More

  NASA-ruimtevaartuig gaat voor het eerst de corona van de zon binnen |

  De Parker Solar Probe bestaat ie eerste ruimtevaartuig worden dat om de opperste atmosfeer of corona van den sun vliegt, kondigde NASA aan. Binnen april passeerde het in 15 zonnestralen (ongeveer 6,5 miljoen mijl) van het oppervlak van den zon binnen een gebied waar magnetische velden de zonnecondities gezaghebben. “Parker Solar Probe ‘aanraken van den sun’ zijn een monumentaal moment inkeping zonnewetenschap en ene echt opmerkelijke prestatie”, vertellen NASA-medewerker Thomas Zurbuchen.

  Den zon eigendom ene oververhitte atmosfeer die den corona wordt medegedeeld (dolletjes waarneembaar per de bodem tijdens een verduistering) die eraan bestaat boekvorm vanwege zwaartekracht en magnetische velden. Bij een beschouwen afrastering, ie kritische oppervlak van Alfvén, kunnen benodigdheden aan diegene krachten ontsnappen plus eindje gaan uitmaken van den zonnewind, waardoor hen link omsingeld de sun permanent worden verbroken.

  Wetenschappers taxeren dat den corona zich tussen den 10 en 20 zonnestralen van het oppervlak van de sun bevindt, of ongeveer 4,3 tot 8,6 miljoen mijl. Den Parker Solar-sonde detecteerde den specifieke magnetische plus deeltjescondities die nodig geldsommen sneetje de corona bovenop ongeveer 18,8 zonnestralen, of ongeveer 8,1 miljoen mijl. Het ging verschillende draaien den grens binnenshuis daarbovenop uit, wat bewijst dat het kritieke oppervlak van Alfvén pieken en valleien bezit plus noch de conditie tegoed van een gladde dansfeest.

  In dat streek ontmoette den sonde kenmerken die pseudostreamers geworden verwoord, of massieve structuren die boven ie oppervlak van den zon uitsteken plus waarneembaar zijn bij zonsverduisteringen. Wegens den objecten rennen juist mits “wapperen in het oog van de storm” door den stillere omstandigheden en vertragende deeltjes, zei NASA.

  Het deed mede observaties diegene wetenschappers kunnen assisteren erachter bij komen artikelen “switchbacks” of jaknikken hierbinnen de vorm van den zonnewind. Ie detecteerde uitbarstingen van haarspeldbochten toen het maker gewichtigheid de zon arriveren, plus wetenschappers waren binnen staat vanwege diegene back ter vinden naar ie zichtbare oppervlak. Binnenshuis ie chic ontdekten ze dat sommige soorten “snelle” switchbacks zichzelf ontwikkelen te de magnetische trechters diegene geldsommen gecreëerd tussen convectiecellen doodmoe het oppervlak van de sun.

  Den sonde tegoed niet uitsluitend de dichtstbijzijnde zon eens gepasseerd, hij reist inclusief den grootste passage van lief vanwege de mens gemaakt object eens, nu ongeveer 430.000 MPH. Den aankomende close-pass zou gebeuren hierbinnen januari 2022, wanneer wetenschappers zullen proberen exact honingbij overpeinzen hoe haarspeldbochten daarbovenop andere zonnefenomenen afstammen. “Dergelijk metingen van de corona zullen van cruciaal gewichtigheid bedragen voor ie begrijpen daarbovenop voorzien van extreme ruimteweergebeurtenissen diegene den telecommunicatie kunnen verstoren en satellieten bolletje de grond kunnen beschadigen”, limiet NASA.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]