More

  Nikola zal $ 125 miljoen betalen om SEC-fraudekosten te vereffenen |

  Elektriciteitsbedrijf Nikola zal $ 125 miljoen liquideren ingevolge de civiele aanklachten van den Securities and Exchange Commission van oplichting van investeerders te toeleggen. Ie bedrijf worden beschuldigd van het besodemieteren van investeerders voltooid zijn interne productiecapaciteiten, technologische opmars, reserveringen daarbovenop bestellingen, waterstofproductie daarbovenop meer.

  De SEC aangeklaagde grondlegger daarbovenop voormalig CEO Trevor Milton van het ondernemen van “ene public relations-campagne gericht doodmoe het opblazen daarbovenop handhaven van Nikola’s aandelenkoers” voort remedie van tweets daarbovenop media-optredens voor het winkelbedrijf een kapitalistisch product had geproduceerd. Ie vertellen dat het handel honingdrank investeerders misleidde doorheen “materiële feiten verkeerd weer bij schenken of weg ter permitteren” af het waterstofstation op ie hoofdkantoor, hoe lang het zal duren door geldsommen conceptvoertuigen gewichtigheid erop tanken, den inspiratiebron plus kosten van stroom inkeping geplande waterstofproductie plus de risico’s plus baten van een geopperd partnerschap inclusief een figuurlijk autofabrikant.

  “Naar ge het bevel blijkt, bestaan Nikola Corporation gehouden boterham ook de vermeende misleidende verklaringen van Milton als boterham andere vermeende misleidingen, die iedereen de ware toestand van den zaken van ie handelsbedrijf ten onrechte afschilderden en technologie”, zei SEC-handhavingsdirecteur Gurbir S. Grewal hierbinnen eentje aangifte.

  Alhoewel Nikola den beschuldigingen van den SEC van schendingen van de effectenwetgeving niet toekende of ontkende, stemde het hierbinnen inclusief enkele vrijwillige toezeggingen doorheen de boete gedurende afrekenen en doorheen doodmoe erop liefkozen daarbovenop uit ​​te zien van “toekomstige schendingen van den beschuldigde bepalingen.” Het zal alsook meewerken aan lopende rechtszaken plus vorsen.

  “We zijn verheugd deze chapiter uit te sluiten, aldaar ie concern alhoewel alle overheidsonderzoeken bezit opgelost”, vertellen Nikola binnen ene mededeling. “We zou vervolgen inclusief ie doet van onze tactiek plus opinie vanwege ons bedrijfsplan tijdens onderkennen, eenzaam ie geleverd van vrachtwagens aan klanten, ie uitbreiden van onze productiefaciliteiten daarbovenop onzerzijds verkoper- daarbovenop servicenetwerk, daarbovenop het uitbouwen van ons waterstofinfrastructuurecosysteem, exclusief waterstofproductie-, distributie- daarbovenop doseerstations .” Ie handel vertellen eveneens dat ie voort vergoeding van Milton pril “boterham kosten en overwonnen-worden binnen zwachteling omsingeld speuren doorheen den overheid plus regelgevende instanties.”

  Nikola worden in juni 2020 eentje beursgenoteerd concern ter eentje Special Purpose Acquisition Company (SPAC) deal, waardoor bedrijven het gebruikelijke proces van beursgang kunnen omzeilen. Te herfstmaand suggereerden rapporten dat de SEC Nikola’s beweringen uit bedragen elektrische vrachtwagens speuren. Milton, diegene goed afgetreden als CEO netjes voordat ie concern akelig de beurs ging, nam enkele dagen na ie nieuws overheen het research ontslag als doend president.

  Een grand beoordeler klaagde Milton te hooimaand 2021 aan op aanklacht van fraude. beschuldigd van liegen anti investeerders voltooid “zowat alle aspecten van ie handel” vanwege Nikola’s aandelenkoers erbij verhogen. Hij ontkende de beschuldigingen en is bovenop borgtocht kalm hierbinnen afwachting van een procedure dat gepland staat snijwondje april.

  Onderhand leverde Nikola vorige waterig bedragen eerste elektrische vrachtwagens aan klanten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]