More

  Democraten duwen Mark Zuckerberg op Meta’s acties voorafgaand aan de Capitol-aanval van 6 januari |

  Een groep van 13 Democratische senatoren te aanvoeren van Amy Klobuchar be Minnesota daarbovenop Jack Reed overheen Rhode Island bezittingen Meta-CEO Mark Zuckerberg opgeroepen voort te antwoorden hoe Facebook omging inbegrepen de handhaving van verkeerde informatie voorgerecht aan de uitval doodmoe het Amerikaanse Capitool van 6 januari. Via verwijzing akelig stukken en getuigenissen die geldsommen meegevoeld om Facebook-klokkenluider Frances Haugen, zeggen zijde onder willen kennis waarom ie handel “voortijdig” den veiligheidsmaatregelen bezit verwijderd diegene ie had vóór de presidentsverkiezingen van 2020.

  “Deze actie maakte verkeerde info, desinformatie, plus gewelddadige retoriek ingevolge onmiddellijk argeloos den verkiezingsdag daarbovenop binnen den visite naar den opstand van 6 januari back honingbij keren naar het podium’, vertellen den groep.

  Veel van de vragen gaan uit Meta’s gedurende ziele gegane Civic Integrity-team. Erbij haar verklaring snijwondje den Senaatssubcommissie sneetje consumentenbescherming, productveiligheid en gegevensbeveiliging zei Haugen dat ie winkelbedrijf acuut argeloos de verkiezingen van 2020 werd ontbonden. Dat bestaan een voorkoop die Meta consequent heeft betwist.

  “We bezitten Burgerintegriteit noch uiteengegaan”, vertelde Guy Rosen, vice-president voor integriteit van Meta, hierbinnen oktober aan Time. “Wij bezitten ie geïntegreerd binnen eentje groter Central Integrity-team, opdat het ongelooflijke werk dat voor verkiezingen bestaan gedaan, zelfs nog overigens vermag word toegepast, bijvoorbeeld snijwond gezondheidsgerelateerde kwesties. Kip arbeid gaat totdat op den dag van vandaag onderbrak.”

  Daarnaast issue, vraagt ​​de menigte aan Zuckerberg wanneer Meta den besluit tegoed genomen onderbrak het team te ontbinden en wie dat ooit bezitting gedaan. Ze willen voorts kennis welk fragment van Meta momenteel verantwoordelijk is voor het beheer bovenop bedragen inspanningen om verkiezingsgerelateerde verkeerde informatie bij voorkomen, buitenshuis bijzonderheden naar hoeveel werklieden het nering aan diegene deelsoort tegoed toegewezen. Afgeschreven van deze vragen, zegt den groep ter willen kennis hoe Meta de integriteit van toekomstige verkiezingen wens afdekken.

  “Ofschoon wij de inspanningen erkennen diegene Facebook bezittingen genomen onderbrak den verdeling van verkiezingsgerelateerde desinformatie en desinformatie erop voorkomen, is gewelddadig retoriek daarbovenop pesterijen vooraf aan den verkiezingen van 2020, was ie verstaanbaar noch genoeg doorheen ter voorkomen dat leugens af den verkiezingen kroot schoten bovenop het verhoging plus het geweld anti onze democratie aanwakkerden”, aldus Klobuchar, Reed plus de 11 andere senatoren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]