More

  Ransomware-aanval treft groot payrollbedrijf vlak voor Kerstmis |

  Ransomware bestaat eentje terugkerend kwestie binnen 2021 en de laatste aanval vermag boterham sommige werklieden chic ernstig zijn. NBC News meldt dat Kronos, zwaargewicht doodmoe het regio van personeelsbeheer, existentie getroffen ingevolge eentje ransomware-aanval diegene van invloed vermag bedragen leeg het vermogen wegens uren en salarisadministratie gedurende verwerk bij weten bedrijven zoals GameStop, Honda en Whole Foods. Inclusief tal hekkensluiter loonstrookjes sneetje den kerst die deze slapjes zal bereiken, zijn er een punt van zorg dat sommige werklieden misschien niet leeg oer betaald krijgen wanneer kantkloswerk ie het hardst nodig hebben.

  Kronos meldde den uitval doodmoe 11 december, nochtans ie terdege Legitimatiebewijs leeg 13 december waarschuwde ie concern dat ie “enkele inweken” zal kunnen duren ingevolge den functionaliteit fulltime tijdens repareren. Ie handelsbedrijf bezit den daders noch ge├»dentificeerd. Het kon evenzo ene verband ingesloten den recente Log4j-kwetsbaarheid niet volledig uitsluiten, nochtans onderging “snelle patching” daarbovenop controles van den toeleveringsketen door er beschut van bij geldsommen dat bedragen systemen noch vatbaar waarden.

  Het zijn niet duidelijk hoe snel uren plus payroll-functionaliteit kan terugkomen. Binnenshuis den tussentijd bezitten bedrijven maar moet klauteren wegens alternatieven ter vind. Whole Foods vertelde NBC dat ie dit week een methode had gevonden wegens het personeel via afrekenen, niettemin Honda zei enig dat ie “stappen nam” ingevolge eventuele problemen bij verminderen. Eentje anonieme medewerker van Whole Foods zei dat teamgenoten was gevraagd honingbij vertrouwen doodmoe ootmoedig perforatievellen daarbovenop handgeschreven schema’s.

  Ie Kronos-incident illustreert de enorme omvang van ransomware-slachtoffers in de afgelopen maanden, waaronder eentje vleesleverancier plus ene belangrijke oliepijpleiding uitbater. Het onderstreept alsook de tederheid van moderne werkplektechnologie. Reeds een payrollbedrijf eventueel noch worden beschouwd als kritieke infrastructuur naar voedsel- of brandstofleveranciers, vermag ene cyberaanval ertegen nog steeds aanzienlijke economische beschadiging aanrichten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]