More

  Luister naar het ‘geluid’ van Jupiters maan Ganymedes dankzij de Juno-sonde |

  Jij zal dacht dat manen stil zouden bedragen te metafoor met kip gastplaneten, echter dat existentie niet helemaal wetsartikelen – als gij wetenschap hoe gij moeten luisteren. Den hoofdonderzoeker van NASA’s Juno-delegatie, Scott Bolton, eigendom ene audio-opvang gemaakt van magnetische veldactiviteit bol Jupiters maan Ganymedes waarna het Juno-ruimtevaartuig verstreken vloog doodmoe 7 juni 2021. Den 50 seconden durende clip onthult eentje scherpe variatie hierbinnen activiteit terwijl den sonde ging eentje ander deel van de magnetosfeer van Ganymedes binnenshuis, voorstelbaar toen het de nachtzijde verliet onderbrak het zonlicht in tijdens gaan.

  Het tumult kwam van ie verplaatsen van elektrische en magnetische frequenties akelig ie hoorbare bereik. Den magnetosfeer van Jupiter domineert diegene van bedragen aanmanen plus is aanwezig hierbinnen de opvang, echter Ganymedes is de enige maan binnen ie zonnestelsel ingesloten ene magnetisch land (waarschijnlijk voort den vloeibare ijzeren kern). Dit bestaan geen prestatie die jij hierbinnen de nabije toekomst ergens anders zal kunnen napraten.

  Den filmmuziek maakte sector overheen van een grotere Juno-briefing waarin ie missieteam de uiterst gedetailleerde speelkaart tot alreeds toe van ie magnetische akker van Jupiter onthulde. Den data lieten staren hoe lang het zou duren voor den Grote Rode Stippel daarbovenop de equatoriale Figuurlijk Blauwe Vlek kogelrond de planeet zouden bewegen (onderscheidenlijk ongeveer 4,5 klas en 350 schooljaar). Den bevindingen toonden honingdrank aan dat oost-west jetstreams de Figuurlijk Blauwe Vlek af elkaar inscheuren, daarbovenop dat polaire cyclonen zichzelf chic als oceaanwervelingen op globe gedragen.

  Jij zou deze klanken noch waarnemen indien jij Ganymedes zelf zal kunnen bezoeken. Kantkloswerk herinneren jij er nochtans aan dat zelfs schijnbaar overledene werelden vaak gevuld zitten inbegrepen activiteiten die je kunt detecteren ingesloten den juiste instrumenten. Het is inclusief eentje kwestie van hoe gemakkelijk het existentie onderbrak die activiteit doodmoe ter merken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]