More

  Meta breidt bug bounty-programma uit om ontdekkingen van geschraapte gegevens te belonen |

  Meta breidt zijn bug bounty-programma af vanwege onderzoekers gedurende belonen diegene datascraping veiligheidsfunctionaris. Den omschakeling poneert onderzoekers binnenshuis staat doorheen ook bugs ter rapporteren die scraping-activiteit bestaanbaar zouden kunnen maakt, als eerder verwijderde data die al online is gepubliceerd.

  Hierbinnen ene blogpost zegt Meta dat het gelooft dat ie den eerste existentie diegene lanceert ene bug bounty-programma wegens specifiek op scraping-activiteit honingbij richten. “We geldsommen op zoek akelig kwetsbaarheden waarmee aanvallers scraping-beperkingen kunnen omzeilen ingevolge toegang honingbij krijgen totdat data bovenop grotere schelp dan we aanvankelijk hadden bedoeld”, vertelde Security Engineering Manager Dan Gurfinkle onder eentje briefing aan rapporten.

  Gegevens scraping zijn anders dan andere “kwaadaardige” activiteiten navolgen Meta overmits het geautomatiseerde tools tweedehands doorheen omvangrijk persoonlijke informatie erop afplukken be gebruikersprofielen, zoals e-mailadressen, telefoonnummers, profielfoto’s daarbovenop andere details. Reeds gebruikers dit info vaak vrijwillig porties op kip openbare Facebook-profielen, kunnen scrapers deze bijzonderheden leeg grotere schaal decreteren, zoals het openbaren van den informatie binnenshuis doorzoekbare databases.

  Het schenkkan evenzeer moeilijk zijn snee Meta vanwege dit activiteit erop betwisten. Zo geworden hierbinnen april den persoonlijke info van meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers doodmoe ene forum gepubliceerd. Binnenshuis dat geval had den daadwerkelijke gegevensschraping jaren vroeger plaatsgevonden plus had het handelsbedrijf de onderliggende onjuist alhoewel aangepakt. Nochtans er inderdaad weinig dat ie kon ageren waarna den data online begonnen gedurende circuleren. Hierbinnen sommige gevallen have het handel evenzo individuen aangeklaagd snee het schrapen van gegevens.

  Honingbij het nieuwe bug bounty-programma zal onderzoekers geworden beloond snijwondje het vinden van “onbeschermde of openlijk openbare databases inclusief ten minste 100.000 unieke Facebook-gebruikersrecords inclusief PII persoonlijk identificeerbare informatie of gevoelige data (bijv. e-mail, telefoonnummer, fysiek adres, religieuze of politieke overtuiging).” Hierbinnen plek van den gebruikelijke uitbetalingen zegt Meta dat ie zou gieten aan ene liefdadigheidsinstelling die om de examinator is gekozen onderbrak den publicatie van geschraapte data niet gedurende aanmoedigen.

  Boterham meldingen van bugs die kunnen leiden tot gegevensschrapen, kunnen onderzoekers kies tussen ene schenking of ene directe uitbetaling. Meta zegt dat elke bug of dataset te aanmerking komt sneetje een beloning van minstens $ 500.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]