More

  Wat we nodig hebben om een ​​klimaatramp te voorkomen |

  COP26 juist geen vuist-te-de-adem-moment, daarbovenop niet de zege contra klimaatverandering voorwerpen de mensdom op had gewacht. Helaas bezitten staatkundig en handeldrijven de procedures hoog aangepakt, waardoor de mogelijke handeling worden beperkt. Toezeggingen voort kool tijdens “opheffen”, hierbinnen plaats van een vaste gelofte voort ie fulltime via elimineren, toekennen aanstaren hoe ver we nog moet gaan. Maar ie evenement diende alsook vanwege den grootte erop belichten van sukkel er moeten gebeuren indien den mensheid de aankomende eeuw wens voortbestaan.

  Een “overwinning” van ie evenement terdege de overtuiging dat ie beloven van den opwarming van de wereld leeg 1,5 graden juist nog denkbaar. Het bestaan maar de moeite kastelein door te zeggen dat 1,5 graden geen doelwit existentie ingevolge ter doordringen, doch waterbron het postuleren van ene naderend tragedie. In oktober verklaarde ie IPCC dat een zulk temperatuurstijging zal leiden tot een aanzienlijke versterking van de frequentieband van extreme hittegolven, moessonachtige regenval en wijdverbreide droogtes. Extreme weersgesteldheid diegene zichzelf eentje twee eeuwen geleden misschien ooit binnenshuis den 50 klas bezitten voorgedaan, kunnen ene regelmatig en dodelijk plaatsvinden geworden.

  Hoewel die oer zijn den feiten onveranderd: den mensdom moet voorkomen dat nieuwe koolstofemissies, ondertussen we mee den emissies vastpakken diegene wij reeds bezitten verstoten. Dat inhouden een agressieve aftrek van elk ingevolge den mens geproduceerd koolstofemissieproces overal doodmoe globe, den totale hervorming van den landbouw en een ongekende uitrol van technologie boterham het tapen plus opslaan van koolstof.

  Volgens den data van Global Energy Beeldscherm geldsommen er nou fabrieken toegestaan ​​of binnenshuis uitbouw in (innig ademtocht) China, India, Indonesië, Turkije, Mongolië, Vietnam, Singapore, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Griekenland, Bosnië plus Herzegovina, Servië, Polen, Kazachstan, Colombia, Brazilië plus Mexico. Naar Reuters zegt, zal elke fabriek akelig prognose minimaal 40 schooljaar afzwenken, watje ernstige afbreuk toebrengt aan pogingen doorheen CO2-negatief erop werd. Ie bestaat noch ge in ieders gewichtigheid dat deze fabrieken noch online gaan, doch rijkere landen bezitten de morele plicht om erbij assisteren bij het geven van de financiering doorheen ten minste enkele van diegene namen via assisteren doodmoe weg akelig schone energie. dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%Tunvarat Pruksachat zijn ie complicatie dat ie uiterst worden veroorzaakt om Getty Images belangrijke hulpbron van de 21e eeuw, bovenal mits wij de klimaatverandering gaan beetgrijpen. Veel sleuteltechnologieën, naar transport, zou fossiele motorbrandstoffen afstoten ten gunste van elektriciteit als hun primaire brandstofbron.Het Amerikaanse Center for Climate and Energy Solutions existentie van opinie dat te 2050 de stroombehoefte van de aardkorst omsingeld 24 percent zullen toenemen. Dus voorwerpen zou wij alreeds deze schone energie vandaan halen?

  Fusion zijn snee immer gestopt als ene magische kogel diegene onze zorgen uit energieopwekking volledig zullen wegnemen. Hierbinnen tegenstelling tot kernsplijting produceert ie weinig afval, vereist het weinig ruwe benzine daarbovenop schenkkan het geen leeg hol geslagen reactie veroorzaken. Helaas blijft Fusion keurig zodoende ontastbaar mits de armen van The Venus de Milo of ene goede nieuwe Duke Nukem-spel. ITER, de internationaal gefinancierde, hierbinnen Frankrijk gebouwde experimentele reactor, zou leeg geldsommen vroegst paspoort binnen 2025 klaar geldsommen en existentie nog steeds slechts een testbed. Als het lukt – plus dat existentie een figuurlijk als – zijn wij nog tien jaar verwijderd van serieuze vooruitgang, en doodmoe dat seconde zal massale decarbonisatie al was leeg corridor moeten komen.

  Dat betekent dat elke energie-decarbonisatie zou hebben bijgedragen erbij komen van de hernieuwbare technologie diegene heden snijwondje ons beschikbaar is. Kern-, wind-, zonne-, geothermische en getijdenenergie moeten allen worden opgevoerd ingevolge den leegte doodmoe onder vullen, echter den omvang van de opdracht alleen alhoewel binnen den VS zijn onthutsend. Volgens de EIA wekte den VS te 2020 chic geen 2.500 miljard kWh leeg met fossiele brandstoffen.

  Dat kan bijvoorbeeld chic zo eenvoudig geldsommen indien het beter isoleren van uw beter (in frigide klimaten) of ie verbeteren van den efficiëntie van AC-systemen (binnen warme klimaten). Ene andere slimme schaakzet bestaan wegens den wagen erbij dumpen ten gunste van het publiek transport, onder basis of bovenop den tweewieler. Er geldsommen handboek dat de aannemen van e-bikes een vitaal complicatie worden, waarbij Forbes zegt dat de verkoper naar verwachting zou floreren van iets minder dan 4 miljoen vanaf jaar binnen 2020 totdat haast 17 miljoen hierbinnen 2030.

  Niets van deze alles, zullen niettemin aantal uitmaken, ongeacht we evenzo ene manier kunnen opsporen onderbrak den schulden ge ​​erbij betalen die den mensdom den afgelopen eeuw bezit opgebouwd. Het IPCC bestaan van overtuiging dat we binnenshuis den nabije toekomst totdat eentje biljoen steun CO2 uit de atmosfeer moeten extraheren. Deze vermag worden gedaan omsingeld massale boomplantwerkzaamheden, waarvan er meer moet werd gedaan, niettemin ook dit procedure tegoed wellicht wat steun nodig.

  Daarom bezitten een tal startups gewerkt aan industriële processen voort CO2 te extraheren ge de atmosfeer. Op deze oogwenk existentie dientengevolge’n procedure erg hardloopwedstrijd, echter het bestaat erbij hopen dat naargelang den technologie verbetert, den kosten zal valleien. Er zijn natuurlijk evenals bezorgdheid dat ie uitrichten van dit soort programma’s vervuilende bedrijven plus neerkomen ene vrije brevet zal doneren voort hervormingen gedurende voorkomen.

  Hoezeer we mede mag hopen dat deze technologie snel volgroeid wordt, den corridor van vooruitgang moet onderbrak aantal sneller een, uh, tal sneller bij worden.

  Mits we ie beoordelingscijfer moeten bereiken waarop wij ene klimaatcatastrofe kunnen wegdraaien inbegrepen ge extractie, moeten wij deze vermogen omstreeks honderdtal miljoen keer vergroot.

  Ie beoordelingscijfer hiervan existentie, hierbinnen figuurlijk lijnen, , om via beschrijven hoeveel scherper onze denkwijze ten opzichte van ie weer moeten amenderen. Mits wij daarbinnen moeten gelukt den klimaatverandering tijdens verslaan, moeten we het soort oorlog voeren – wetsartikelen middelen werd besteed aan niets verschillend dan ie oplossen van de crisis – dat doch weinigen zichzelf eens kunnen proposities. Maar, zoals den meeste bronnen klikken, is den enige wijze wegens de schade ge te wenden na dientengevolge lang erbij hebben getwijfeld, alles uit de kast ter halen leeg zoek akelig een oplossing.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]