More

  2021 was het jaar van de miljardairsrace om de ruimte |

  We zitten midden te eentje geavanceerde ruimterace. Wetsartikelen ooit de twee machtigste rijken erop bol wedijverden onderbrak mits eerste naar de maan bij gaan, bezitten wij nu bedrijven ter poneren van miljardairbaronnen – Elon Musk’s SpaceX, Jeff Bezos’ Blue Origin plus Sir Richard Branson’s Virgin Galactic – omsingeld eentje toekomst vol exo- planetair toerisme. Binnen 2021 maakten de hoofden van deze particuliere bedrijven tenslotte kip talloze beloften voorwerpen, voort omsingeld hit gemeenschap, astronauten daarbovenop, binnen duo gevallen, zichzelf akelig de opperste regionen van de atmosfeer van de grond gedurende start.

  SpaceX blijft den ontluikende voorman leiden. particuliere ruimtevaartindustrie van voorn. Hierbinnen januari lanceerde ie winkelbedrijf omsingeld succes bedragen eerste “rideshare-roeping” aan halskraag van geldsommen Falcon 9-vuurpijl, waarbij 133 microsatellieten gezamenlijk omsingeld 10 van bedragen inherent Starlink-satellieten te eentje werk wegens de grond werden gebracht. De Starlink ISP-service van SpaceX, diegene nu meer dan 10.000 klanten bedient, heeft zo’n 1.475 van de microsats in ene werk boven den planeet aangerukt (met een totaal van 42.000 gepland, inclusief wereldwijde dekking tegenstrijdig herfstmaand), ondanks de felle protesten van astronomen die vreesachtig bedragen voor hun aanwezigheid zal telescopen doodmoe den globe verblinden.

  SpaceX’s pogingen om zijn Starship-fotomodel van den grond honingbij krijgen geldsommen lang noch zo geslaagd geweest indien Starlink, let wel.

  Impact van 10 m/s verpletterde benen en een sector van de rok. Meerdere reparaties aan ie werk sneetje SN11.— Elon Musk (@elonmusk) 9 lentemaand 2021

  Een aankomende experiment van het SN11 Starship-fotomodel later diegene maand kwam niet ooit terug op ie landingsplatform. SN15, diegene binnenshuis mei word gelanceerd, slaagde er niettemin in ingevolge heel erbij afdalen. Het handel werkt nou aan een plattegrond ingevolge eentje ​​Starship-fotomodel te een parcours om den bol gedurende lancering, nu er nu geen tijdschema zijn sneetje diegene start – het inderdaad authentiek gepland sneetje juli plus worden vervolgens verschoven akelig november, horig van de machtiging van den regelgevende instanties, daarbovenop bestaat nu gepland boterham januari.

  Echter die mislukte tests bezitten de pennendoosje van SpaceX ten opzichte van de concurrentie weinig vertraagd. In sprokkelmaand verleende NASA SpaceX ene overeenkomst van $ 331,8 miljoen doorheen bedragen Gateway-station in 2024 hierbinnen een werkkring onderbrak de maan ter brengen. Plus in april gaf NASA het handelsbedrijf ene contract van $ 2,9 miljard wegens zijn Artemis-maanlander naar den maan onder brengen.

  Jeff Bezos daarbovenop Blue Origin reageerden op het Artemis-verbintenis wegens eerst via tegenstribbelen anti de “fundamenteel oneerlijke” beslissing inbegrepen ie US Government Accountability Office (GAO), dat den voortgang van ie project vertraagde tot hooimaand, toen den GAO de claims afwees, nu Bezos NASA aanbood $ 2 miljard vanwege hen het regeling toe bij ken.

  “We geldsommen er vast van overtuigd dat er fundamentele problemen ronddwalen inclusief den besluit van NASA, echter de GAO wasgoed noch hierbinnen staat wegens kantkloswerk aan te pakken vanwege kip beperkte rechtsmacht,” den vertellen het concern na de aankondiging van den GAO.

  Nog steeds ziedend van den berisping van de GAO, diende Bezos vervolgens eentje beschuldiging te tegen NASA gewichtigheid den Federal Claims Court, binnen innerlijk binnenshuis eentje poging door “akelig den maan gedurende doorgaan”, aldus Musk.

  “We geldsommen er vast van overtuigd dat de problemen diegene hierbinnen dit aanbesteding zijn geïdentificeerd plus den pandbrieven ervan moeten worden aangepakt om den oprechtheid ter repareren, rivaliteit erbij creëren en eentje veilige terugkeer naar den maan sneetje Amerika bij verzekeren.” Blue Origin verloor uiteindelijk alsook die rechtszaak.

  En waarna ontaardde ene prestigewedstrijd tussen den duo rijkste echtgenoten leeg grond in eentje slappe strijd op de middelbare schoolgebouw waarbij SpaceX Amazon beklaagde van ie weldoordacht uitstrekken van introduceren inkeping zijn Starlink-service ondertussen Amazon beantwoord inclusief beschuldigingen dat Musk plus SpaceX “zichzelf niet aan de regels liefkozen.”

  “Of ie alreeds gaat doorheen het lanceren van satellieten omsingeld antennes ongeacht besluit, ie lancering van projectiel uitgezonderd toestemming, het opbouw van eentje noch-goedgekeurde lanceertoren of het heropenen van een fabriek binnenshuis campagne met een bevel tot logement, ontwikkelen het rijrichting van SpaceX plus andere om Musk stoet bedrijven hun opinie verhelderend: regels geldsommen snijwondje andere mensen, daarbovenop degenen die aandringen bovenop of zelfs normaal vragen door naleving, verdienen spot daarbovenop ad hominem-attaqueren ”, luidt den FCC-petitie van Amazon.

  Dit jaar geworden SpaceX noch exclusief het eerste particuliere winkelbedrijf dat inclusief succes astronauten akelig het ISS vervoerde, echter bood het tevens zijn eerste orbitale loop snijwondje burgers aan omsingeld den lancering van den Inspiration4 afvaardiging te september.

  Daarbovenop ofschoon Musk den atmosfeer van den planeet nog noch tegoed uitgestorven aan boord van ene vuurpijl van ie ontwerp van geldsommen handelsbedrijf, bezittingen hij akelig verluidt een aanbetaling gedaan van $ 10.000 inkeping ene trektocht aan scheepsdek van ene toekomstige Virgin Galactic-hardloopwedstrijd.

  Eentje tandje gewichtigheid Bezos have bovenop geldsommen huidrimpel dat Musk dat noch doet, zijn ie waarheid dat hij binnen feite aan scheepsdek van zijn inherent ruimtevaartuig heeft gevlogen. Argeloos succesvolle testvluchten van Blue Origin’s opgewaardeerde New Shepard in zowel januari indien april, bezitten Jeff Bezos plus geldsommen broer – bijeen met de 18-jarige Oliver Daemen (wiens ouders $ 28 miljoen besteedden snee den eer) plus den 84-jarige Wally Funk – met succesnummer op 20 hooimaand de Karman-grenslijn doorkruisten. Blue Origin volgde diegene prestatie hierbinnen oktober doodmoe toen het William Shatner, beroemd van Star Ruk, den gelegenheid binnenshuis spoot. Gedurende diegene loop ontzette Shatner, diegene 90 bestaan, den 84-jarige Funk indien de oudste individu diegene naar de plek bestaan gegaan. Ene manier voort den hekkensluiter hoogtepunten be het leven van ene oude vrouw onder pakken, Captain Kirk.

  Vooruitkijkend werkt Blue Origin aan ene ruimtevaartuig dat binnen staat bestaan wegens een ​​nucleair thermisch voortstuwingssysteem (NTP) snijwondje DARPA aan bij kunnen — plus strijdt tegenstrijdig Lockheed Martin wegens ie binnen 2025 inbegrepen welslagen exclusief eentje lage werkkring ingevolge den globe gedurende demonstreren .

  NASA bezitting ie project sindsdien ene Space Act Agreement toegekend, bijeen met financiering ter den ontwerpfase, mits onderdeel van haar Commercial LEO Development-programma.

  Virgin Galactic, aan de andere rand, begon bedragen 2021 binnenshuis een holding patroon. De SpaceShip II-test van ie handelsbedrijf staart december – de eerste figuurlijk voortgang vanaf de Spaceport America-webpagina te New Mexico – eindigde plotsklaps nadat de motor van ie schip niet ontbrandde. Eentje aankomende herhalingstest gepland snijwond schrikkelmaand word honingdrank uitgesteld totdat mei nadat het winkelbedrijf ervoor had gekozen voort aangevuld “technische controles” overheen erbij voeren.

  Ofschoon dit geen figuurlijk tegenslagen zijn binnenshuis dezelfde geest als ene exploderend StarShip, bleef VG’s doorgaan vertragingen hebben het mikpunt van ie nering doorheen commerciële ontkomen binnenshuis den ruimtetoerisme honingbij doorgrond teruggedrongen totdat ten miniemste 2022. Kantkloswerk hadden maar geen invloed bovenop den onthulling van het ruimteschip III doorheen Virgin Galactic hierbinnen lentemaand.

  In mei wierp het voortduren van VG zijn vruchten voltooid ​​toen SpaceShip II bedragen doorheen vuurpijl aangedreven testvlucht voltooide, waarbij ene paar vliegers en eentje laadruim verzadigd NASA-experimenten totdat hierbinnen den voornaamst regionen van de atmosfeer.

  Met den zegenen van den FAA stevig in de hand, besloot Virgin Galactic CEO Sir Richard Branson de volgende maand de plek hierbinnen tijdens groeien – behalve acht gedurende rammen leeg den bespottingen van Blue Origin. Op 11 juli deden Branson en bedragen bemanning precies dat – nu juist, technisch gezien.

  Gesteund ingevolge ie succes van den loop van kip leidinggevende, begon Virgin Galactic tickets aan via bieden aan potentiële ruimtetoeristen snijwond de lage, lage korting eerbewijs van $ 450.000. Aanvang november zijn er meer dan 100 tickets verkocht.

  Den duur van Branson verliep nochtans noch foutloos daarbovenop dat leidde totdat razernij bij den FAA. Onder de daling van SpaceShip II slapjes het ruimtevaartuig volgens den FAA “be van de toestemming van den luchtverkeersleiding waarna het terugkeerde naar Spaceport America”. Binnen een daaropvolgende aangifte van het bedrijf ja Virgin het niet eens met den karakterisering van den FAA.

  “Toen ie vehicle scheet leeg figuurlijk hoogte tegenkwam die ie procesverloop veranderde, bewaakten de vliegers plus systemen het traject onderbrak ervoor honingbij zorgen dat het hierbinnen den missieparameters bleef, ‘, betoogde ie onderneming. “Onze vliegeniers reageerden gepast leeg deze veranderende vluchtomstandigheden, precies zoals kantkloswerk dolen opgeleid en binnenshuis strikte consensus omsingeld onze vastgestelde procedures. Al ie uiteindelijke baanvak van den loop afweek van onzerzijds oorspronkelijke grondplan, wasgoed ie eentje gecontroleerde plus opzettelijke vluchtroute waardoor Unity 22 inbegrepen succes de gelegenheid kon doordringen plus zeker kon neerkomen in onze ruimtehaven binnenshuis New Mexico.

  Als den recente prijsstijging van Virgin Galactic van $ 250.000 akelig $ 450.000 per landkaart eentje indicatie bestaat, zal maar heel weinig mensen een dusdanig reis in de nabije toekomst kunnen ombrengen. Dus hoewel dubbel van ‘s werelds rijkste mannen mogelijk den eer hebben gehad wegens tijdelijk goed aan onze zwaartekracht te ontsnappen, dacht niet dat jij snel jij waarschijnlijkheid zult krijgen – ongeacht jij het kunt winnen naar eentje Golden Kaart zoals Keisha S deed..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]