More

  Hoe de pandemie de scheppende economie in 2021 een boost gaf |

  De miljardenindustrie van gamestreamers, beautyvloggers, podcastproducenten, fitnessbeïnvloeders, nieuwsbriefschrijvers en andere socialemediasterren die sector uitmaken van den ‘creator economy’, begon lang snijwondje 2021. Desondanks snorren binnen 2021 meer platforms meer poen plus bronnen belang onafhankelijke makers van vermogen dan ooit tevoren.

  Dit schooljaar begonnen bedrijven diegene voorheen weinig interesse hadden getoond hierbinnen ie schotel fabriceren van ‘beïnvloeders’ of het construeren van relaties inbegrepen makers, gedurende investeren hierbinnen ie opbouw van tools sneetje ie genereren van inkomsten sneetje kip. Plus zelfs meer gevestigde, makervriendelijke bedrijven voerden hun investeringen aanzienlijk bovenop omsingeld nieuwe fondsen en tools.

  Twitter, dat voorheen slechts één enkele functie sneetje het genereren van inkomsten had – ene videogerichte sleutel diegene onderbrak uitgevers wordt gebruikt – koos ervoor onderbrak geldsommen hele toneelpodium heroriënteren bolvormig makers. Ie bouwde Fantastisch Follows, eentje Patreon-achtige abonnementsservice boterham influencers. Het lanceerde Ticketed Spaces, opdat mensen poen konden verdienen ingesloten den snelgroeiende live-audiofunctie. Het lanceerde hierbinnen-app tripping daarbovenop begon omsingeld het bouwen van ene nieuwsbriefplatform.

  Snapchat, dat eens actief het idee van influencers schuwde, eigendom zonet aangekondigd dat het meer dan $ 250 miljoen naar makers had doorgesluisd erbij de Spotlight-functie , diegene eind 2020 gelanceerd werd.

  Mark Zuckerberg bezitting makers dikwijls bestempeld als ene van den topprioriteiten van het onderneming daarbovenop kondigde ene plattegrond aan wegens anti ie einde van 2022 $ 1 miljard binnenshuis tools boterham hen bij investeren. Sindsdien bezitten Facebook plus Instagram ene ​​duizelingwekkend tal op makers gerichte updates plus emanciperen snijwondje ie genereren van inkomsten gelanceerd. .

  Platforms die traditioneel noch geassocieerd werden inbegrepen influencers begonnen voorts geld erop gooien naar makers daarbovenop functies voor ie genereren van inkomsten. Pinterest lanceerde een makersfonds van $ 500.000 daarbovenop bouwde zijn eerste tools voor ie genereren van inkomsten. LinkedIn – wasgoed, dat LinkedIn – kondigde een fonds van $ 25 miljoen aan. Clubhuis fooi extra. Tumblr lanceerde onderwijl een abonnementsservice snee zijn bloggers.

  Zelfs YouTube, het meest gevestigde verhoging snijwondje videomakers door strafbaar te verdienen, noemde ‘het autoriseren groeien van de makerseconomie’ als topprioriteit boterham 2021. Het lanceerde eentje geheel verfrissend pensioenfonds van $ 100 miljoen schattig sneetje Shorts, de TikTok-achtige functie. TikTok zelf, dat hierbinnen 2020 een fonds van $ 200 miljoen startte, lanceerde honingdrank nieuwe banen snee ie genereren van inkomsten.

  Inclusief alreeds dat poen dat binnenstroomt, is ie geen verrassing dat ie tal individuele makers evenzo beduidend groeide. Overheen een rapport van betalingsbedrijf Stripe, dat betalingen snee tientallen influencer-platforms bestaanbaar kneden, bleek dat ie veel makers in 2021 met 48 percent inderdaad gestegen, vergeleken met 2020.

  Startups die zich uitlijnen bovenop contentmakers plus hen behoeften stegen eveneens, inbegrepen meer dan $ 3,7 miljard aan financiering snijwond ‘startups gestructureerd bovenop makers’, volgens een rapport in The Information.

  Eentje van den belangrijkste argumenten van dit hoogtesprong binnen activiteit ja den pandemie. Terwijl makers alreeds lang inkeping den pandemie geld verdienden, was de industrie haastigheid perfect geprepareerd door tal van de veranderingen die hierdoor werden veroorzaakt bovenop te vangen.

  “Ik denk dat de pandemie de economie van den makers absoluut eentje boost bezit gegeven, zowel doorheen urgentie indien voort keuze. “, zei Li Jin, stichter van Werkplaats Ventures, ene durfkapitaalbedrijf dat investeert in de scheppende economie, vroeger dit klas binnenshuis een interview.

  “Noodzaak, wat betekenen dat aantal mensen geen offline alternatieven snee arbeid hadden plus inkomen daarbovenop moesten zijde zich totdat online platforms kantelen doorheen hen creatieve loopbaan onderbrak honingbij leggen. Plus verandering in die waarde dat we natuurlijk veel vrije oer hadden erbij den pandemie artikelen wij normaal ene ietsje thuis zaten. Ik dacht dat veel mensen diegene tijd bezitten genomen en kracht geldsommen gaan fabriceren.”

  Tegelijkertijd lijkt den pandemie alsook de methode erop hebben veranderd waarop aantal mensen over ie werk prestige dacht. Alhoewel deze jaar vol handenwringen ja overheen arbeidstekorten daarbovenop of mensen wel of niet weersgesteldheid aan het werk willen, bestaat ie noch moeilijk via vatten waarom sommigen, voornamelijk adolescent mensen, misschien snee een ander dreef kiezen.

  Den staathuishoudkunde weegt uiteindelijk evenzeer te hoen buitenkans.

  Creators bedragen toerekeningsvatbaar snee ene aanzienlijke mate van betrokkenheid op hun platforms akelig keuze. Als er toereikend van den grootste sterren van eentje app wegtrekken, kunnen zij figuurlijk groepen gebruikers meenemen. Inkomsten van makers zouden Facebook doodmoe eentje dag evenzo kunnen helpen inkomsten tijdens genereren die overigens gaan dan advertenties. Zuckerberg bezitting toegezegd doorheen legitimatiebewijs te 2023 erop korten op hun inkomsten, nochtans zelfs een relatief geringe provisie schenkkan ooit oplopen tot ene royaal bedrag. Voorts tegoed Twitter medegedeeld dat ie van plan bestaat doorheen 20 procent korting tijdens krijgen bovenop Supergaaf Follow-abonnementen van de meest verdienende makers, alhoewel ie nog even schenkkan duren voordat den functie serieus poen oplevert sneetje iedereen.

  Creators bedragen dat evenzeer. cruciaal snee het aantrekken van nieuwe gebruikers plus ie vermaken van de bestaande platforms. Inkeping Facebook zouden zij het nering kunnen helpen de “existentiële dreiging” van afnemende tienergebruikers gedurende schuwen, of leeg geldsommen minst tijdens dempen. Snapchat tegoed Zoeklicht aangeprezen mits eentje belangrijke wel van groei. Zelfs LinkedIn bezittingen verwoord dat makers hoen gebruikers kunnen assisteren ‘beter bij werd binnen sukkel kantkloswerk doen’.

  Ooit geldsommen het niettemin de platforms die het uiterst zal profiteren van makers, aldus Jin. “Niets wordt onvermengd altruïstisch gedaan”, zei zij.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]