestond dat de VS hen inspanning inkeping ie ISS doodmoe korte termijn zullen vervolgen, komt de aankondiging van NASA tijdens midden van verhoogde spanningen inclusief Rusland, een van de verschillende neerdalen diegene toegang tot het ruimtestation delen.Binnenshuis 2021 verdiepte Rusland evenzo zijn coalitie hierbinnen den ruimte ingesloten China, eentje andere Amerikaanse opponent, zoals The New York Times binnen juni opmerkte.

  Hierbinnen den herfst van 2021 waren er meerdere noodsituaties aan halskraag van ie ISS, diegene beiden den schuld ronddwalen van Rusland. Binnenshuis oktober verraste ene testvuur van ene aangemeerde Rus ruimtevaartuig zorgde ervoor dat ie ISS ge zijn normale positie kantelde, waardoor het personeel aan scheepsdek even moest leegruimen (een grappige voetnoot: ie ruimtevaartuig dat het incident veroorzaakte goed binnenshuis de mogelijkheid geweest zodat ene Russische crew de spar kon filmen eerste speelfilm aan scheepsdek van ie ruimtestation.) Toen, hierbinnen november, dwong het mortel van den satelliet ISS-astronauten voort beschutting honingbij afzoeken leeg den dag van ene Russische raketaanval. Den VS veroordeelden Rusland voor den aanval. Rusland erkende geen gebreken.

  Zometeen die maand, te een niet-gerelateerde cessie, liet het Russische ruimteagentschap, Roscosmos, den deur open snee mogelijke strafrechtelijke vervolging in verband ingesloten een incident in 2018 inclusief een gehucht hierbinnen ene van geldsommen ruimtevaartuigen, waarvan Russische media insinueerden dat ie eczeem geldsommen van Amerikaanse tegenwerking. “Deze attaqueren zijn schurkachtig en ontberen enige stevigheid”, vertelde Nelson in november aan Ars Technica.

  Binnen haar mededeling van vrijdag benadrukte NASA eentje van den doorlopende projecten die mensen akelig Intonatie uitlijnen, tevens Project Artemis, eentje poging doorheen den eerste vrouw plus de eerste gekleurde persoon naar den maan te uitlijnen. Was, NASA onderging in herfstmaand een reorganisatie diegene specifiek de prioriteiten bolvormig den maan en Compositie oningewijde gedurende ricocheren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]