More

  Welke kranen moet je kiezen voor in jouw badkamer?

  Als je je badkamer gaat verbouwen komt daar een hoop bij kijken. Daar valt onder andere het uitzoeken van de juiste kranen onder. In deze blog helpen we je daar alvast wat verder bij. Voor elke badkamer stijl is er wel een bijpassen de kraan te vinden!

  Een kraan is een van de meest gebruikte hulpmiddelen in huis. Het bepaald daarnaast voor een groot deel de uitstraling van de ruimte, in dit geval is die ruimte de badkamer. Je moet nadenken over de vorm, kleur en type dat je wilt. Wij leggen hieronder even de verschillen uit.

  Voor een badkamer heb je over het algemeen een wastafelkraan, badkraan en een douchekraan nodig. Mocht je nou geen bad of douche hebben kun je die natuurlijk achterwegen laten.

  Eerst gaan we het even hebben over de wastafelkraan. De verschillende opties daarvoor zijn een hoge of een lage kraan en in inbouw of opbouw kraan.

  Als eerste kijken we naar de opbouw wastafelkraan. Dit betekent dat je de kraan plaatst op het badkamermeubel. Je kunt dan kiezen voor een hoge opbouw wastafelkraan of een lage opbouw wastafelkraan. Een hoge kraan geeft meer vrije ruimte bij de wastafel en is de perfect optie als je voor vrijstaande waskommen gekozen hebt. Bij een lage wastafelkraan valt de kraan iets meer in het geheel van de badkamer. Wil je juist wel dat jouw wastafelkraan de eyecatcher is van de badkamer, ga dan voor een hoge wastafelkraan.

  Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een inbouw wastafelkraan. Dit houdt in dat je de kraan aan de wand plaatst, waardoor jouw badkamer een chique uitstraling krijgt. Wel kost het iets meer moeite om deze kraan te installeren.

  Dan komen we uit bij de badkranen. Hierbij heb je de keuze uit een vrijstaande badkraan, opbouwbadkraan of inbouwbadkraan. Voor de opbouw- en inbouwbadkranen geldt hetzelfde als bij de wastafelkranen. Een vrijstaande badkraan houdt in dat je de badkraan los plaatst naast een vrijstaan bad. Dit komt omdat het vaak lastig is om een vrijstaand bad te vullen met een traditionele kraan., omdat het bad van de kant af staat.

  De kranen in de douche bestaan uit 2 onderdelen. Je hebt de opbouwdouchekraan of de inbouwdouchekraan zelf en je hebt daarnaast ook nog een regendoucheset of glijstangset nodig. Ook bij het laatste deel heb je weer de keuze uit een opbouw- of inbouw doucheset. Wil je een chique uitstraling in jouw douche? Ga dan voor een inbouwdouchekraan, dit zorgt er namelijk voor dat je afwerking net wat strakker is.

  Naast de soort kranen hebben we dan ook nog de kleur van de kraan. De keuze is groot, je kunt kiezen uit: RVS, chroom, goud, rosé goud of zwart. Daarnaast zijn veel van deze kleuren ook nog in een matte versie verkrijgbaar. We lichten een paar kleuren hieronder kort toe.

  Wil je een van de laatste trends volgen? Of wil je gaan voor de industriële badkamer? Kies dan voor mat zwarte kranen. Deze geven je badkamer een stoere uitstraling. Wil je liever iets dat meer tijdloos is? Ga dan voor RVS kranen. Deze hebben een neutrale kleur en blijven lang mooi omdat roestvrijstaal niet verkleurt. Wil je juist een eyecatcher in de badkamer? Ga dan voor goud of rosé goud. Deze kleuren kranen geven een mooie uitstraling aan jouw badkamer!

  Ben jij er al aan uit? Neem dan snel een kijkje op onze website!

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]