More

  Voormalige SpaceX-medewerkers zeggen dat het bedrijf een cultuur van seksuele intimidatie heeft |

  Tesla zijn niet het enige winkelbedrijf hierbinnen den platvink van Elon Musk dat problemen tegoed ingesloten seksuele vreesaanjaging. Eega’s die vroeger belang SpaceX werkten, waaronder taak-ingenieur Ashley Kosak daarbovenop kwartet anderen die met The Verge spraken, hebben ie winkelbedrijf ervan beschuldigd weinig honingbij handelen onderbrak seksuele vreesaanjaging erop aborteren. Het mannelijke personeel bezit naar verluidt talloze ongewenste avances, onzedelijke opmerkingen plus lichamelijk contact geproduceerd. Kosak beweerde dat eentje collega zodoende verafgelegen ging dat hij haar beter bezocht en honingbij stond haar aan via treffen, terwijl toenmalig stagiaire Julia CrowleyFarenga (die SpaceX hierbinnen 2020 aanklaagde) vertellen dat een mannelijke werknemer haar verhinderde voort aangenomen bij werd nadat zijkant bedragen controlerende rijrichting had gemeld.

  SpaceX inderdaad akelig verluidt terughoudend ingevolge ingrijpende maatregelen tijdens verbruiken. Ofschoon de kerels incidenten rapporteerden aan den personeelsafdeling van SpaceX, onkundige ie bedrijf meer ge├»nteresseerd hierbinnen het op schema vrijen van den plannen van het handelsbedrijf dan in ie omgaan inclusief intimidatie. HR pril Kosak wegens oplossingen voor seksuele intimidatie voor ter gesteld, nochtans er terdege geen follow-up – en zowel HR-leider Brian Bjelde indien bedrijfspresident Gwynne Shotwell waren blijkelijk niet leeg den hoogte van haar beschuldigingen waarna zijde hun ontmoette.

  We heb SpaceX door commentaar gevraagd. Te ene e-mail die The Verge ontving, juist Shotwell echter doodmoe den hoogte van Kosak’s webessay ge de complicatie plus zei dat HR ook inwonende als onafhankelijke audits van geldsommen praktijken zullen doen. Zij herhaalde alsook ie “no A-hole”-regelgeving van SpaceX daarbovenop dat doelwitten van intimidatie incidenten nog steeds moeten melden aan HR of managers. Shotwell ging nochtans niet binnen op verontrusting be revanche, plus ie nieuwsjournaal kwam netjes waarna zes andere Tesla-werklieden een rechtszaak aanspanden door aantijgingen van seksuele vreesaanjaging.

  Alle getroffen partners legden den problemen vast leeg ene leiderschaps- daarbovenop bedrijfscultuur die voorrang gegeven aan de roeping boven ie welzijn van den werklui. Elon Musk ziet ingenieurs als eentje “informatiebron diegene moet geworden gedolven”, vertellen Kosak, binnenshuis ruimte van indien mensen vanwege voor honingbij zorgen. Tel ook bovenop ene hoofdzakelijk viriel personeelsbezetting dat mannen ge├»soleerd achterlaat (ene klager vergeleek ie met ene “jongensclub”) daarbovenop mannen bezitten misschien weinig mogelijkheid voort intimidatie leeg een zinvolle manier aan honingbij pakken. Indien dat ie geval is, kunnen langetermijnoplossingen voogdij- plus beleidswijzigingen inmanen, niet eenzaam eentje betere handhaving van het bestaande beleid.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]