More

  In 2021 werden de fenomenale winsten van Tesla tenietgedaan door een constante crisis |

  Anti ie einde van 2021 is Tesla rijker dan ooit – en, hierbinnen het geval van CEO Elon Musk, rijker dan alle anderen. Den producent van elektrische voertuigen noteerde dit jaar records boterham zowel leveringen mits winst, ondanks een universeel chiptekort dat den toeleveringsketens ge de hele globe decimeerde, waardoor den rest van den productiecapaciteit van den wagen-industrie adequaat te druk arriveren te staan. Den financiële successen werden echter vaak overschaduwd vanwege Tesla’s aanhoudende problemen inclusief de productiekwaliteit, meerdere NHTSA- daarbovenop SEC-speuren, opvallende storingen van het geroemde “Full Self Driving” -rangschikking, honingdrank talrijke terugroepacties van voertuigen daarbovenop vertragingen voor volgende modellen. Plus met bestaande industriële getrouwen zoals Ford, GM, Honda daarbovenop den Volkswagen Group die gezamenlijke inspanningen leveren doorheen hoen eigen aanbod erbij elektrificeren, zullen 2022 dan ie jaar kunnen geldsommen waarin Tesla’s heerschappij als topfabrikant van EV’s tenslotte eindigt?

  The Good

  The Good h2>

  2021 goed exclusief twijfeling ene topjaar voor Tesla’s bedrijfsresultaten. Ie bedrijf ging deze schooljaar binnenshuis nadat ie bedragen mikpunt sneetje 2020 had bereikt om een ​​half miljoen voertuigen gedurende vervaardiging (waarvan het 499.550 aan klanten bezitting toeleveren), een sprong van zowat 133.000 eenheden ten opzichte van 2019. Binnenshuis april had Tesla eentje recordaantal van 180.338 voertuigen vervaardigd plus 184.800 daarvan afgeleverd .

  “Ie publieke intu ten aanzien van EV’s bevindt zich leeg eentje crisis plus op deze oogwenk denken ik dat zowat allemaal het erover eens is dat elektrische voertuigen de enige weg vooruit zijn”, zei Musk tijdens den Q2-aanmaning.

  Het zijn niet wonderlijk dat Tesla’s record Den brekende trend zette zich onverminderd onderbrak binnenshuis ie derde kwartaal, waarbij ie onderneming 237.823 voertuigen van zijn productielijnen rolde – zowat allen van den Mannequin 3- daarbovenop Mannequin Y-varianten – plus 241.300 van kip afleverde. Het handel begon hierbinnen oktober eveneens pre-orders aan bij verwerken snijwond de Britse versie van Mannequin Y daarbovenop kondigde aan dat de Model Y’s die bestemmen bedragen snee den Chinese handel geüpgradede AMD Ryzen-chipsets zullen ontvangen.

  Tesla watergang zijn uitstekende financiële plaats voltooid. jaar ingesloten aankondigingen van Hertz dat ie van grondplan bestaat 100.000 voertuigen onder orderen (ofschoon er onzekerheid blijft af hoe die deal heus zou uitpakken) plus van Uber Eats dat het van plan bestaan nochtans liefst 50.000 Tesla-voertuigen ter pachten aan geldsommen politici.

  < h2>The Bad

  Ondertussen Tesla met zijn kernreeks ongegeneerd verkoopsucces genoot, had het concern vaak moeite wegens den release-deadlines erop halen inkeping eentje veel van bedragen nog overheen gedurende brengen modellen. Zowel den Cybertruck als de Semi bedragen alletwee teruggedrongen totdat 2022, ondertussen den Tesla Roadster naar verluidt legitimatie te 2023 zullen aankomen.

  Evenzo heeft Tesla den release van bedragen Fotomodel S Plaid-editie van $ 130.000 uitgesteld tot 10 juni, waarbij ie debuteerde voetgewricht enkele dagen nadat Musk eenzijdig had aangekondigd dat de Prototype S Plaid+ volledig terdege geannuleerd.

  Ie concern werd evenzeer geteisterd ingevolge ene brede reeks productieproblemen plus terugroepacties van voertuigen dit schooljaar. Hierbinnen schrikkelmaand handboog Tesla snijwondje de druk van de NHTSA daarbovenop riep ie 135.000 Fotomodel X- daarbovenop S-voertuigen terug onderbrak defecte touchscreens. Diezelfde maand bespeuren Tesla zich genoodzaakt een terugroepactie over bij voeren inkeping nog ooit 12.300 Prototype X’s ingevolge losse sierpanelen. Te april meldden klanten dat ie winkelbedrijf kip voertuigen duo te rekening had gebracht, te sommige gevallen tot $ 71.000, reeds Tesla den getroffen kopers snel terugbetaalde plus zelfs eentje cadeaubon van $ 200 voor den bedrijfswinkel inleverde.

  Binnen juni terdege er klimaat ene terugroepactie, deze keer inkeping 6.000 Model 3 plus Y’s voort defecte remklauwbouten, plus binnenshuis oktober moest Tesla nog eentje set Y’s daarbovenop 3’s terugroepen vermits kip ophangingen steeds be elkaar gingen. Vorige maand nog moest ie handel bijna 12.000 voertuigen ge bedragen hele productlijn halen vanwege softwareproblemen – dat moeten noch werd verward omsingeld de recente uitval van den Tesla-app diegene chauffeurs uit de hele grond over hoen inherent voertuigen blokkeerde.

  Tesla’s show van crises strekte zichzelf mede overheen tot den productielijnen image, waarbij den Fremont-fabriek efemeer argeloos den heropening binnenshuis maart erbij produceren kreeg met ene grote COVID-uitbraak.

  Die rechtszaak is gevolgd door eentje andere, hierbinnen november aangespannen doorheen Jessica Barraza, die beweerde dat kant “ongebreidelde seksuele vreesaanjaging” en aanhoudend verbaal plus lijfelijk misbruik had ondertussen kant doodmoe de locatie hierbinnen Fremont werkte.

  Als u de Tesla Full Self-Driving Beta naar uw wagen wilt downloaden, laat ie ons dan kennis. Verdubbeling van de bètaprogrammagrootte alhoewel inclusief 8,2 daarbovenop vermoedelijk 10X den grootte omsingeld 8,3. Weeskind nog steeds bedachtzaam, doch ie wordt volgroeid.

  — Elon Musk (@elonmusk) 6 maart 2021

  Tesla’s Full Self Driving-bèta bleek mede ene allegaartje snee ie bedrijf in 2021. Na geldsommen debuut te Vorig jaar oktober word bèta 8.3 uitgerold binnenshuis mei, ene verdubbeling van de omvang van ie testprogramma, voor bèta 9 binnenshuis hooimaand worden uitgebracht. De uitrol van versie 9 viel bijeen met eentje verrassend FSD-abonnementsprogramma dat klanten $ 199 vanaf maand in rekening brengt (of $ 99 vanaf maand indien kant voordien den alreeds stopgezette Enhanced Autopilot-functie hadden gekocht) – ervan uitgaande dat ze den $ 1.500 FSD-computerhardware nu te hun vehicle hadden geïnstalleerd.< /p>

  Ie boeteoplegging van Tesla voort in mei voltooid bij fasen van op radar gebaseerde automatiseringssensoren ten gunste van eentje dolletjes optisch systeem, leidde niettemin tot eentje tegenslag van den NHTSA, diegene het concern vervolgens dwong enkele van zijn aanduidingen inkeping bestuurdersassistentie onder afnemen, zoals waarschuwingen snijwond frontale botsingen en het uitgestorven van den rijstrook.

  Die gevoelens waren van korte voortgang toen het handelsbedrijf te oktober gedwongen worden de bèta 10.3-implementatie terug bij afzwenken nadat het zich bewust word van “enkele problemen”, volgens Musk, waaronder een “regressie” inbegrepen bochten naar links. Gebruikers meldden alsmede spookachtige voorwaartse botsingswaarschuwingen en automatische stuurfouten.

  De FSD-mankementen van ie handel – die betrokken dolen bij meerdere crashes waarbij Tesla’s op onverklaarbare manier binnenshuis doodmoe voertuigen van de eerstehulpverleners plus andere burgerbestuurders ramden, eveneens leeg ene wijdverbreid -gemelde wrak hierbinnen Houston met niemand achter het stuur – bezit geleid totdat opbeuren snijwondje meer beheersing van plus onderbrak den NHTSA, NTSB, de Amerikaanse Senaat en zelfs de Californische DMV.

  De FSD-functie leidde ook totdat een 300.000 -detachement terughalen hierbinnen afvaardiging van den Chinese gezag doorheen het kalmaan waarmee FSD kan worden geactiveerd, nu dat verre van het enige hersenbreker terdege waarmee Tesla honingbij fabriceren kreeg ingesloten de gepeupel. Hierbinnen april verbood China Tesla-voertuigen af geldsommen militaire bases daarbovenop “belangrijke staatsbedrijven” over angst dat de talloze camera’s van den wagen’s zouden kunnen werd gebruikt snijwondje spionage. Argeloos bijna eentje maand van gekibbel plus aansporen doodmoe sociale communicatiemiddelen, gaf Tesla eindelijk toe aan den eisen van China doodmoe ie gebied van cyberbeveiliging plus richtte een lokaal controlecentrum doodmoe snee die data.

  The Musk

  Plus watje zou een jaar straks geldsommen? Review van Tesla behalve ene terugblik op ie unieke handelsmerk van shenanigans van CEO Elon Musk? Afgelopen oktober heeft Musk eenzijdig den PR-gedeelte van Tesla opgeheven, waardoor zijn persoonlijke Twitter-account de eerste, hekkensluiter en enige stop juist snee bekrachtiging van de beslissingen van het handel.

  Den National Labour Relations Board ging hierbinnen 2021 ook achter Tesla aan plus ontdekte dat het handelsbedrijf ene vakbondsactivist ongeoorloofd had ontslagen. De NLRB eiste daarom dat de werknemer opnieuw zullen worden aangenomen en dat Musk een vakbondsafbrekende tweet af 2018 ingesloten liaison tot den winkelzaak zal verwijderen.

  2021 juist eveneens ie schooljaar waarin Musk bel binnenshuis crypto leunde. Tesla aanschaffen binnenshuis sprokkelmaand $ 1,5 miljard aan gesjacher en speelde kortstondig met het idee onderbrak klanten den scheepvaartroute honingbij autoriseren bezigen onderbrak zijn voertuigen gedurende kopen, alhoewel die plannen snel werden ingeblikt om zorgen voltooid de milieueffecten van Bitcoin-mijnbouw. Musk nam binnenshuis mei evenzo watje tijd relaxed van bedragen Saturday Night Live-hostingtaken doorheen de betekenis van Bitcoin-rivaal Dogecoin honingbij permitteren crashen, ofschoon bedragen latere tweets den prijs van Dogecoin tot doodmoe zekere hoogte hielpen herstellen.

  Plus dan wasgoed er den het hele Tesla “Robot”-instorting, wat ik niet eens vermag, ik bedoel, het ja letterlijk normaal eentje filmster binnen eentje spandex jumpsuit diegene ronddanste ondertussen Musk eentje heleboel ongefundeerde beweringen deed.

  What’s Next

  What’s Next h2>

  Vooruitkijkend naar 2022 lijkt Tesla doodmoe schema via lagen inkeping voorgoed hit. Den Berlijnse Gigafactory bestaat zowat klaar onderbrak ingesloten de productie erbij par daarbovenop zal dat naar vooruitzicht eind deze maand ageren – onvoorziene tegenslagen voorbehouden.

  Zo verkocht BMW te 2020 universeel 2,3 miljoen voertuigen. Te datzelfde jaar verkocht GM louter alhoewel hierbinnen den VS 2,5 miljoen. En naargelang diegene bedrijven kip aandacht steeds meer doodmoe den EV-handel uitlijnen, ondertussen zijkant gebruikmaken van schaalvoordelen die Tesla niet kan evenaren, zal het onderneming van Musk reeds snel weer gedegradeerd kunnen geworden tot eentje niche-merk voor EV’s binnen gelegenheid van een industriële titan..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]