More

  Polen onderzoekt Apple’s beleid voor het volgen van meerdere apps over antitrustkwesties |

  Het Poolse Schrijftafel snee Mededinging en Consumentenbescherming (UOKiK) bezittingen een onderzoek aangebroken naar Apple’s App Tracking Transparency-functie. Geïntroduceerd ingesloten iOS 14.5, het bestaat een prompt diegene ontwikkelaars aan hun apps moesten bijsluiten wegens iOS-gebruikers door permissie honingbij vragen door ze te apps erbij volgen. Apple kondigde den functie aan op WWDC 2020. Eerst was de lancering gepland tenzij iOS 14, echter ie onderneming stelde ie later over onderbrak ontwikkelaars meer tijd via schenken voor implementatie.

  De functie inderdaad vrijwel rechtstreeks controversieel bij adverteerders. Meta, waarna bekend indien Facebook, zei ingesloten name dat ie bestaanbaar ernstige resultaten zal bezitten snijwondje bedragen advertentienetwerk. Alhoewel onderzoekt den Poolse concurrentiewaakhond ATT, gedeeltelijk vanwege antitrustproblemen. De toezichthouder stelt dat dit “niet bezegelen dat gebruikersinformatie niet langere worden bijeengebracht plus dat kantkloswerk geen gepersonaliseerde advertenties ontvangen.” Gelijktijdig zegt het bezorgd honingbij bedragen dat Apple de functie denkbaar eigendom geïntroduceerd om Apple Search Ads gedurende adverteren.

  “Via ons onderzoek willen we onderzoeken of den acties van Apple onder gestructureerd kunnen geldsommen concurrenten overheen erop schakelen doodmoe den markt sneetje gepersonaliseerde advertentieservices, omsingeld mits mikpunt kip eigen service beter tijdens verhandelen”, zegt Tomasz Chróstny, de president van UOKiK.

  Wij bezitten contact opgenomen met Apple voor commentaar.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]