More

  Meta zegt dat 50.000 mensen het doelwit waren van ‘surveillance for rental’-bedrijven |

  Meta have doorzijgen ‘surveillance for hire’-bedrijven wederrechtelijk die zich oprichten doodmoe ten minste 50.000 mensen be den hele bodem. Ie concern verbood alsmede meer dan 1.000 accounts die aan dit bedrijven zijn on-line.

  De bedrijven diegene ie doelwit zijn van den verwijderingen zijn erop meer Cobwebs, Cognyte, Black Cube, Bluehawk CI, BelltroX daarbovenop Cytrox. Den beveiligingsonderzoekers van Facebook identificeerden alsook “eentje vreemdeling entiteit binnenshuis China”, diegene “bewakingssoftware ontwikkelde” en gezichtsherkenningssoftware gebruikte. De onderzoekers van Facebook zeiden niet wie er achter den groep zat, nochtans zeiden dat de software terdege tweedehands ingevolge “nationale wetshandhavers” te ie grond.

  Alhoewel sommige bedrijven spyware produceren, toepassen de groepen andere tactieken mits nu terdege, schattig social engineering inclusief nepaccounts onderbrak toegang erop krijgen totdat den persoonlijke informatie van doelen. Erop eentje gesprek inclusief verslaggevers donderdag vertellen Nathaniel Gleicher, rector van den bewaking van Meta, dat hoewel er aantal aandacht zijn geweest sneetje “hacking for hire” -groepen naar NSO, den bredere “surveillance for hire” -industrie ook verontrustend bestaat. “Ene van den afdingen diegene kenschetsend zijn snijwond de bewakings- of verhuursector zijn willekeurige targeting”, zei hij.

  strong> Hierbinnen een aangifte, ene Black Cub” /></p>
<div class=- Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]