More

  VS zet dronemaker DJI en zeven andere Chinese bedrijven op investeringsblokkering |

  Den Amerikaanse gezag zal acht Chinese bedrijven, waaronder dronefabrikant DJI, leeg eentje blokkeerlijst snee investeringen geplaatst doorheen vermeende betrokkenheid belang het toezicht bovenop Oeigoerse moslims, zo meldt den Financial Times. Den firma’s zal naar verluidt dinsdag bovenop den omlijsting van “Chinese militair-industriële complexe bedrijven” van den ministerie Treasures word deponeren, wat inhouden dat Amerikaanse commune geen investeringen toestemmen ageren.

  DJI staat alreeds bovenop de entiteitenlijst van het Department of Commerce, watje inhouden dat Amerikaanse bedrijven het geen componenten kunnen verkwisten buiten kant ene brevet bezitten. Destijds zei de regering dat ie een van den bedrijven ja diegene “grootschalige mensenrechtenschendingen hierbinnen China mogelijk maakten wegens onrechtmatige genetische bijeenbrenging plus analyseren of high-tech surveillance”. Hierbinnen contrast totdat producten van Huawei en anderen, bedragen DJI-drones maar noch wederrechtelijk snijwondje verkoper binnenshuis de VS.

  Den hekkensluiter stappen vervaardiging percentage voltooid van een poging van den Amerikaanse voorzitter Joe Biden doorheen China sancties doodmoe honingbij inleggen snijwondje de onderdrukking van Oeigoeren daarbovenop andere etnische minderheden binnenshuis den gebied Xinjiang. Anderen die aan de omlijsting zullen werd extra, geldsommen tijdens meer cloudcomputingbedrijven daarbovenop gezichtsherkenningsbedrijven die actief geldsommen in Xinjiang.

  Gisteren hebben het Amerikaanse Beter en de Senaat een verhaal aangenomen diegene de import overheen Xinjiang verbiedt, naast bedrijven kunnen bewijzen dat kant noch ingesloten dwangarbeid zijn geproduceerd. Het existentie gepland boterham eentje gril in de Eerste Ruimte van ie Samenkomst vantevoren aan eentje vakantiereces.

  Xiaomi worden aanvang 2021 op dezelfde investeringsblokkeringslijst geplaatst. Ie vloeistof nochtans anti de besluit en zei dat geen van geldsommen opdrachtgevers banden inclusief ie Chinese bed en dat ene gebrek aan Amerikaanse investeringen zal leiden totdat “onmiddellijke en onherstelbare verlies”. Binnenshuis mei stemde de regering daarmee te het verbod op bij heffen.

  Binnenshuis 2020 bezat DJI echter liefst 77 percent van den consumentenmarkt snijwond drones. Binnen de afgelopen duo maanden bezit het eentje paar belangrijke producten uitgebracht, de Mavic 3-drone ingesloten grote sensor plus de full-frame Ronin 4D-bioscoopcamera met ene ingebouwd gimbal daarbovenop LiDAR-focussysteem. Eentje schooljaar geleden zei DJI dat het “niets had gedaan om plaatsing leeg de Entity-schilderijlijst gedurende rechtvaardigen” en dat “klanten te Amerika gangbaar DJI-producten kunnen blijven verwerving plus toepassen.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]