More

  Samsung plaagt een PCI 5.0 SSD die 13.000 MB/s leessnelheden kan halen |

  Samsung eigendom een PCIe 5.0 SSD geplaagd diegene aantoont dat opslagproducten wegens den twee jaar binnen doorgang moet blijven verdubbelen, zelfs terwijl de novelle van Moore vertraagt. De PM1743 SSD is ontworpen inkeping bedrijfsservers daarbovenop vermag leessnelheden tot 13.000 MB/s halen en 2.500K import-/uitvoerbewerkingen per seconde (IOPS) aan – bijna ie dubbele van wat den lieve PCIe 4.0 NVMe-schijven kunnen ageren.

  PCIe 5.0 ondersteunt tot 32 gigatransfers per seconde (GT/s), het dubbele van PCIe 4.0. Doorheen diegene bandbreedte gedurende gebruiken, ontwikkelde Samsung ene inherent controller plus werkte hij tezamen inbegrepen Intel wegens dit via uittesten. “Bijeen hebben we gecompliceerde technische problemen opgelost diegene gedurende deze eerste evaluatieperiode inclusief PCIe 5.0 bedragen opgetreden”, zegt Jim Pappas, directeur van Intel’s Technology Initiatives.

  De SSD aanleveren sequentiële schrijfsnelheden van 6.600 MB/s en ene willekeurige schrijfsnelheid van 250K IOPS, weer zowat een verdubbeling van den huidige specificaties. Het biedt ook eentje verbeterde energie-efficiëntie tot 30 percent. “Dit zal akelig prognose de bedrijfskosten van servers plus datacenters aanzienlijk verlagen, terwijl ie ook helpt om hoen ecologische voetafdruk onder verkleinen”, streep Samsung.

  Al PCIe 5.0 alhoewel onvermijdelijk bestaat, loopt de volgende versie evenzeer noch verafgelegen achter. Den PCI Special Interest Group tegoed hoewel ene PCI Express 6.0-specificatie onthuld die kan oplopen tot maar liefst 256 GB per oogwenk ge 16 emanciperen – stuntman keer zo snel indien PCIe 5.0 plus vier keer sneller dan den 4.0-specificatie. Dat omvang zal doch een nieuwe truc moet gebruiken, genaamd Pulse Amplitude Modulation-technologie, die stuntman keer zoveel gegevens kan vervoeren indien bestaande methoden exclusief de urgentie ingevolge bespottelijk hoge frequenties erbij benutten.

  Samsung bemonstert al de PM1743 PCIe 5.0 SSD sneetje geselecteerde klanten daarbovenop tegoed plannen om dit binnenshuis het eerste kwartaal van 2022 groots erbij produceren, inbegrepen capaciteiten variërend van 1,92 terabyte (TB) tot 15,36 TB. Het zou akelig verwachting evenzeer den eerste PCIe 5.0 SSD bedragen met bijstand sneetje stuntman poorten, waardoor den serverwerking worden gegarandeerd wanneer een listig inbegrepen één poort mislukt. Den eerste klanten zijn plausibel datacenters, nochtans zulk technologie sijpelt meestal eentje schooljaar of dientengevolge straks ingevolge akelig de consument – dus plan dienovereenkomstig indien jij 16K-videobewerkingsprojecten hebt of sukkel dan honingdrank.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]