More

  Onderzoekers gebruikten CT-scans om een ​​ongerepte mummie virtueel uit te pakken |

  In 1881 ontdekten archeologen de mummie van Amenhotep I in Deir el-Bahari, eentje gat zonder de beroemde Vallei der Koningen te Egypte. Reeds 140 schooljaar bedragen wetenschappers noch bereid ingevolge ie anatomie van de soeverein over erbij pakken overheen angst dat zijde zijn sierlijke gezichtsmasker daarbovenop zwachteling zal verwonden. Maar dankzij de technologie van computertomografie (CT) hoeven zij dat risico niet meer ter consumeren. Onderzoekers van de Academie van Caïro bezitten onlangs Amenhotep digitaal ‘uitgepakt’ onderbrak meer ter bekende erbij komen be bedragen leven daarbovenop geslacht.

  De scans onthulden dat hij omstreeks 35 klas oud was toen hij stierf. “Amenhotep I lijkt lichamelijk bovenop geldsommen papa gedurende hebben geleken: hij had eentje smalle kin, een kleine smalle reukorgaan, krullend haar daarbovenop licht vooruitstekende boventanden,” vertelde Dr. Sahar Saleem, de hoofdauteur van de studie, aan VADER Communicatiemiddelen. Het bestaat niet verstaanbaar waarom hij doodmoe zo’n jonge ouderdom is overleden. Onderzoekers hebben geen bewijs gevonden van uitwendige verwondingen of misvormingen die voorstelbaar bezitten bijgedragen aan bedragen dood.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs. yimg.com

  Ie research levert inzicht in een van den uiterst fascinerende perioden van den Egyptische geschiedenis. Amenhotep I regeerde tussen 1525 daarbovenop 1504 vGT, erbij den tijdsperiode van het Nieuwe Rijk in Egypte. Hij behoorde totdat den eerste farao’s van den 18e geslacht, eentje dynastie dat straks Achnaton zal omvatten, den controversiële ‘ketter’ farao diegene het koninkrijk introduceerde hierbinnen een monotheïstische geloof bolstaand den sun. Hij juist honingdrank den vader van Toetanchamon of vorst Toet.

  De eerste keer dat archeologen eentje CT-scan gebruikten voort ene ​​mummie erop speuren, juist te 1977. Naargelang de technologie volwassener geworden plus toegankelijker word, konden onderzoekers mummies bestuderen op netheid diegene voordien noch bestaanbaar ronddwalen. Zo kon Chicago’s Field Museum hierbinnen 2017 inclusief behulp van draagbare CT-scanners binnenshuis geldsommen collectie vooroverduiken, ene van de meest uitgebreide in den VS.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]