More

  ‘The Matrix Resurrections’ is briljant, maar niet voor iedereen |

  “Niets troost angst mits eentje ietsje nostalgie”, zegt Morpheus in The Matrix Resurrections. Dat bestaan ene niet-zodoende-subtiele opgraving gewichtigheid den uitval van reboots en remakes diegene onze cultuur domineren – ie opnieuw opzoeken van personages en verhalen waarvan we nu bekende dat ie, nou juist, beschut zijn. Het gehoor kent sukkel zijde kunnen verwacht, plus ie bestaat ene betere gok voor risicomijdende studio’s. Natuurlijk levert Morpheus (nu gespeeld vanwege Yahya Abdul-Mateen) evenzeer commentaar bovenop de filmrolletje waarin hij speelt.

  Meer dan twintig klas nadat The Matrix den genrecinema fundamenteel hervormde, duikt regisseur Lana Wachowski tenslotte achterspeler in den ruimte dat haar en co-regisseur Lilly Wachowski bekend maakte. Bestaat ie na al diegene oer metterdaad de moeite herbergier doorheen achterspeler erop gaan binnenshuis ie konijnenhol, of bestaat deze gebruikelijk weer eentje gemakkelijke franchise-cash-grab?

  Ie beantwoording doodmoe die smeekbede hangt be van wat jij wilt van ene Matrix-vervolg. Chic als The Matrix Reloaded en Revolutions ervoor, bestaan Wachowski (gemeenschappelijk met afstemming-auteurs David Mitchell en Aleksander Hemon) noch geïnteresseerd binnen het herlezen van het verleden met Resurrections. Binnenshuis mogelijkheid daarvan existentie ie een film die zich was bewust is van geldsommen boedel, onze band ingesloten zijn personages daarbovenop de hoge verwachtingen diegene fans (en studio’s!) hebben belang ie opnieuw par van ene geliefd eigendom.

  Warner Bros.Ie bestaat bedwelmend, zinderend plus ongegeneerd romantisch. Niettemin afgaande bovenop de polariserende vroege kritische reacties, is ie manifest niet voor allemaal weggelegd.

  Geringe spoilers hierbinnen ie verschiet.

  Het is moeilijk doorheen honingbij praten ge wat The Matrix Resurrections bestaat uitgezonderd den basisconfiguratie erop schetsen, waarvan gij de meeste kunt potverteren voltooid trailers van de speelfilm. Keanu Reeves keert achterspeler indien Thomas Anderson, eentje programmeur leeg toorn binnen een bol diegene hem niet helemaal lijkt. Hij ontmoet een vrouw gespeeld vanwege Carrie-Anne Moss, niettemin dit keer is ze noch den Tuut-whupping bad-ass Trinity, zijkant is gangbaar je typische (ze het opvallend mooie) moe. De stuntman voelen ongezouten ene connectie. Thomas worden uiteindelijk be den wereld waarin hij zichzelf bevindt weggerukt dankzij ene moedig verrassend figuur genaamd Bugs (Jessica Henwick), hij vindt de echte wereld, plus yadda yadda, je snapt ie waterput.

  Alhoewel, eventueel ben jij dat wel. jezelf verwonderen: “Geldsommen Neo en Trinity noch overleden te The Matrix Revolutions?” Ik schenkkan enkel maar akelig den waardigheidstitel van den film attenderen – watje had jij verwachten? Dit keer bestaat Anderson eentje gerenommeerde game-ontwikkelaar diegene vertrouwd staat voort ie creëren van eentje populaire trilogie van games diegene ie hele Matrix-wet navertellen.

  Hij benadert het met hetzelfde gevoel van angst dat den Wachowski’s waarschijnlijk voelden bij ie aanpakken van eentje potentiële Matrix 4. Eentje reeks brainstormscènes voelt alsof kant meteen zijn getrokken overheen kip inherent helse ontmoetingen omsingeld Warner Bros. Anderson’s team kan zich eenzaam leeg ie oppervlak samenbrengen – Hoe gaan zij trouwens dan bullet-time? Schlemiel mits zijde zichzelf gangbaar samenbrengen doodmoe meer hersenloze actie? — te gelegenheid van iets werkelijk inhoudelijks. Exterieur Credit: Warner Bros.

  Terwijl de filmrolletje zichzelf ontvouwt (en maak je geen zorgen, ik verklap geen figuurlijk verrassingen), het bestaat overweldigend hoe Lana Wachowski bovenop elegante wijze de valstrikken ontwijkt de meeste reboots vallen in, nep zijkant aanzien in de Matrix zit, vaardig alle kogels die doodmoe haar gestructureerd geldsommen ontwijkt. Natuurlijk, Resurrections brengt ene tal nieuwe special effects-speeltjes akelig het feest, plus ie eigendom den vereiste actiescènes die gij zou tegemoetzien. Maar in aantal opzichten doen ie meer dacht aan den recente werken van Wachowski, zoals het tijdhoppende epische Cloud Atlas plus de ongegeneerd humanistische Sense8.

  The Matrix Resurrections draagt ​​zijn hart bovenop de mof. Het is aantal meer geïnteresseerd hierbinnen den transcendentale mogelijkheden van liefde dan binnen ie storten van de voet snijwondje een nieuwe filmtrilogie. Ie waarheid dat Wachowski praktisch weigert gedurende performen volgens den huidige regels van Hollywood – schaakzet het voortzetting leeg alle mogelijke manieren op! – voelt nagenoeg revolutionair aan.

  Dat is ie. The Matrix Resurrections Bros. Nightmare, een baanbrekende poging om te worstelen met een immens populaire genrefranchise. Die film - de zevende A Nightmare on Elm Street-inzending - bracht Freddy Krueger in de echte wereld om terug te krijgen wat hem angstaanjagend maakte. Gedurende The Matrix Resurrections voelt het alsof Wachowski ook klaar is om de vierde muur te doorbreken met haar pure minachting voor reboots, fanservice en verwaterde sequels. dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%Warner Bros.Echter dat kneden ie normaal ene Matrix-vervolg. Natuurlijk, Reloaded en Revolutions dolen een ietsje propvol plus complex, niettemin ie dolen voorts unieke visioenen die figuurlijk schommelingen bezitten ondergaan. (Ik streef nog steeds naar ie record van het aanstaren van Reloaded’s uitgestrekte snelwegachtervolging boterham de eerste keer.)

  Geek-filmtheater bezitting den globe veroverd, doch overgeschreven van het werk van Christopher Nolan, is ie sporadisch ingevolge films met een groot berekening bij aanschouwen dat bestaan niet verplicht totdat de franchiseregels van een groot handel (en leeg dit seconde is dat veelal gebruikelijk Disney). The Matrix Resurrections zegt “akelig de hel ingesloten den regels!”, en ik juich ie toe.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]