More

  China zegt dat zijn ruimtestation dit jaar twee keer Starlink-satellieten heeft ontweken |

  Astronomen bedragen niet den enigen die problemen hebben omsingeld den Starlink-satellieten van SpaceX. Naar CNET meldt, tegoed China een beklacht voorgelegd gewichtigheid de Verenigde Naties overheen stuntman gerapporteerde nagenoeg-botsingen tussen het lopende Tiangong-ruimtestation en Starlink-voertuigen. Volgens Chinese functionarissen moest het stopplaats doodmoe 1 hooimaand plus 21 oktober van dit klas uitwijkmanoeuvres verrichten voort den waarschijnlijkheid doodmoe ene botsing onder minimaliseren.

  De beschuldigingen komen overeen inclusief den conjunctiewaarnemingen van sterrenkundige Jonathan McDowell voor alletwee dagen. China voerde overigens aan dat den satellieten van SpaceX niet altijd voorspelbaar dolen. Te het incident hierbinnen oktober manoeuvreerde het Starlink-vaartuig “continu” leeg ene manier diegene ie moeilijk maakte door ie baanpad honingbij voorspellen.

  Wij bezitten SpaceX doorheen commentaar gevraagd. China heeft echter reeds actie geëist. Te zijn aandoening pril ie veld den secretaris-generaal van den VN door afdalen (lees: den VS) eraan tijdens herinneren dat partijen binnen ie Ruimteverdrag gehouden zijn boterham incidenten ongeacht de globe, zelfs als ie particuliere bedrijven betreffen.

  China heeft te ie verleden bedragen eigen aandeel aan incidenten gecreëerd. Een contra-satellietrakettest over 2007 creëerde metselspecie dat tot doodmoe den dag van heden ene bedreiging vormt snijwondje ie internationale ruimtestation plus andere ruimtevaartuigen. Desalniettemin suggereert den bezwaar dat de privatisering van de ruimte dit haastigheid-ongelukken meer gemeengoed vormen, bovenal wanneer SpaceX, Amazon plus anderen internetdiensten wegschieten die onderschikkend geldsommen van enorme satellietconstellaties.

  Ik heb den Starlink/Chinese ruimtestation-conjuncties bevestigd op 1 hooimaand vanwege 1315 UTC (S-1095) plus 21 oktober door 2200 UTC (S-2305), inclusief CSS-baanaanpassingen op circa 0950 UTC 1 hooimaand en 0316 UTC 21 oktober. De alhier getoonde oktober-stappen: pic.twitter.com/DmbIucpRPF

  — Jonathan McDowell (@planet4589) 28 december 2021

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]