More

  Eerste volledige asteroïde-retourmonster bevestigt vroege oorsprong van het zonnestelsel |

  Wetenschappers hebben tenslotte hen eerste volledige monsters bestudeerd die bedragen teruggekeerd van eentje asteroïde binnenshuis de gelegenheid, plus ze bevestigen sukkel jij zullen verwachten, terwijl zijkant nieuwe inzichten verstrekken. ScienceAlert meldt dat onderzoekers stuntman waar hebben gepubliceerd waarin kip eerste ontleden worden onthuld van monsters van Ryugu, den ruimterots die de Hayabusa2-sonde binnenshuis schrikkelmaand 2019 tegoed bezocht. Ie team wist dat Ryugu ene veelvoorkomende, koolstofrijke C-type asteroïde zal zijn, echter dat vormen ie nog steeds eentje goede conservenblik op den ingrediënten van ie vroege zonnestelsel.

  De bemonstering levert aan dat Ryugu eentje doorheen koolstof gedomineerde samenstelling heeft diegene lijkt op den fotosfeer van de zon (buitenste schil), keurig naar overwegen meteorieten. Het bestaan geproduceerd van de meest primitieve materialen binnen ie zonnestelsel en komt tevoorschijn be de stofschijf die gemeenschappelijk inclusief den zon exterieur existentie gevormd. Het existentie ook behoorlijk poreus, naar veel asteroïden. Het is nochtans noch helemaal eentje netjes en vrolijk lijdzaam. De meeste C-type asteroïden bezitten eentje lage albedo (reflectiviteit van zonnestraling) van 0,03 totdat 0,09 om hen koolstof, niettemin die van Ryugu bestaat 0,02. Het is zelfs naar de maatstaven van bedragen kosmische buren bedenkelijk.

  Zoals ie er reeds uitziet, is het bestaat ​​van dit studies hoewel eentje prestatie. Den eerste poging om een ​​specimen achterspeler via brengen, van den asteroïde Itokawa binnen 2010, leverde slechts een nietige dosis materie leeg. Er komt nog meer uit Ryugu, maar zelfs den bestaande data kunnen wetenschappers helpen hun onbegrip van den geboorte en ontstaat van ie zonnestelsel ter hervormen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]