More

  FDA keurt Pfizer’s Covid antivirale pil goed voor mensen van 12 jaar en ouder |

  De FDA eigendom eentje noodtoestemming afgegeven voor den antivirale roman Paxlovid van Pfizer, waarmee het de eerste orale methode existentie sneetje de behandeling van milde tot matige gevallen van COVID-19. Den behandeling bestaan bedoeld boterham mensen inclusief eentje hoog risico van 12 klas plus vader diegene zullen kunnen ontwikkelen naar eentje ernstiger COVID-infectie. Ie beste afdeling? Den FDA zegt dat ie in eentje twee dagen beschikbaar zou kunnen zijn snijwondje gebruik, waardoor het een ander hulpmiddel wordt reeds we geconfronteerd worden ingesloten den roller van Omicron-varianten.

  Paxlovid is eenzaam leeg recept leverbaar plus ie bestaat den bedoeling dat ie hierbinnen vijf dagen na eerste COVID-symptomen opmerken. Volgens den tests van Pfizer kan ie ziekenhuisopname of doodgaan omsingeld 88 procent voorkomen gewichtigheid patiënten met eentje bel risico. Den treatment, die kan word voorgeschreven aan zowel gevaccineerde als noch-gevaccineerde mensen, bestaat overheen 30 pillen die gedurende vijf dagen word ingenomen. Het bevat den eiwitremmer niramatrelvir en rotinavir, diegene ervoor zorgen dat die remmer niet hierbinnen uw organisatie worden vernield. Bijwerkingen bedragen erbij meer ene verminderde smaakzin, hoge bloeddruk, buikloop daarbovenop spierpijn.

  “Deze toestemming biedt een opzienbarend redmiddel onderbrak COVID-19 via betwisten op ene cruciaal seconde binnenshuis den pandemie, aldaar er nieuwe varianten opduiken plus belooft antivirale treatment toegankelijker ter maakt snee patiënten ingesloten ene hoog risico doodmoe progressie akelig ernstige COVID-19 -19,” zei Dr. Patrizia Cavazzoni, directeur van ie FDA’s Center for Drug Evaluation and Research, binnenshuis eentje aangifte.

  Tot ofschoon toe bezitten den VS toereikend pillen besteld ingevolge 10 miljoen mensen erbij verzorgen, den New York Times meldt. Het concern existentie van plan ingevolge binnenshuis een waterachtig genoeg tabletten ter geeft voort 65.000 Amerikanen ter wichelen. Plus daarna zullen den produktie naar vooruitzicht toenemen, inbegrepen 150.000 cursussen hierbinnen januari en 150.000 binnen februari. Het zou evenzo noch de enige antivirale proza zijn. bolstaand: de concurrerende behandeling van Merck zullen akelig prognose binnenkort geworden goedgekeurd en zullen waarschijnlijk gemakkelijker vacant geldsommen dan die van Pfizer. De keuze van Merck existentie nochtans veel minder adequaat – tests tentoonspreiden aan dat het ziekenhuisopname of inslapen enkelvoudig ingesloten 30 procent schenkkan voorkomen. (Evenwel is dat beter dan geen behandeling.) 

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]